Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie pilne

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wygląda tak, że właśnie zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie co mnie ogromnie cieszy :) Z moich wyliczeń wynika, że to maksymalnie 3 tydzień ciąży. Problem w tym, że grudzień mieliśmy z mężem trochę imprezowy i piłam alkohol i złożyło się to prawdopodobnie mniej więcej z okresem poczęcia i zapłodnienia. Nie były to jakieś wielki ilości, kilka drinków ale mimo wszystko boje się, że alkohol mógł zaszkodzić chociaż to dopiero początek. Jak myślicie czy istnieje realne zagrożenia, że coś będzie nie tak??? Czy na tak wczesnym etapie alkohol w takiej ilości nie powinien wywołać żadnych negatywnych skutków.

Gość gość
miało być ,,czy na tak wczesnym etapie alkohol w takiej ilości może wywołać jakieś negatywne skutki?" - sory zamotałam się;)

Gość gość
nic nie bedzie, nie martw sie

Gość gość
Wiem,że niektóre kobiety piją w ciąży i z dzieckiem jest ok. Mam jednak teraz wyrzuty sumienia bo mogłam powstrzymać się od tego picia ;/ Tym bardziej, że wiedziałam, że się staramy :/ ehhh...Jak nie piłam wcześniej to nie nam się nie udawało a akurat w tym miesiacu się udało. Teraz się ciesze i martwie jednocześnie...

Gość gość
no proszę Cię :) czym się martwisz, maleństwo jeszcze wtedy nie pobiera z Ciebie pożywienia itp. Ja też zaszłam w ciążę w okresie urlopowym gdzie trochę szaleliśmy, piliśmy itp. Teraz jestem w 6 miesiącu i wszystko póki co w porządku. Teraz dbaj o siebie, dobrze się odżywiaj i będzie wszystko ok :)

Gość gość
zresztą, na tak wczesnym etapie to nie jest jeszcze zarodek a pęcherzyk.

Gość gość
No wiem ale wiesz...To pierwsza ciaża i pewnie dlatego tak schizuje :)

Gość gość
wiem, moja też pierwsza :)

Gość milka00
a który to u ciebie dc ?

Gość gość
Ja w okresie poczęcia miałam swój ślub i wieczór panieński. Działo się ;) z tego co wszędzie mówią na tak wczesnym etapie nie zaszkodzi dopóki nie ma łożyska. Z drugiej strony jakbyś miała nie pić e trakcie starań to mogłsbyś nie pić kilka lat. Mam koleżankę która długo już się stara i z tego tytułu praktycznie nie pije.