Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko średnio chce smoka jak marudzi

Polecane posty

Gość gość

mam z canpola silikonowy taki prosty, które smoki maluchy wolą..

Gość gość
ja mam avent i moj bez niego nie potrafii zyc

Gość gość
a moze najzwyczajniej dziecko nie chce se possac tylko ma zly humor i chce pomarudzic kazdy ma gorszy dzien maluszki tez

Gość gość
piąstkę bierze do buzi bardzo chętnie.. a ogólnie smoka nie koniecznie...weźmie ale rzadko.

Moja córka tak samo - weźmie raz na ruski rok. Woli swoje pięści albo róg kołderki :P Jakoś nie ubolewam nad tym specjalnie ;)

Gość gość
wolałabym smoka niż piąstki..potem trudniej oduczyć bo przecież nie uwiąże ręki:) a smoka można schować

Gość gość
ile dzidzia ma? bo jak piastki to zabki sie wyrzynaja i niestety smoczek nie pomoze

Gość gość
oj nie ząbki..chyba za wcześnie..7 tyg

Gość gość
fakt za wczesnie ;/

Gość gość
ja miałam egzemplarz bezsmokowy :) nigdy nie nauczył się ssać smoczka a ja się nie upierałam. na początku ssał palce, ale jak zaczął się interesować światem przestał. nie musiałam odsmoczkowywać - jedne stres mniej.

Gość gość
Mój od początku smoka nie chciał. Próbowa£am mu kilka razy dawać ale ciągle nim pluł. Piąstkę i paluszki też ssał ale bardzo szybko przestał chyba ok 3 miesiąca już dokładnie nie pamiętam. Uznałam, że nie będę mu dawać na siłę. Obecnie ma 8 mirsiecy i jest dzieckiem bezsmoczkowym :)

Gość gość
no to taki tego plusik:)

Gość gość
ja kiedyś myślałam, że każde dziecko musi mieć smoczek, moich dwóch synów wychowałam jednak bez, bo nie chcieli, chociaż w szpitalu pielęgniarka powiedziała, żebym dała smoczka, bo paluchy ssie- palce ssał, jak mu się je wsadzało do buzi (noworodek), smoczek wypluwał i tak zostało

Gość gość
ja probowalam wszytskie smoczki dostepne w sklepach.Na koncu kupilam taki starodawny, duzy smoczej , ogragla wisienka. I mally zassał.Do dzisiaj nie umie innych ssac

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Jeżeli u dziecka występuje silna potrzeba ssania, warto faktycznie podać mu smoczek uspokajający. Wybierając smoczek najważniejsze jest, by był on "ortodontyczny" - takie smoczki są bezpieczne dla rozwoju zgryzu i mowy dziecka (również znacznie bezpieczniejsze niż praktykowane przez dzieci wkładanie do buzi paluszków). Jeżeli dziecko nie akceptuje smoczka uspokajającego konkretnej marki, proszę wypróbować produkt innej firmy - smoczki poszczególnych marek minimalnie różnią się między sobą kształtem. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.