Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zacofane koleżanki

Polecane posty

Gość gość

czy macie jakies kolezanki ktore w naszym wieku wierza w jakies durne zabobony? bo ja mam taka, po studiach, ma bogatego meza, a latala po wrozkach, non stop az do urodzenia 2 dzieci, nie wyszedl jej maz coprawda bo mialbyc wojskowy a ma 10 lat starszego chlopa, poza tym jak jej dzieci sa niedobre to zawsze mowi tak: to ta pani zauroczyla mojego S, albo jej coreczke, boze skad to sie bierze, przeciez na takie wypowiedzi moga sobie pozwolic afrykanki z buszu...unikam jej....

Gość gość
to że ktoś jest po studiach nie znaczy że nie jest zacofany

Gość gość
moja znajoma też non stop mówi a że ktoś jej zauroczył kwiaty, a to urok jakis rzucił, normalnie nie mogę tego słuchac

Gość gość
Niestety to gleboko tkwi w narodzie. Ludzie nawet nie zdaja sobie sprawy. A teksty typu "mam takie przeczucie, ja czuje ze tak bedzie",(w sytuacji nie dotyczacej nas/niezaleznej od nas) ktore sie oczywiscie potem w 95% nie sprawdzaja, sa przykladem tez wiary w zabobony. Te same osoby mowia rowniez w przypadku gdzy jednak sie sprawdza (rzadko) -- "bo ja to od razu wiedzialam, tak czulam w glebi duszy, no i skad ja to wiedzialam". To jest utwierdzanie sie w zabobonach. Nie mowie to o intuicji, gdy np podejmujemy decyzje -- to inna sprawa.

Gość gość
no chociażby kobieca intuicja, w odniesieniu do wyboru partnerów życiowych, ojców dzieci, konkubentów itp. Widać wyraźnie po wpisach na kafeterii, że kobieca intuicja to zabobon.

Gość gość
ja zerwałam znajomość wlasnie z takiego powodu, moja kolezanke znalam prawie od przedszkola, ona wyszla za maz, ma 2 dzieci, ale moze jej nie znalam, albo sie bardzo zmienila, jej wiara w zabobony stala sie tak uciazliwa ze nie wiem, i tez jak np. jej synek byl niedobry to mowila ze pani T go zauroczyła, kiedys powiedziala ze jej coreczke zauroczyla jej inna kolezanka ktora przyszla do niej na kawe,wariatka i ona bardzo w to wierzyla, jak dziecko niedobre to odrazu zwalala na kogos, szkoda ze nie wziela pod uwage ze dzieci odziedziczyly po niej wredne charaktery, nerwice + duzo zlosci