Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieudaczniczka zyciowa

Podsumowanie roku 2013

Polecane posty

Pozaczynane sprawy, niedokonczone... Nie tak mialo byc 😭 jestem zerem. :(

zero to jeszcze cos, ja jestem minus zero 😭

Gość choranakolano
nowy rok nic nie zmienia. życie toczy się tak samo... i trzeba życ dalej. nowy rok to tylko dobra maszynka pieniedzy dla hurtowni petard itp.

Gość gość
Nie martw się, ja mam tak samo. Uważam się za zero, w każdym razie w kwestii zawodowej, finansowej, totalne dno. Jestem na utrzymaniu męża, on oczywiście codziennie powtarza mi, że w ogóle nie muszę pracować, bo powodzi nam się dobrze, mamy z czego żyć. Ale co z tego? Skoro sama ze sobą czuję się jak g***o? Mam własną działalność, ledwo starcza na opłacenie jej kosztów (zus, skarbówka). Najgorsze jest to, że nie wiem w którą stronę iść, co ze sobą zrobić :o Nie mam wykształcenia, żadnego zawodu, fachu :o Porażka, totalna porażka.

😭

Gość gość
Głupoty gadacie. Ja mam chore ręce i dałabym dużo żeby wrócić do zdrowia, a wyglada na to ze to jest nieuleczalne. Lepiej wam!? Nie mogę pisać na komputerze, nosić ... Fajnie co ? Nie wazcie się narzekać jak macie zdrowie.

Gość gość
Uważam się za zero, w każdym razie w kwestii zawodowej, finansowej, totalne dno. Jestem na utrzymaniu męża, on oczywiście codziennie powtarza mi, że w ogóle nie muszę pracować, bo powodzi nam się dobrze, mamy z czego żyć. Ale co z tego? Skoro sama ze sobą czuję się jak g***o? Xxnxnxn A za męża dziękuj Bogu, mój mówi ze nas obojga nie utrzyma i tak ciągnę z bólem każdego dnia, myśląc kiedy przestanę być. W stanie.

Gość gość
Nie piszcie tak. Człowiek ma po to oczy z przodu twarzy, aby patrzeć przed siebie - ciekawe zdanie, prawda. Jesteście zdrowe, a to dużo, resztę można zmienić, wykształcenie uzupełnić, wystarczy uwierzyć w siebie, w swoje możliwości. Nic bardziej nie dołuje niż brak poczucia własnej wartości - więc pora to zmienić. Nowy rok jest dobrą okazją, aby zacząć na nowo.

Gość gość
Gościu, wiem, że masz rację. W obliczu zdrowia, życia, takie problemy są wyssane z palca. Masz rację. Trzeba patrzeć przed siebie, ma się dwie zdrowe ręce, nogi, głowę na karku - cały świat należy do nas. Tylko czasem przychodzi taki moment, kiedy chce się usiąść i płakać, bo nie ma się już siły. Tobie życzę zatem zdrowia i nadziei, że dojdziesz do siebie. Trzymam kciuki z całego serca. Dzięki za słowa otuchy.

Gość gość
dziewczyny polecam wam bezplatny telefon zaufania 116123 - on jest dla osob w kryzysie emocjonalnym. Dzwoncie, nie dajcie sie, nie badzcie same ze swoimi problemami.

Gość gość
ja nie mam zdrowia, i na nikogo z bliskich liczyc nie moge, jesli sie sama nie zbiore, to nikt mi w tym nie pomoze...

Gość gość
2 pobyty ze starsza corka na ostrym dyzurze, wypadek samochodowy meza, diagnoza u mnie zwyrodnienie kregow szyjnych I permanentny bol glowy. Rok 2013 byl gowniany. Bol glowy niestety zostal na nowy rok.

Gość gość co ma dość
Nie lubię takiego gadania- "macie zdrowie to nie narzekajcie". Po pierwsze Gościu- nie wiesz jaki jest stan zdrowia dziewczyn. Ja mam kiepskie zdrowie i nie trąbię o tym na prawo i lewo. Po drugie- mimo średniego stanu zdrowia inne problemu również mnie czasem przygniatają. I rozumiem ludzi, którzy nawet cieszą się dobrym zdrowiem a rozmaite sprawy, które nie idą po ich myśl, wywołują w nich smutek, rozgoryczenie. Wszyscy mają swoje problemy i trudno jest je tutaj hierarchizować- które większe, które poważniejsze. Każdy ma prawo trochę ponarzekać. Rozumiem, ze można lekko się pocieszać mówiąc "mam problemy finansowe ale przynajmniej jestem zdrowa". Ale trudno też piać z zachwytu i nie złapać czasem doła kiedy np. straciło się pracę czy nie ma się czego do gara włożyć.

Gość gość
Wiesz, jeżeli ktoś pisze, jakie ma problemy, a zdrowotnych nie wymienia, to zakładam (może niesłusznie), ze ich nie ma. Nie twierdzę, że nikt nie może ponarzekać, może, w końcu jesteśmy tylko ludźmi i każdy może mieć gorszy dzień. Ale życie z przeświadczeniem, ze jest się zerem, jest koszmarem. To nie jest tak, że ja nigdy nie miałam problemów i nie rozumiem takich ludzi. Miałam, miałam również czas, gdy czułam się nikim. I dlatego wiem, jak jest wtedy źle. Zmobilizowałam się, udało mi się z tego wygrzebać i teraz już czuję się lepiej. Żałuję jednak tamtych lat, bo uważam, że są stracone. Dlatego staram się wspierać ludzi w dołku, bo szkoda życia. Nie chcę stopniować problemów, bo dla każdego ich problem jest najważniejszy, ale mimo wszystko uważam, ze gdy człowiek ma zdrowie, gdy jego rodzina jest zdrowa i nie spotkała go jakaś straszna tragedia, to trzeba się wziąć w garść i z problemów postarać się wygrzebać. czego wszystkim załamanym życzę :)

Gość gość
do "gość co ma dość" - masz racje, ojjj masz racje...

Gość gość co ma dość
Teraz Twoja wypowiedź ma ręce i nogi i brzmi jakby bardziej przyjaźnie. Ja wychodzę z założenia, że nie możemy umniejszać problemów innych. Każdy ma swoje priorytety, swój próg wytrzymałości na stres. A ponarzekać czasem jest dobrze- kiedy wyrzuci się z siebie swoje troski to niejednokrotnie robi się lżej ;) Ja tam lubię czasem pobiadolić- może nie na forum ale w życiu codziennym. JAk się szala goryczy przeleje to łapię jakiegoś biedaka chętnego do i wysłuchania oraz wsparcia i zasypuję go swoimi żalami ;)

Gość gość
... "ale mimo wszystko uważam, ze gdy człowiek ma zdrowie, gdy jego rodzina jest zdrowa i nie spotkała go jakaś straszna tragedia, to trzeba się wziąć w garść i z problemów postarać się wygrzebać. " Dajesz rady tym ktorzy mają zdrowie, a mają dola zyciowego... Uwierz... gdy zdrowie szwankuje, gdy sie go nie ma w takim jakie byc ono powinno, gdy sie jest na * "życiowym dnie" to wszystko moze sie w czlowieku zawalic, zwlaszcza, gdy sie nie ma wsparcia... * Pod stwierdzeniem na "życiowym dnie",mozna wszystko zawrzec, zdrowie, brak wsparcia, brak funduszy, doł emocjonalny itp...

Gość gość
"gość co ma dość" Ja tam lubię czasem pobiadolić- może nie na forum ale w życiu codziennym. JAk się szala goryczy przeleje to łapię jakiegoś biedaka chętnego do i wysłuchania oraz wsparcia i zasypuję go swoimi żalami... * Tez bym chciala zlapa takiego biedaka chetnego do wysluchania oraz wsparcia i obsypac go swoimi zalami...

Gość gość co ma dość
Dobrze się rozejrzyj- wbrew pozorom to nie takie trudne ;)

Gość gość
spadaj z tą lafiryndą z youtuba

Gość gość
Nie masz chyba na mysli osoby bezdomnej...?

Gość gość co ma dość
Te starsze, schorowane panie zawsze dorwą jakiego bidaka- w poczekalni, w autobusie, na ławce w parku. Tu tez dasz rade ;)

Gość gość
:D no dzieki :D