Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJA KOLEZANKA KUPUJE OLIWE Z OLIWEK W BIEDRONCE I DODAJE TEN SYF DO ZUP FUJ

Polecane posty

Gość gość

mowie jej ze to syf i mieszanka oliw z unii i nie stalo kolo oliwy prawdziwej to mowi ze jej nie stac na inne i szkodzi rodzinie bo dzieciom to daje ta oliwa to casa ze azete czy jakos tak za 10 zlotych chyba tylko i jak to ma byc dobre nie lepiej doskladac kasy i kupic lepsze wkurza mnie takie skapstwo u ludzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
olej rzepakowy jest jeszcze tańszy a ma lepsze wartości niż twoja droższa oliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jasne tylko olej rzepakowy musi byc tez dobrej jakosci i pierwszego tloczenia a nigdzie takiego nie ma w polsce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a z którego tłoczenia jest kujawski???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Staszek91
A Kujawski to co? :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale kujawski jest do smazenia nie ma kujawskiego do picia tloczonego na zimno chyba ze znacie taki to powiedzcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
BEKA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Staszek91
Skąd wzięłaś informacje o smażeniu? :classic_cool: "Olej Kujawski znakomicie wydobywa smak potraw i polecany jest do stosowania zarówno na ciepło (do smażenia, pieczenia) jak i na zimno (np. do sałatek)."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktoś z forum
jeżeli ludzki mózg składa się w 30 % z tłuszczu a w 70% z wody . To oznacza że tłuszcz nie może być czymś złym dla organizmu. Twoja koleżanka dobrze robi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktoś z forum
mimo że nie jest to związane z tematem to jednak napisze pewne spostrzeżenie : Z wszystkich gatunków na ziemi to właśnie My ludzie mamy najlepiej rozwinięte mózgi . Mam podejrzenie że za rozwój ludzkiego mózgu na przełomie wieków odpowiedzialne są oleje. Ludzie są jedynym gatunkiem na ziemi który potrafi tłoszyć oleje od wielu tysięcy lat. Oleje natomiast składają się z kwasów omega z których zbudowane sa ludzkie mózgi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tu kupicie prawdziwy olej rzepakowy. http://www.olejarniaswiateczna.pl/ Zapewne młodsi nigdy w życiu prawdziwego nie widzieli bo w sklepach takowego nie było nigdy. Natomisat oliwa z Biedronki jest całkiem dobrej jakości i nie odbiega od innych na rynku w tej, czyli dolnej kategorii cenowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gościa z15.03 poniosło :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No dobrze, ale po ch*j dawać olej do zupy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo zdrowsza jest od tej gotowanej na kościach albo zaprawianej smalcem a w smaku nie ma różnicy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To mało wiesz o gotowaniu i smaku nie masz jak twierdzisz, że woda z łyżką oleju to to samo co wywar gotowany 2 godziny na kościach. A rosół to jak? Woda, kostka rosołowa i łyżka oleju?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bananowa smakoszka
nie ma nic gorszego niz zupy z proszku czy z kostek bulionowych i rosolowych :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"To mało wiesz o gotowaniu i smaku nie masz jak twierdzisz, że woda z łyżką oleju to to samo co wywar gotowany 2 godziny na kościach. A rosół to jak? Woda, kostka rosołowa i łyżka oleju?" XXX Spoko, nie mówię że każda zupa. Rosół to rosół, wiadomo ale taka np szczawiowa, czy ogórkowa ?. Od smaku są przyprawy, naturalne rzecz jasna, nie vegety czy inne chemiczniaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bananowa smakoszka
najlepsza jest pomidorowa ❤️ ale na rosole

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
taka tansza liwa z biedronki jest i tak zdrowsza od innych olejow, margaryn, masel roslinnych sztucznych "serkow" topionych, batonow, ciastek, chipsow, gotowych pizz, frytek z zamrazarki, i wielu, wielu innych rzeczy ktore pewnie kupujesz na porzadku dziennym. takze nie szukaj zdzbla w oku blizniego ;) jedynym makamentem tanich mieszanwych oli jest to, ze nie sa az tak smaczne i wartosciowe, jak oliwa szlachetna, ale to by bylo na tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
latem bylam we Wloszech smakowalam w malej miescince oliwy z oliwek lokalnego wyrobu i powiem wam ze nawet ta najdrozsza w sklepie nie umywa sie do oryginalu , w tamtej maczalo sie chleb i mozna bylo sie zajadac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie ma różnicy, chyba cię p******** pewnie g***o byś zjadła zamiast czekolady bo też brązowe :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bananowa smakoszka
ale p*********e.... nic nie wiecie o olejach i oliwach. najlepszym, najwartosciowszym jest olej rydzowy, nasz polski z lnianki, zadna oliwa z oliwek nawet extra extra extra virgin sie nie umywa do oleju rydzowego,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Staszek91
"latem bylam we Wloszech smakowalam w malej miescince oliwy z oliwek lokalnego wyrobu i powiem wam ze nawet ta najdrozsza w sklepie nie umywa sie do oryginalu , w tamtej maczalo sie chleb i mozna bylo sie zajadac" Smacznego :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
biedrona to wstyd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
biedrona rulez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sam jesteś wstyd, gościu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oliwaka z oliwek jest zdrowa tylko gdy oliwka jets tłoczona na zimno i tylko w ciemnych butelkach. Podobnie każdy inny olej. Jeżeli jest podgrzewany czy jakkolwiek przerabiany i zawiera chemiczne dodatki to nie jest prawdziwy olej. A smażyć można prawie na wszystkim, nawet ten do samochu. "Smacznego".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ex_debill_znowu_po
większość oliw sprzedawanych w sklepach jest teraz podrabiana - a raczej rozrabiana z tańszymi, niezdrowymi olejami, rożnicy nie rozpoznasz, trzeba by zrobić badania, ale lepiej się nie łudzić, że oliwa z Tesco jest lepsza; bardzo drogie sprowadzane od lokalnych producentów może, ale gdzie to dostać w Polsce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×