Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaataarzynaa

Dieta SOUTH BEACH 2014 odchudzanie bez głodzenia się

Polecane posty

Wątek został założony dla osób planujących przejść na dietę South Beach (Plaż Południa) lub osób będących już w jej trakcie. Inne wątki w tym temacie zostały zaniedbane, więc pozwoliłam sobie założyć własny temat. Na czym polega dieta South Beach? Ważne jest nie tyle ograniczenie ilości jedzenia, ile wyeliminowanie z jadłospisu złych, wysokoprzetworzonych węglowodanów. Kuracja złożona na trzy etapy pomaga osiągnąć zgrabną sylwetkę, korzystnie wpływa także na kondycję skóry. Nie trzeba liczyć kalorii ani odmierzać porcji, je się po prostu odpowiednie produkty. Dieta jest podzielona na trzy etapy: Etap I - trwa dwa tygodnie i wymaga najwięcej dyscypliny. Produkty dozwolone: wołowina (chuda, np. polędwica wołowa), wieprzowina (szynka gotowana, polędwica, schab), cielęcina (zadnia), drób (pierś kurczaka, indyka), wszystkie ryby i owoce morza, nabiał (chudy biały ser, serek wiejski lekki), warzywa (strączkowe, seler, ogórek, cukinia, sałata, kapusta, brokuły, szpinak, pomidory, bakłażan, kalafior, szparagi), grzyby, tłuszcze (oliwa z oliwek, olej rzepakowy), orzechy (w ograniczonych ilościach) jajka bez ograniczeń. Etap II - trwa do momentu osiągnięcia upragnionej wagi. Do produktów dozwolonych w fazie pierwszej stopniowo możemy dodawać: owoce (jabłka, brzoskwinie, czereśnie, grejpfruty, pomarańcze, śliwki, truskawki), warzywa (drobna fasolka, bób), nabiał (mleko 1%, mleko sojowe light, jogurt naturalny bez tłuszczu), produkty zbożowe (bułki i pieczywo pełnoziarniste, muesli, płatki owsiane), inne (budyń bez cukru, gorzka czekolada, czerwone wino). Etap III - może trwać do końca życia. Jemy w zasadzie wszystko, byle z umiarem, bo wymarzoną wagę trzeba utrzymać. W tej fazie nie ma już produktów zakazanych, starajmy się jednak wybierać te, które mają niski indeks glikemiczny. Więcej informacji udzielę chętnie, gdy pojawią się pytania. Wiedzę czerpię z artykułów dwóch czasopism, więc może i od Was dowiem się czegoś nowego (w książce o diecie SB jest znacznie więcej informacji). 1, 2, 3... Kto dołącza do mnie? :)

Gość gość
wole tamten stary topik

Jeśli nikt się nie dołączy to ja też wracam na poprzednie forum, ale na razie mogę pisać sama ze sobą i przeglądać stare dyskusje niestety...

Gość Bellinka
jedz normalnie tak jak jesz, ale staraj się dobierać produkty rozsądnie. jak masz talerz to najwięcej powinno być tam warzyw, mniej mięsa i najmniej węglowodanów. do tego pamiętaj o piciu odpowiedniej ilości wody, małymi łykami regularnie, a nie wtedy, gdy już chce się pić. posiłki powinny być o regularnych porach. do tego możesz zastosować coś z rankingtableteknaodchudzanie(kropka)pl, ja odchudzam się akurat z acai berry. dołącz trochę aktywności, na początku spokojnie później zwiększ wysiłek i regularnie biegaj, chodź na basen, taniec czy siłownię, opcji jest mnóstwo

Gość Inez 23
HEJKA:) Ja chcę zacząć dietkę Sb od jutra,odchudzajmy się razem:)

Gość Milada
Hej dziewczyny,zaczynam od dzisiaj...Startuję z wagą 65kg/wzrost 168cm. Do zrzutu mam jakieś10kg :/ Miałam zamiar zacząć dietę Dukana ale nie dałabym rady wytrzymać 1 dnia na samym białku bez choćby 1 warzywa.... Dajcie znać jak wam idą te pierwsze dni!

Gość gość
ja jestem na 2 fazie juz od dzisiaj, spadlo mi na 1 fazie 4 kg z 60 na 56 a chce miec 55 kg

Gość gość
hey gdzie sie podzialyscie .Dawno nikt nie zagladał Zastanawiam sie nad ta dieta ,tylko kawy nie mozna a ja kawiora jestem

Gość gość
ja tam kawe pilam schudlam 15 kg w 2,5 miesiaca nie mialam duzej nadwagi ( z 70 kg na 55 kg) mimo ze kawe pilam , reszte przestrzegalam dokladnie

Gość gość
a wzrost 170 , wiec spadlam sporo jak dla mnie za duzo, bo chcialam tylko 10 kg najwiecej

Gość doriss71
Witam .Gratuluje spadkow.JA mam160wzrostu i 68kg.CHcialabym10kg schudnac.OD dzis zaczełam diete.Zobaczymy czy beda efekty. ZYCZE spadkow

Gość gość
dasz rade - trzymam kciuki

Gość doriss71
PRZECZYTALAM rozne fora na temat diety.Fajnie by było gdybyscie pisały co jecie w danym dniu.SZczeze to nie wiem jak te posiłki maja wygladac. Kiedys byłam na Dukanie i jadło sie bez ograniczen niestety kilogramy wrocily .Wybrałam dieteSB tym razem bo jest zdrowsza

Gość ssssss1sssss
jest tu topik sb i tam jest wszystko, dziewczyny pisza menu , wystarczy poczytac jest to topik justus

Gość kerla246
ja wlasnie tam jestem ( ponownie ) :)

Gość doriss71
Dziekuje za topik.Biore sie do czytania

Gość gość
nie ma za co pozdrawiam

Gość doriss71
Witam Co tu tak pusto----Pierwszy dzien mam za soba.Dieta fajna zobacze czy na mnie zadziała .Dziewczyny ,a jako przekaske mozna fistaszki..Z gory dziekuje .ZYCZE SPADKOW

Gość doriss71
HEY DZIEWCZYNY Jestem3dzien na diecie.Super dieta,tylko czuje taka pełna ,nie jem duzo .Moze to po warzywach.Czy ktos tez tak miał.

Gość ewa gosc
hej :) chciala bym zacząć z wami sie odchudzac do zrzucenia mam duzo bo mam 160 cm i wage 75 kilo wiec spora nadwaga a cel 15 kilo w dół :) pomocy :(

Gość doriss71
wejdz na topik wezsza w pasie tam jestesmy

Gość gość
Hej kobietki jestem kasia i od wczoraj zaczelam diete moze sie dolaczycie bedzie nan razniej

Gość gość
A ja jestem bardzo zadowolona z tej diety,pierwsza faza juz dawno za mna :) czuje sie lepiej,moja sylwetka wysmuklala i to jest rewelacyjne :) zaczynalam z waga 63 kg teraz waze 56 kg,oczywiscie zadazalo mi sie jesc w 2 fazie produkty zakazane ;)ale pozniej staralam sie wrocic do dietki. Goraco polecam !