Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kłucie jajnika czy musi oznaczać ciążę

Polecane posty

Gość gość

Dokładnie tydzień temu kochałam się z chłopakiem. Cóż...stosunek przerywany (wiem, wiem - bez komentarza). Nie mam pojęcia szczerze mówiąc, jakie to były dni - płodne, czy niepłodne. Wiem tylko, że był to 13/14 dzień cyklu. Z tym że...moje cykle są lekko szalone. Bywa 20 dni (ostatnio), bywa książkowe 28, a bywa 40 (też niedawno). Chociaż najczęściej jest jednak 32-34 dni. Ze śluzem to też różnie jest - czasami dni płodne są wyraźnie "zaznaczone", czasami nawet nie zauważam jakiejś większej ilości śluzu przez cały cykl... Na dzień dzisiejszy: mam piersi powiększone i bolące - jak zazwyczaj przed okresem. Ale do tego od wczoraj czuję kłucie w jednym jajniku. Czasami mi się to zdarzało, ale chyba właśnie w płodne, kiedy miałam dużo śluzu. Teraz nie mam nic, suchość totalna. I tak się zastanawiam - czy to może być objaw ciąży....?

Gość gość
wydaje mi się, że tak, ale musisz zrobić test :)

Gość gość
No tak, ale po tygodniu to na test za wcześnie... w sumie na objawy ciąży też, więc może akurat się uda :p No i przy tych moich cyklach to ja w sumie nawet nie wiem, kiedy spodziewać się miesiączki, żeby zrobić test w tym terminie... Fakt, ciąża nie byłaby jakąś wielką tragedią (dlatego też zdecydowałam się na przerywany), ale jednak wolałabym jeszcze nie... ;)

Gość gość
są takie testy co wykrywają po 6 dniach :p ale wsumie to masz racje, chyba za wcześnie te objawy :) no ale lepiej zrobić test, tak dla świętego spokoju :p

Gość gość
Prącie w piczce jest ciąża

Gość agusi lll
test możesz zrobić po 2 tygodniach od stosunku a dla pewnośc**** trzech i wtedy będzie wiarygodny. mówi się że powinno się robić w dzień spodziewanej miesiączki bo teoretycznie miesiączka występuje właśnie ok 2 tygodnie po owulacji. . Co do tych testów co wykrywają ciążę po 6 dniach to wcale nie oznacza że zadziała szybciej. Teoretycznie od stosunku do owulacji może minąć 3 do 5 dni, a od owulacji do zagnieżdżenia 4 do 10 dni i dopiero później test może cokolwiek wykryć.

Gość julita889
Następnym razem w takiej sytuacji pamiętaj o pigułce po, możesz również zawsze ją mieć na wszelki wypadek ;)

Gość gość
ja pierdl . ;/ kuje mnie w jajniku, okres mi się spóźnia ;/ szlak by to trafił wszsystko skazuje jedno znacznie

Gość gość
Jak klucie jajnika oznaczaloby ciaze to ja 15 lat pmanentnie bywam w ciazy:-):-):-):-) a zdrowa jestem co potwierdzilam badaniami:-) a to jajnik na pewno?

Gość gość
mnie kłuje przed każdym okresem, tak właśnie mniej więcej tydzień przed

Gość gość
Kłujący ból jajników w moim przypadku zapowiada okres.

Gość gość
od autorki (bo o 21:29 to nie byłam ja :p ): dzięki dziewczyny, czuję się pocieszona! :)