Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyymy

Liceum lub Liceum dla dorosłych dzienne

Polecane posty

Gość Eyymy

Witam. Mam 18 lat i za pare miesiecy koncze szkole zawodowa, a po zawodówce chciałabym pojsc do Technikum lub Liceum dziennego dla dorosłych, czy jest taka możliwość w dziesiejszych czasach? Jeśli tak to gdzie mogę znaleźć taką szkołę.

Gość gość
dla dorosłych nie ma dziennych szkół tylko wieczorowe

Gość gość
Jesteś młoda, możesz iść do normalnego liceum. Moja ciocia po skończeniu zawodówki i jakoś 2 latach pracy poszła do normalnego liceum dziennego i chodziła z młodszymi od niej osobami.

Gość gość
Gośc gdzie jest takie liceum w Krakowie?

Gość gość
do jakiego wieku jest dzienne liceum w takim razie?

Pamiętajcie, że szkoły dla dorosłych są często zaoczne nie bez powodu – mało kogo stać na to, żeby przez rok, dwa albo i trzy poświęcić się tylko i wyłącznie zdobywaniu wykształcenia średniego. Większość osób uczęszczających do takich szkół w tygodniu pracuje, dlatego też zjazdy z konieczności odbywają się w soboty i niedziele. Każdy semestr kończy się egzaminem potwierdzającym opanowanie danej części materiału, więc specyfika nauki w takiej szkole także różni się nieco od tego co może być znajome ze “zwykłego” liceum dla osób poniżej 18 roku życia. Jeżeli chodzi o Kraków – serdecznie zapraszamy do nas, do Prywatnego Liceum Ogólnokształcącego dla Dorosłych. Jesteśmy w centrum Krakowa, zajęcia prowadzą wykwalifikowani nauczyciele. Na temat tego na co zwrócić uwagę wybierając szkołę dla dorosłych możesz poczytać na naszym blogu: http://www.lod.krakow.pl/jak-wybrac-dobra-szkole-dla-doroslych Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania – chętnie odpowiem!

okej, ale czy po takim liceum jest w ogole szansa zeby zdac mature tak zeby sie dostac na jakies w miare dobre studia? no i ile to kosztuje wszystko?

Klasy u nas są małe – do 15 osób. Dzięki temu nauczycielom lepiej się uczy, a uczniowie łatwiej przyswajają wiedzę. W pierwszej klasie realizowany jest pełen program, od III semestru wchodzą rozszerzenia (ale nie ma aż takiej swobody wyboru jak w zwykłym LO). Czesne to 100 zł miesięcznie.

Gość gość
Moim zdaniem to bez sensu rozwiązanie, jeśli jesteś już osobą dorosłą, lepiej iść do pracy a uczyć się weekendowo lub wieczorowo. Ja tak robię, chodzę do http://www.cku1.edu.pl w Warszawie.

Gość gość
Liceum dla dorosłych lepiej zaoczne. Można się uczyć w weekendy a pracować w danym tygodniu. Rozwiązanie ekstra ! :D Jeśli ktoś nie przepada za nauką to taka mała ilość zajęć jest bardzo fajna. Znam szkołę Delta Edukacja i ją polecam :)

Gość gość
Liceum dla dorosłych zaoczne jest o wiele lepsze. Ma się więcej czasu dla siebie i nawet można iść do pracy w tygodniu i wszystko można ze sobą pogodzić :D

Gość gość
Nie wiem czy jest jakieś liceum dla dorosłych dzienne ? może są . Ja znam zaoczne czyli takie w których zajęcia odbywają się co 2 tygodnie w sobotę i niedzielę. W systemie dla dorosłych, wiadomo jest inna atmosfera i inaczej podchodzą do człowieka. W liceum normalnym podchodzą do człowieka jak nie do człowieka i tyle w temacie :D

Gość Galapagos__
a nie wolisz uczyć się zaocznie? na tych samych zasadach, za darmo?? ja tak się uczyłam zaocznie a w tygodniu pracowałam :) mogę Ci polecić szkołę omega w kato :)

Gość gość
to jest dobre rozwiązanie :) uczysz sie w weekendy a w tygodniu możesz iść do pracy :)

Gość gość
Jeśli kogoś zmusiła do tego sytuacja to taka szkoła jest świetną opcją i wybawieniem. Kiedyś nie było takich rozwiązań niestety. A teraz od koloru do wyboru. Najlepiej wybrać taką szkołę, która jest darmowa i nie ma ukrytych opłat.

Gość gość
W lipcu biorę ślub i zastanawiam się nad pójściem od września do takiej szkoły ;) Za bardzo nie będę miała co robić, więc co mi szkodzi spróbować, a dodatkowy papierek zawsze się przyda ;) Jestem ze śląska jaką szkołę polecacie ?

Gość gość
Jakiś czas temu chodziłam do szkoły Siódemka, ale nie byłam zadowolona. Potem przepisałam się do szkoły Delta Edukacja i było całkiem fajnie. Udało mi się ją skończyć i podeszłam normalnie do matury którą zdałam ;)

Gość gość
Ja ostatnio dostałam ulotkę z tej szkoły Delta Edukacja i powiem szczerze, że mają bardzo ciekawą ofertę. Zastanawiam się nad zrobieniem technika administracji, a potem kursu np. na opiekuna medycznego. Tylko nie wiem czy taki kurs na opiekuna medycznego opłaca się zrobić. Co myślicie ?

Gość lublinNOVACE
Zapraszamy do NOVA Centrum Edukacyjne po wykształcenie średnie i maturę!:) Prowadzimy zapisy na każdy semestr liceum! Bez opłat miesięcznych! Zapraszamy! ul. Krakowskie Przedmieście 57/3 534 074 345, 733 421 137

Gość gość
Szkoła Delta Edukacja oferuje: BEZPŁATNIE: - Gimnazjum dla Dorosłych, - Liceum dla Dorosłych, - Policealna Szkoła (kierunki dostosowane do aktualnego zapotrzebowania na rynku). Nie ma ukrytych opłat, kosztów ! Nauka bez stresu ? Tylko w Szkole Delta Edukacja !

Tak jest taka mozliwosc ale wtedy szybciej skonczysz niz inni, przynajmniej w moim miescie tak jest

Gość gość
Różnica między liceum dziennym a zaocznym jest dość spora, wielka przestrzeń. W dziennej szkole trzeba chodzić każdego dnia i więcej jest materiału i godzin. Szkoła zaoczna ma o wiele mniej godzin i zajęć i trzeba więcej się uczyć samemu. Osoba, która uczęszcza do takiej szkoły może dodatkowo pracować w tygodniu. Z czasem zdobędzie wymarzony papierek ze średnim wykształceniem.

Gość Nova Centrum Edukacyjne Gdynia
UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Wypełnij formularz na stronie, oddzwonimy! www.nova.edu.pl zadzwoń do Sekretariatu szkoły 58 380 06 71 ul. Świetojańska 66 1 Gdynia

Gość Milena1
Polecam placówkę Nova CE w Gdyni.Jestem absolwentem kierunku Technik usług kosmetycznych.Warto się tam zapisać mega fajna kadra nauczycieli.

Gość NOVA CE Gdynia
UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Wypełnij formularz na stronie, oddzwonimy!

Gość gość
polecam LO w novej, zapisałem się na wyższy semestr, bo poprzedni kończyłem w innej szkole. przy zapisie nie było żadnych problemów. szczerze polecam

Gość NOVA CE Gdynia
Zapraszamy do poszerzania kwalifikacji zawodowych wraz ze szkołą Nova Centrum Edukacyjne! 100% zdawalności egzaminów zawodowych! Wpisowe 0 zł! Nie czekaj, zapisz się już dziś!!