Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 4miesięczne niemowlę można już wkładać do krzesełka do karmienia

Polecane posty

Gość gość

?? Zastanawiam się czy to nie za wcześnie, czy nie obciąży kręgosłupa? Córka je już pokarmy stałe, zazwyczaj wkładam ją do fotelika samochodowego. Co myślicie?

Gość gość
a moze lezaczek bujaczek?

Gość gość
ja takiego malucha wkladalam wlasnie do lezaczka (podniesionego troszke bardziej niz normalnie), albo do fotelika 0 - dopiero jak siedziala juz sama stabilnie, przenioslam do takiego krzeselka, miala jakies 6,7 mcy..juz nawet nie pamietam

Gość gość
bo w tym problem ze w krzeselku takie dzieco bedzie sie przechylac, nie bedzie siedziec stabilnie, wiec na razie poprzestan przy tym foteliku... ja i tak na poczatku musialam wkladac do krzeselka poduszke z tylu, bo walila glowa czasami w plastik..jak teraz widze ja jak siedzi w krzeselku i jakie cuda wyprawia, to wierzyc sie nie chce ze pol roku temu byla taka nieporadna! Po roku jednak postepy dziecka sa jeszcze szybsze!

Gość gość
Ja trzymam córkę na rękach w pozycji półsiedzącej,ale wierci się niemiłosiernie... Wszystko upaćkane marchewką :-) Może spróbuję w leżaczku.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za opinie. No właśnie tak myślałam - a zapytałam dlatego, że znajome, które mają dzieci w takim samym wieku już wkładają je do normalnych krzesełek do karmienia - podpierają je poduszkami, pieluchami, cuda na kiju robią, a dzieciakom i tak niewygodnie. Czyli poprzestanę póki co na foteliku, poczekam z inwestycją w krzesełko aż do czasu, kiedy mała nie zacznie siedzieć ;) Dzięki!

Gość gość
Zalezy jaki masz fotelik, ja mam chicco polly magic i tam juz od 3 miesiaca mozna wkladac dziecko, bo ma pozycje pollezaca.

Gość gość
No właśnie są takie (chyba chico właśnie) które mają szeroki zakres regulacji...i pozycje prawie jak leżaczek..

Gość gość
też mam chicco - rewelacja, jest drogi, ale warto.

Gość gość
Ja karmiłam w leżaczku lub foteliku samochdowym, było wygodniej. Do krzesełka przesiadłyśmy się jak mała miała 7 miesięcy, przez chwilę było ok, a teraz się wygina, wstaje, wychyla, bo juz potrafi, więc jest problem, bo strach, żeby nie wypadła. Więc nadal karmimy się w leżaczku, tylko w pozycji siedzącej. Moje krzesełko nie ma pasów do zapięcia dziecka, więc muszę poczekać, aż córka podrośnie, żeby miała za mało miejsca na wstawanie :)