Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie przyjęcie drugiej tabletki antykoncepcyjnej po wymiotowaniu

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie Panie. Czy są tutaj może Panie które nie przyjęły drugiej tabletki po wymiotach? We wtorek współżyłam. W środę dostałam wymiotów(30 minut po wzięciu tabletki),(nie jestem w ciąży). W czwartek i piątek jak i sobotę przyjęłam normalnie kolejne tabletki. w poniedziałek zaczynam brać tabletki placebo(i borąc te cztery powinnam dostać okres. Wiem,że jest ryzyko ciązy,ale czy jest szansa,że tej ciąży nie będzie? Czy miała któraś z Pań taką sytuację? Nie posiadamy z mężem dzieci,chociaż się zastanawialiśmy,ale nie w obecnej chwili. Dodam,że dodatkowo się zabezpieczamy od tamtej chwili.

Gość gość
Tzn o sobotę chodziło mi dzisiaj,że przyjmę kolejną normalnie.

Gość gość
tez jestem ciekaw

Gość gość
A ulotki czytac potraficie? :-o wszystko w nich jest! ja p*****le...

Gość gość
zawsze po ustapieniu wymiotów badz silnej biegunki brałam kolejna tabletke z innego opakowania, jesli te wymioty wystapiły w czasie krotszym niz 4 godz od wziecia tabletki

Gość gość
a ja nie i w ciąży nie jestem. Tylko 7 dni bez seksu

Gość gość
Z ulotką różnie. Ja raz czytałam aby nie brać drugiego tylko zabezpieczać się 7 dni a raz aby drugi brać,więc? Po to forum aby autorka pytała!!!

Gość gość
Jeśli nie weźmiesz kolejnej pigulki, to sie do końca cyklu (lub7 dni, zależy jakie piguly bierzesz, jednorazowe, czy nie) zabezpieczasz dodatkowo. Jeśli przyjmiesz druga, to nie. kurdesz, czy to naprawdę tak trudno pojac???? :-o

Gość gość
Jednofazowe, nie jednorazowe, komputer nadgorliwy poprawil, czego nie mial

Gość gość
Już się robi nalot głupich pi*d

Gość gość
ale ona współżyła dzien wcześniej,a plemniki przecież się utrzymują? z drugiej strony nie którzy po odstawieniu proszków i miesiącami zajść nie mogą w ciążę.

Gość gość
dzięki za odpowiedzi. Z kalkulatora obliczeń dni płodnych wychodzi na to,że w chwili obecnej jak i w dniu wymiotowania mam dni nie płodne,więc myślę,że ryzyko jest małe...

Gość gość
Witam! W opisanej sytuacji skuteczność tabletek antykoncepcyjnych nie powinna zostać istotnie obniżona. Ponadto tabletki powinny dać Pani ochronę jeszcze siedem dni po zaprzestaniu ich brania czy nieregularności, o ile, wcześniej wzięła Pani co najmniej siedem tabletek pod rząd. Tak było też w Pani przypadku. Gdyby więc nawet teraz odstawiła Pani tabletki czy nie wzięła tej zwymiotowanej ponownie, to biorąc pod uwagę równoczesne zaprzestanie współżycia, nie powinna Pani zajść w ciążę. Proszę pamiętać jednak, że żadne zabezpieczenie nie daje pełnej pewności, nawet tabletki przyjmowane w sposób idealny pozostawiają pewne ryzyko zajścia w ciążę, której nigdy nie można wykluczyć.

Gość gość
Jaki kalkulator dni plodnyvh???? Przy pigulach nie ma dnj plodnyvh A powrot owulacji przy pominjeciu piguly jest nie do przewidzenia