Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamusiaKubusia2013

Mamy debiutantki

Polecane posty

Gość MamusiaKubusia2013

Witajcie, mam już rocznego synka, wiem, że jest tu podobny temat, ale może warto założyć nowy? Tam już jest tyle odpowiedzi, że aby się przekopać to pewnie roku potrzeba :) Macie może jakieś śmieszne przeżycia, wpadki, rady o których chciałybyście powiedzieć innym? :)

Gość MamusiaPysia2012
uhm pilnuj dzieciaka jak oka w glowie ;)

Gość gość
Ja będę pierwszy raz mamą, rodzę w kwietniu i zastanawiam się jak to będzie. Cała masa osób służy "cennymi" radami, których mam już po dziurki w nosie :D dlatego nie słucham już nikogo, bo każdy najmądrzejszy :D całe szczęście, że we wtorek zaczynam zajęcia w szkole rodzenia to może tam się dowiem czegoś ciekawego i rzetelnego :)

Gość MamaKubusia2013
nie chodziło mi o rady, które słyszymy ciągle, aczkolwiek ja na szczęście w ciąży nie słuchałam żadnych, nikt mi nic nie mówił :) ja mogę dać jedną radę każdej mamie która ma problemy z laktacją. Nic na siłę, mm to nie koniec świata. Sama walczyłam jak głupia o pierś, przy drugim na pewno będę mądrzejsza, tyle czasu straciłam. A tak z ciekawości, jakie były pierwsze słowa Maluszków? Mój synek 24.01 skończy roczek, jest wcześniakiem z 35tc i mówi MAMA-bardzo świadomie, baba-to już różnie, raz woła babcie, raz mówi bababababababa ale ani tata ani dada powiedzieć nie chce.

Gość mamaFILIPKA 2013
moj za 10 dni skonczy dopiero 4 mc, tez walczylam z laktacja i przeszlam w koncu na mm, nie zaluje :) powiedz moze jak u ciebie wygladalo zabkowanie?

Gość MamaKubusia2013
od 3 mca ślinił się, dziąsła bardzo swędziały. Pierwszy ząbek wyszedł dopiero jak Mały skończył 9 miesięcy (górna jedynka) już dokładnie nie pamiętam przy którym, bo było kilka dni przerwy i następny ząbek (wyszły mu 4 jedynki w niecały miesiąc, od ukończenia 10 miesiąca znowu objawy ale nie widać aby coś się przebijało) przy jednym zagorączkował, pamiętam że na wszystkich świętych siedzieliśmy w domu, w sumie pojechaliśmy na pogotowie bo miał fest katar i był bardzo marudny, bałam się, że to coś poważniejszego (jak się urodził miał od razu zapalenie płuc, dlatego musimy na Niego bardziej uważać). Lekarz nam doradził hascosept chyba(to do psikania gardełka), mówił, że dobrze to stosować przy katarze i jak widzę, że go mocno przy ząbkowaniu boli. Powiem od razu, że się sprawdza. Okazało się, że gorączka od ząbka. Większych objawów nie miał. Dodam jeszcze, że w tym dniu sam z siebie odrzucił smoczek.