Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Solgasia

Mój mąż zniszczył mi postanowienie noworoczne wasektomią

Polecane posty

Gość Solgasia
Wyczytałam, że "skutki zabiegu można potencjalnie odwrócić poprzez rewazektomię, nie można go zatem uznać za trwałe pozbawienie zdolnośc**płodzenia". Może to znaczy, że jest nadzieja? Do tej pory nie miałam z teściową większych problemów, niż "tradycyjne" ;) nie uwielbiałyśmy się może, ale nasze stosunki byly raczej poprawne.. Rodzina nie wydaje się (nie wydawała do tej pory) PATOLOGICZNA i nie - ślub nie był rano. Spotykaliśmy się lata temu, a potem spotkalismy znowu i poleciało.. Mąż też był załamany całą sytuacją i nie marzę o niczym innym niż poradzenie sobie z tym razem.

Gość gość
Jak to to on teraz będzie strzelał ślepakami???? No to masz babo placek! -wyszłaś za mąż za ciotę!

Gość Jan1960
Drogie Panie, mam nadzieję, że pozwolicie i mnie wypowiedzieć się w tym temacie. Wasektomia dla mężczyzny to trudna decyzja. Wiem, bo jestem lekarzem chirurgiem z długim stażem i uwierzcie mi, iż zawsze wiąże się to ze stresem. Uważam jednak, że mężczyzna, który jest w poważnym związku powinien takie decyzje podejmować ze swoją Partnerką. Podpowiem, że taki zabieg jest odwracalny, aczkolwiek jest to długa i bolesna procedura. Pozdrawiam, Jan.

Gość gość
Tak to jest odwracalne , wiec obydwoje do lekarza jak najszybciej , a tesciowa w kosmos z biletem w jedna strone i po sprawie .

Gość gość
Mąż i teściowa robią cię w h..ja tyle c***owiem, na bank to zaplanowali i cię wkręcają że niby sama się zgodziłaś.

Gość HannaKraków
Sama jestem teściową i NIGDY o takich rzeczach bym nie rozmawiała z synem albo z jego narzeczoną, smutne po prostu, żal bobaska, o którym marzysz :(

Gość gość
Dziękujemy Ci Janie i cieszymy się że problem został rozwiązany. Szczęśliwe zakończenia są warte zamknięcia nawet tak ciekawych topików jak ten!

Gość gość
Jan calkowicie sie z Toba zgadzam , madrze piszesz :)

Gość JojojoJo
Solgasia, powinnas zastanowic sie, czy potrafisz mu wybaczyc. I jesli masz w rodzinie choroby genetyczne, to moze rzeczywiscie trzeba poszukac innej opcji na dzidziusia..bądz dzielna, odpocznij, pojedz do mamy i przemysl to wszystko na spokojnie:) Mimo wszystko, zrobił to, bo troszczy się o ciebie.l.KOCHA CIĘ Ale tesciowa nie powinna miec wstępu do waszego domu.. Za kilka lat przedstawisz jej ślicznego, zdrowego bobaska...wierzę w to...szczęka jej opadnie(pewnie sztuczna,hehe)

Gość Kitty17
Chciałabyś pewnie na najlepszych wątkach z kafeterii, co ??? Internetowy celebrytyxm, ŻeNuA :/

Gość Solgasia
Panie Janie - ryzykuję pewnie, bo nie znamy się, ale jeśli faktycznie jest pan lekarzem, to kamień z serca! Czy mogłabym prosić o podanie bardziej szczegółowych informacji? a pozostałych, którzy potraktowali to poważnie (za co BARDZO dziękuję!) - myślicie, że mąż mówi prawdę? Wiem, że to z nim powinnam rozmawiać i robiłam i będę to robić nadal, ale to bardzo trudne..pomyślałam, że wysłuchanie Was mogłoby mi trochę pomóc (nie myslę oczywiście nawet póki co, o zwierzaniu się koleżankom, jednak łatwiej czasami wygadać się obcym, a nie pójdę przecież do baru..)

Gość Mirabella65
Miłość jest bardzo trudna czasami.. Wiem, bo sama przechodzę 3 rozwód wlasnie. Mam 65 lat i boje sie, ze nic juz mnie dobrego nie spotka ... :(

Gość Britni
Rozwód jest jedynym rozwiązaniem - nie bądź naiwna debilka, wątpliwości robią z Ciebie nic nie warta naiwniaczke !!

Gość Rudix
kobiety latami próbują zajść w ciążę, a on cie okradl Co z tego ze to odwracalne Pakuj walizki , niech wraca do mamusi

Gość Duszaicialo
Klasztor i medytacja pomogą rozwiązać Pani problem, prosze pomyśleć o tym chociaż na jakiś czas, Chrystus oświeca nam drogę - wiem, bo przeżyłam to po utracie fasolki. Idź z Bogiem, módl sie i kochaj

Gość Jan1960
Po pierwsze niech Pani się dowie dokładnie, gdzie mąż taki zabieg przeprowadził, gdyż w mojej prywatnej opinii lekarz, który wykonał wasektomię (poprawna pisownia wazektomia, ale to przecież bez znaczenia w tym przypadku) będzie miał największe kompetencję do odwrócenia zabiegu (to są generalnie kwestie anatomiczne). Następnie koniecznie konsultacja gdzieś u nas w Polsce, jaki jest aktualny stan zdrowia, to koniecznie trzeba sprawdzić, aby nie było komplikacji. Najlepiej przez polską klinikę kontaktować się później z niemiecką, to jest unia, więc nie powinno być problemów. Informacje dokładne też z tego co się orientuję na stronie NFZ powinny być. Pozdrawiam, Jan.

Gość gość
Prowokacja i jeszcze raz prowokacja :) brawo za probe rozsmieszenia publiki

Gość Solgasia
nie rozumiem, dlaczego jestem teraz dodatkowo obrażana, chyba na to nie zasłużyłam. Przecież nie mogłam tego przewidzieć w żaden sposób

Gość PpiIrRaAnNiAA
Mi sie kiedys snilo ze moj eks mial wasektomie a ja bylam w ciazy. Dziwne XD

Gość gość
Nie wiem czy jestes tak glupia , czy tak naiwna , zadnen podkreslam to zadnen madry mezczyzna nie pozwoliby sobie na taki zabieg nie konsultujac sie z zona , ba nie majac jeszcze dzieci ? Cos tu mi nie gra , ta bajka z tesciowa . Ja jestem jedynaczka , moj maz tez jest jedynakiem i wlasnie dlatego pragnelismy miec wiecej niz jedno dziecko ( mamy dwoje ) .

Gość JojojoJo
Głupi to był on....

Gość gość
On jest wyrafinowany , a ona naiwna .

Gość PannaBe
Laski, co to za sytuacja, ja na pszyklad jestem z alkoholikiem i to jest dopiero przypal, nawet nie mysle co by bylo gdybysmy mieli dziecko, tabletki co miesiac u mnie, bo inaczej przypal :(

Gość Duszaicialo
Tabletki to jest morderstwo!

Gość Duszaicialo
PAMIETAJCIE !!! Oto synowie są darem Pana, a owoc łona nagrodą. Jak strzały w ręku wojownika, tak synowie za młodu zrodzeni. Szczęśliwy mąż, który napełnił nimi swój kołczan. Nie zawstydzi się, gdy będzie rozprawiał z nieprzyjaciółmi w bramie. (Ps 127, 3-5)

Gość lamayah
o ja pie****e.... idźcie spać ^^

Gość Kitty17
Wariatki ! Nie kupujcie tego tylko dlatego, ze jesteście kochani rozpłodowymi ! Chcesz ,,aniołka" to go rób, a nie siedzisz na kafe ! Pozdrawiam wszystkie ciotky !!!!

Gość Kitty17
*lochami, oczywiście, nie kochani. Nie stać mnie na dziecko, ale na telefon z autokorekta tak ! POZDRAWIAM !!!

Gość warJJJatka
Kitty17, jesteś z bydgoszczy czasem ?

Gość JojojoJo
Dziecko z kim, ze slepakiem??? Koniec,trzeba isc spac i sie nie przejmowac :) :) ~~~jutro też będzie dzień~~~