Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

toksoplazmoza wyniki badan

Polecane posty

Gość gość

Mamy...pomozcie,wiem,ze temat powielam,ale jestem na maxa zdolowana:-(:-(:-( Od sierpnia walcze z tym cholerstwem,przyjmowalam antybiotyk,rovamycylina 3 m.j.Lekarka kazala przymowac mi przez miesiac,dwa mies.odpoczynku i do kontroli. Niestety po wynikach okazalo sie,ze odrobine wyniki spadly,ale w dalszym ciagu mam to cholerstwo... Ile trwa zazwyczaj kuracja??jestem zalamana,tym bardziej ,ze planuje dziecko...:-( a moze polecacie jakiegos dobrego specjaliste?naljepiej z woj.swietokrzyskiego Blagam.pomozcie:-(

Gość ona też z tokso
Ja brałam bez przerwy od momentu kiedy wynik wyszedł zły do porodu. Cała ciąża w strachu. Ostatnie wyniki na kilka dni przed porodem były bardzo dobre. Rovamecyna pomogła. Dziecko urodziło się zdrowe, jak urodziłam to nawet na piersi dziecka nie położyli tylko pokazali twarz i do badań zabrali

Gość ona też z tokso
Z tym że u mnie w ciąży jak byłam wykryli. Brałam tabletki ponad pół roku

Gość gość
a teraz juz jestes zdrowa??robilas badania po porodzie??

Gość gość
zgadza sie, ten lek pomaga tez go bralam prawie cala ciaze. szczesciara ta ktorej dziecko zabrali zaraz na badania. mojego nie zabrali bo stwierdzili na oko ze jest zdrowy (rodzilam w uk). w pl sama go zbadalam i jest ok:) autorko a skad jestes? ja mialam w pl lekarke ktora zajmowala sie tylko kobietami w ciazy z toxo ale Ty chyba dopiero zamierzasz sie starac..?

Gość gość
Mieszkam w okolicach Kielc.Powoli planuje dziecko,jedno juz mam,takzcze chcialabym drugie.Ale chciec a moc jest riznica:-(:-(:-( W pierwszej ciazy byli ok,dopiero teraz przyplatalo sie to chorobsko.... To mowicie,ze kuracja jest dluuuga,a jest szansa na calkowite wyleczenie????to mnie nurtuje

Gość gość
a dowiedzialam sie o toxo bo mialam bardzo powiekszone wezly chlonne

Gość gość
kuracja zalezy od tego jakie masz wyniki, kolezanka miala bardzo zle wyniki, leczyla sie chyba 2 lata zanim dostala zielone swiatlo. ma teraz 2 dzieci:)

Gość gość
oooo cholera....2 lata????zalamalas mnie:-(:-(:-(:-(:-(

Gość gość
u mnie w tych wynikach wogole nie ma wartosci ani ujemniej ani didatniej,znasz sie na tym?moge napisac te wartosci

Gość gość
a jakie masz wyniki?te pierwsze? tak dwa lata bo starsznie wysokie wyszly jej te igm igg jakos tak, juz nie pamietam, przechodzilam to 3 lata temu mamy kolezanki corka tez dlugo leczyla to cholerstwo ale sie w koncu udalo(tez ponad 2lata jak dobrze pamietam )

Gość gość
pierwsze wyniki p.ciala toxo Igms 5.30 p.ciala toxo IGgS 751 awidalnosc 25.9 a przeciwciala Iggs181.2

Gość gość
a w najnowszych awidalnosc podskoczyla 42%

Gość gość
a jakies normy sa podane ?

Gość gość
tyle tylko,ze wynik warpliwy i reaktywny

Gość gość
wysoka awidnosc wskazuje na starsze zakazenie. wynikow nie masz tragicznyc******akiego lekarza sie leczysz? jaka specjalnosc?

Gość gość
przypomnialo mi sie co ta lekarka spec od toxo mowila. kobiety ktore przechodzily toxo przed ciaza i w ciazy zrobia sobie badania, to wynik toxo zawsze bedzie podwyzszony, tak ciaza wplywa na wyniki. i ze w takich przypadkach nie ma co sie martwic

Gość gość
bylam u lekarza od chorob zakaznych

Gość gość
aaaa i dzieki za pocieszenie....czyli gozej by bylo jakbym w ciazy sie zarazila pewnie?

Gość gość
tak, czyli wylecz to i do dziela, wg mnie wyniki nie naleza do tych gorszych, wspomniana wyzej kolezanka miala w tysiacach ...

Gość gość
to mnie pocieszylas.Bardzo Ci dziekuje za pomoc!!!Pozdrawiam serdecznie