Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia Adusi

5cio miesięczne brzdące

Polecane posty

Gość Mamusia Adusi

Witam :) Mam takie pytanie: Ile wasze dzieci ważą/ważyły kiedy miały 5 miesięcy??? Dodam, że moja córeczka 15-go stycznia skończy 5 miesięcy mierzy ok 68cm no i waży ponad 7kg... trochę boję się, że to za dużo - wszyscy powtarzają mi że tak jest, a Pani Doktor nie mówi na ten temat nic... myślę, że jak zacznie się więcej ruszać to szybko to zgubi, czyż tak nie jest? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
Moja w wieku 4-mcy miała 63 cm i ważyła 5700. (urodzona 3350).25 centyl,także jest w dolnej granicy. Jeszcze troszkę jej zostało do ukończenia 5 miesięcy,ale ponoc w tym wieku dziecko powinno przybierać ok. 05-07 kg miesięcznie.... Zaley tez ile ważyła przy urodzeniu,bo jeśli niecałe 3 kg. to faktycznie chyba dużo. A jeśli więcej to chyba normalna waga ;-) Sprawdz w siatkach centylowych.

Gość Aaanetka
@dns jeśli masz zamiar odpowiadać komuś w taki sposób to lepiej mordencjusz w kubeł i się nie odzywaj.... x.x głupota ludzka i ich upośledzenie nie zna granic x.x Mój synek przy urodzeniu ważył 2900 i mierzył 53cm wczoraj skończył 6miesięcy i waży 8200. Pediatra także milczy... więc chyba nie ma tragedii -pozdrawiam

Gość gość
córka, waga urodzeniowa 3270, 55 cm 8 stycznia skończy 6 miesięcy - waga z dziś 6400

Gość ewika99
Witam mamusie! Moj synek, gdy sie urodzil wazyl 3760g, mierzyl 55 cm. Nie pamietam dokladnie, ile wazyl gdy mial 5 miesiecy, ale dzisiaj ma 8 miesiecy i wazy 9,5 kg. I wcale nie jest gruby. Mierzy okolo 75 cm. Normalne, zdrowe dziecko:)

Gość gość
moj synys w wieku 3mc wazyl 6,5 kilo. jak sie zapytalam poloznej czy to nie za duzo to powiedziala ze jest ok, jest na 50 centylu :)

Gość gość
Mój mając 5 miesięcy ważył niespełna 7 kg ale to chłopczyk.

Córka przy urodzeniu 3800g, 56 cm. Mierzona była jak miała 4,5 miesiąca ostatnio - 5900g, 65 cm. Wagowo na 3 centylu.

Gość gość
Teraz wiekszosc dzieci jest tlusta albo chociaz przy kosci a jak wejda w wiek dojrzewania i dopiero pojawi sie troche cialka tu i tam bedzie jak w USA same grubaski.

Gość gość
Moja córka 1 stycznia skończyla 5 miesięcy i wazy 7,7 i ma 70 cm długości-waga urodzeniowa 2,88

Gość gość
Moj synek ważył nieco ponad 4 kg. Wzrost 61 cm. Urodził sie 2, 4 kg, 49 cm

Gość gość
Moja córka waży 7 310 a dluga jest na jakieś 65 cm