Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda_szalona95

Ranki na wargach sromowych

Polecane posty

Co jakiś czas występuje u mnie podrażnienie warg sromowych większych - ból zaczerwienienie, a po stosunku nie mogę oddać moczu. Zdarzyło mi się to drugi raz w ciągu 2 miesięcy. Ostatnim razem byłam u ginekologa, który przepisał mi globulki i powiedział, że to niegroźne zapalenie wynikające z podrażnienia (prawdopodobnie od golenia). Tym razem pojawiły się do tego takie dziwne ranki - małe, okrągłe, jakby odparzenia, nie wiem jak to nazwać. Coś jakby pękła mi w kilku miejscach skóra i strasznie mnie to boli. Swędzenie i zaczerwienienie już prawie zniknęło samo, ale te ranki ?? nie wiem co robić.. Używam płynów do higieny intymnej z firmy ziaja i teraz smaruję te ranki kremem nivea. Odczuwam swędzenie tylko przy samym wejściu do pochwy. Pomocy !! :(

Gość gość
Nie noś bielizny. Kontakt z powietrzem przyśpieszy gojenie. I niech twój chłopak używa prezerwatywy, żeby nie dochodziło do zakażeń skóry warg i cewki moczowej.

Gość gość
Chódz bez majtek i nie gól się tylko opalaj.

Gość arlecia29
posmaruj provag żelem a nie kremem nivea, lepiej łagodzi, ma też działanie ochronne, dostaniesz bez recepty w większości aptek

Gość gość
Czy stosujesz antykoncepcję hormonalną? Ja miałam podobne objawy spowodowane właśnie zażywaniem pigułek. Dodatkowo miałam problemy z suchością pochwy, odczuwałam ból przy stosunku a potem pojawiały się mikrouszkodzenia i ranki. U mnie pomogło zastosowanie globulek Hydrovag, który zawiera kwas hialuronowy, który bierze udział w procesach gojenia i regeneracji. Zrób 7-dniową kurację i zobacz jakie będą efekty. Jeśli ci nie przejdzie to koniecznie do lekarza i dokładne badania