Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alioma

brzuch rok po ciazy

Polecane posty

Gość alioma

Hej. Syn ma 13 miesięcy. W ciąży przytylam jakieś 14kg. Po porodzie zostało mi jakieś 6-7kg na plusie. Nic z tym nie robiłam bo karmilam piersią, jadlam normalnie i wszystko na co miałam ochotę. Dziś waga 57kg czyli taka jak przed zajsciem w ciążę. Wszystkie ciuchy pasują i się mieszcze normalnie. Tylko brzuch mi został i to nie taki jak przed zajsciem bo nigdy nie miałam płaskiego brzucha niczym chodakowska ale mogłam nosić obcisle sukienki i było ok. A teraz wyglądam jak w ciąży w ciąży4-5 miesiącu. Brzuch jest okrągły, na wysokośc***epka 82cm. Od 3 dni jestem na diecie i zastanawiam się czy mi ten brzuch spadnie? Czy będę chudnac a on dalej bedzie okrągły? Coś polecacie?

Gość gość
zależy czy to tłuszczyk czy rozciągnięta skóra

Gość alioma
Chyba tłuszcz. Bo nic nie wisi.

Gość gość
Rozciągnięte mięsnie proste brzucha. Proponuję regularnie ćwiczyć brzuszki i dopytać o ćwiczenia wzmacniające i ściągające właśnie te partie mięśni. Zwyczajnie zawartość brzucha (żołądek , jelita) wypychają się przez szczelinę między rozciągniętymi mięśniami.

Gość gość
Nawet tego nie czytaj. Idz do chirurga zbada ci brzuch.Jesli to rozejście mięśni brzucha to żadne ćwiczenia nie pomogą a mogą zaszkodzić.sama przez to przechodziłam.

Gość gość
a w czym przeszkadza karmienie piersią w ćwiczeniach, bo nie rozumiem. Jestem w stanie zrozumieć, że dałaś sobie trochę czasu po ciąży ale tłumaczenie się karmieniem wprowadzasz w błąd inne osoby w tym niekarmiące.

Gość gość
Można ćwiczyć i karmić. Ale chodzi o zupełnie coś innego. Autorka powinna zostać przebadana w celu zdiagnozowania problemu.Jesli to rozejście mięśni prostych brzucha,nieodpowiednie ćwiczenia mogą spowodować przepuklinę kresy białej.

Gość alioma
Ale ja nie napisałam, ze nie cwiczylam bo karmilam. Po prostymi się nie chciało. I dalej mi się nie chce :-) a z ta szczelina to już czytałam i rzeczywiście mam tam przerwę, ze palec wejdzie. Poszukam ćwiczeń na to chyba, albo chirurg. Ale jak chirurg to i operacja?

Gość gość
Nie musi być operacja.ale radzę iść na konsultację. ja przez złe ćwiczenia(czytaj internet)powiększyłam rozejście i skończyło się przepukliną i operacją.Na szczęście przy okazji zrobiłam plastykę. Pozdrawiam

Gość alioma
Ok. To idę do chirurga na konsultacje. A jakie ćwiczenia polecasz? A jakie wykluczyć, napewno brzuszki i co jeszcze?

Gość alioma
A napisałam, ze nic z tym nie robiłam bo karmilam tj. chodziło mi o zbędne kilogramy i dietę odchudzajaca a nie o ćwiczenia. Nie napisałam jasno ale już chyba wszystko ok.

Gość gość
Jesli miałabym doradzać ćwiczenia to ..skośnie ćwiczenia mięśni brzucha.ale mówię radzę iść do lekarza bo możesz sobie zaszkodzić. Lekarz cię zbada i zasugeruje odpowiednie ćwiczenia. Będzie dobrze