Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

widok łożyska i pępowiny

Polecane posty

Gość gość

jestem przed pierwszym porodem, czytam w necie opinie o szpitalach i zastanowił mi jeden wpis, otóż jakaś kobieta chciała aby POKAZAĆ jej łożysko i POCZEKAĆ aż pępowina przestanie tętnić .......... o co chodzi ?

Gość gość
nie wiem ale dla mnie to chore

Gość Doktor Mengele
pewnie lubi filmy typu gore, potem sobie kaze z niej zrobic modny naszyjnik, a gdyby płód umarł przy porodzie to nosiłaby jego dłoń zakonserwowana na łancuszku, na szczescie, znam kilka takich kobiet, zawsze trzymaja tone miesa w zamrazalniku, hehehe

Gość gość
Dobrze odczekać z odcięciem pępowiny, bo jest to zdrowe. Szczególnie warto czekać kiedy nie pobiera się krwi pępowinowej.

Gość gość
Ostatnio dowiedziałam się, że poczekanie aż pępowina przestanie tętnić ma znaczenie dla dziecka - przy przecięciu zbyt wcześnie zwiększa się ryzyko anemii u dziecka. Moja córka dosyć długo zmagała się z anemią, od 3 mca podawaliśmy jej żelazo, miała kiepski apetyt i słabo przybierała na wadze... Jestem zła na siebie, że nie wiedziałam o tym wcześniej

Gość gość
a czemu to jest zdrowe ? z tym czekaniem ?

Gość gość
To nie jest chore. Wygląd łożyska wiele mówi o stanie w jakim rozwijała się ciąża. Jednak ten temat nie dla amatorek, trzeba mieć wiedze medyczną- inaczej taki widok jest co najwyżej obrzydliwy.

Gość Doktor Mengele
pewnie dlatego ze w przyrodzie, zanim nie bylo szpitali chwile trwalo zanim sie ta pepowine ucielo, brrrr

Gość gość
Chodzi o to żeby pepowine przeciąć dopiero jak przestanie pulsować. A łożysko ważne zęby urodzić w całości - położne je oglądają po porodzie. Nic w tym chorego, chore są dwa poprzednie wpisy.

Gość gość
aha ! dobrze wiedzieć ! no a pokazywanie łożyska ?

Gość gość
.. dopilnowałabym wtedy, żeby nikt pępowiny nie ruszał dopóki nie przestanie tetnić. Za wcześnie wysłałam :)

Gość gość
mi położna pokazała łożysko, sama oglądała ****ardzo uważnie, ponieważ nie miałam wód a zieloną maź, żyły na łożysku były zielone i była też jakaś dodatkowa błona. Więc jak widać ma to ogromne znaczenie.

Gość gość
widziałam lzysko i wcale nie jest obrzydliwe, dla mnie wyglądem przypominalo watrobe

Gość Doktor Mengele
w smaku przypomina niedopieczony stek, generalnie polecam podawac w sosie octowym z duza iloscia pieprzu, dobrze komponuje sie z winem polslodkim

Gość gość
dokładnie wygląda jak wątroba;-) takie czerwone. Położna dokładnie oglądała, okazało się że całe nie wyszło i miałam łyżeczkowanie.