Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbgbrg

Jestem dalej w ciąży mimo że biore tabletki antykoncepcyjne Dlaczego

Polecane posty

Gość gość
Czyli, ze jak u autorki zarodek juz sie zagnieździł na ścianie macicy, to pigulki i tak nic nie dadza? Zamiast powiedzieć lekarzowi w czym rzecz... Albo zaraz po niezabezpieczonym stosunku biec po receptę na pigulke "po" (prawnie dozwolona), teraz niepotrzebnie kombinuje :P

Gość gość
Te tabletki 4 + 4 do 72h po mają taką skuteczność jak postinor, ale są dużo tańsze. Muszą to być tabletki z levonogestrelem, np. microgynon 21.

Gość bbgbrg
Kiedys jak podejrzewałam wpadke to poszłam do szpitala po tabletki ' po' to lekarz nie chciał mi ich przepisac musiałam zacząć kręcic że zostałam zgwałcona na co zabrał mi dowód i kazał czekać na policje i że zostane przebadana. Wykorzystałam chwile,zabrałam dowód i uciekłam ze szpitala. Już nigdy więcej nie bede sie prosić o jakies tabletki,wole sama pokombinować

Gość bbgbrg
Mam Kontracept. Tylko teraz jak tak was czytam to nie wiem czy coś to da.

Gość gość
a po co się rochałaś k/u/r/w/o

Gość gość
Lekarze maja prawo odmówić zapisania pigułki nawet klasycznej, a co dopiero tej "po", powolujac sie na wartości moralne i wyznawana wiare... Pewnie trafilas na tego rodzaju oszoloma...wspolczuje

Gość gość
Ale wiekszosc nie robi problemow z antykoncepcja. Tylko o tym trzeba myśleć zanim...

Gość gość
słuchaj, to, że masz ciężką sytuację finansową cię nie usprawiedliwia. jesteś nieodpowiedzialna i współczuję twojemu dziecko. nie daj Boże żebyś miała kolejne. nie miałaś pieniędzy na tabletkę 72h po to trzeba było mówić to temu, z którym spałaś.

Gość gość
No i nie trzeba bylo kombinować z g***tem, tylko powiedzieć, ze zwyczajnie gumka pekla

Gość gość
Opadły mi ręce-

Gość gość
ty mendo wypróta z ludzkich uczuć nic nie warta ściero! po to masz nogi żeby je rozkładać? nie! po to żeby chodzić!... powinno się myśleć że po stosunku płciowym (nawet z zabepieczeniem) można zajść w ciążę... jak cie nie stać na dziecko to sie nie ryp .!.. p**a widać rządzi nad twoim łbem..!. i normalne kobiety mają właśnie m.in pochwę do rodzenia a mózg do myślenia...a ty masz tylko pi**e do kopulowania i nic wiecej w życiu nie masz.... i współczuje dziecku takiej matki!coz za wartosci temu dziecku przekazesz? ze mozna sie rypać z ryzykiem zajscia w ciaże a potem można dziecko w brzuchu zabic? albo okaleczyc! ale co tobie za roznica..... zobaczysz.... kiedys ty bedziesz stara .... albo nawet nie bedziesz musiala byc taka stara... a zachorujesz na taka chorobe ze nie bedzies mogła ani reką ani nogą poruszyć... i wtedy ty raczki albo nóżki nie bedziesz miała! albo w jakims wypadku je wszystkie stracisz.. i wtedy byc moze sobie pomyslisz jak było ci obojetne czy to biedne dzieciątko niczemu nie winne nie proszące na świat... było ci obojętne czy będzie kaleką czy też nie..i z premedytacja je okalczasz.. zabijasz.. to nie są moje życzenia dla tej mendy ludzie ! lecz :życie prędzej czy pozniej odnajdzie sprawiedliwośc będziesz sie smażyła w piekle...

Gość bbgbrg
ostatni post chyba do mnie przemówił. urodze te dziecko i jak sie nic nie zmieni z moją sytuacją finansową to je po prostu oddam. to nie jest tak że nie mam uczuć. mam je,ale nie chce żeby moje dziecko czy jakiekolwiek inne musiało żyć w biedzie tak jak ja. a rodzina adopcyjna na pewno dostanie jakies pieniadze od panstwa na te dziecko wiec nie bede sie musiała martwic.

Gość gość
no raczej a jak pujdziesz do mopsu powiesz że chcesz oddać dziecko i masz ciężką sytuację to tam też c***omogą i to odrazu

Gość gość
rodzina adopcyjna NIE DOSTAJE ZŁOTÓWKI na dziecko, które przyjmuje. Ale takie ****** nie muszą tego wiedzieć, bo dla nich tylko $$$$$ się liczy. Ci, którzy przyjmą Twoje dziecko będą każdego dnia dziękować Ci, za to, że je urodziłaś. Tego też pewnie nie zrozumiesz.

"Lekarze maja prawo odmówić zapisania pigułki nawet klasycznej, a co dopiero tej "po", powolujac sie na wartości moralne i wyznawana wiare... Pewnie trafilas na tego rodzaju oszoloma...wspolczuje" Może odmówić, ale ma jednocześnie obowiązek wskazać lekarza, który ci takową receptę wystawi.

Gość bbgbrg
ciekawe że w MOPSie jest wywieszone kiedy są wypłaty dla rodzin zastępczych. prawnym opiekunem dziecka mojego znajomego są rodzice jego dziewczyny i zgarniają od mopsu ok 1600 zł miesięcznie

Gość gość
rodzina zastępcza dostaje pieniadze..rodzina adpcyjna nie

Gość Kasssiaa24
i na przyszłosc pamietaj ze zabespiecza sie przed ciaza a nie po zajsciu w nia:D hahaha ale rozum to Ty masz zryty... bez obrazy

Gość gość
Kobieto, miałaś stosunek w dodatku "ryzykowny" z jakimś przypadkowym facetem, w dodatku z gołodupcem skoro nawet na leki ci nie zostawil kasy? Chyba od razu po stosunku wiedzieliście że możliwość wpadki była. Dlaczego nie wspominasz o nim ani słowem? Pewnie nie ma się czym chwalić, poznany na imprezie i nawet namiarów na niego nie masz.....? Sama pod sobą kopiesz dołek, i pretensje masz do ludzi z kafeterii że chciałaś uczciwej pracy i ci nie dali?? Wiem, że jak ktoś jest sprytny, w miarę inteligentny i chętny do pracowania a nie tylko kombinowania to pracę znajdzie, a teraz kasjerki zarabiają praktycznie tyle co urzędniczki po studiach- większość jedzie na minimalnej przez pierwsze lata Nie będę krytykować twojej decyzji o usunięciu, jeśli musisz zrób to po ludzku we wczesnych tygodniach ciąży. Nie rób tego tak jak teraz na raty, bo może ci się odmienić i jest ryzyko że uszkodzisz płód w jakimś stopniu, a później zdecydujesz się urodzić. To jest już jakaś forma życia, zdecyduj teraz jest na to pora. Przede wszystkim weź za jaja sprawcę tego "szczęścia" Każdy jest kowalem swojego losu, tylko nieliczni mają szczęście lub bogatych rodziców więc nie zrzucaj winy na kafeterips czy komornika bo do wszystkich sytuacji w twoim życiu doprowadziłaś ty sama, nic się samo nie stało. Skoro masz komornika, to znaczy że narobiłaś długów- do mądrych nie należysz. O jedno dziecko nie umiałaś zadbać i leży chore w szpitalu, a zrobiłaś drugie- nie wiedziałaś czym to w twojej sytuacji grozi???

Gość gość
Kobieta wyżej ma rację!!!! Sama do tego doprowadziłaś.

Tak to jest smartphony, ajfony, srajfony, internety, tablety, ajpady srajpady, a nie wiedzą skąd się biorą dzieci :P

Gość gość
Ja tylko mam nadzieje, ze to cos z 13.23 nie jest matka i dzieci miec nie bedzie :O To jakies kompletne dno! Szumowina. Rynsztok. Jezyk, jakiego w zyciu swoim nie slyszalam :O