Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebedenicwymyslac

stosunek przerywany a kosciol

Polecane posty

Gość niebedenicwymyslac

czy jest taki stosunek dozwolony przez kosciol katolicki?

Gość gość
Lepiej stosuje prawdziwą antykoncepcję, zamiast dac się oglupiac kościołowi.

Gość niebedenicwymyslac
nie pytalam o antykoncepcje tylko o przerywanca

Gość gość
żaden stosunek (nawet w małżeństwie!) nie jest dozwolony jezeli nie jest uprawiany w celu rozmnozenia sie. wiec nie jest dozwolony

Gość niebedenicwymyslac
ale przerywany ma niska skutecznosc,wiec duza szansa na rozmnozenie

Gość gość
popukaj sie w łeb po co pytasz o kościół jak i tak na własna strone wszystko przeargumentujesz.

Gość gość
to po chu/j uzywac cos co wiadomo ze ma go/wniana skutecznosc? myslisz ze boga oszukasz bo nie wpadles? albo sie bzykasz na dzikusa i ciaza jest lub nie, albo bierzesz odpowiedzialnosc za swoje czyny. jak wpadniesz nie biadolisz, bierzeszslub, wychowujesz dziecko. proste.

Gość niebedenicwymyslac
jestem juz po slubie, badamy skutecznosc tej metody,wpadka to nie problem zastanawiam sie tylko czy to grzech

Gość warchlaczekk
spytaj ksiedza, mysle ze jest niedozwolony taki stosunek, bo nie skladasz nasienia w pochwie.

Gość niebedenicwymyslac
cos tam zawsze przeciez niby sie dostanie do pochwy

Gość warchlaczekk
cos tam to moze i przez gumke przeciec a sa niedozwolone, tak to sobie wykombinowalem

Gość niebedenicwymyslac
zostane w takim razie przy oralu,a stosunki co jakis czas nie chce co chwile do spowiedzi latac

Gość warchlaczekk
seks oralny to tez grzech jesli sie nie konczy zlozeniem nasienia w pochwie. tak tylko informuje, nie pouczam, nie moja sprawa.

Gość niebedenicwymyslac
ale se to wymyslili

Gość gość
autorze, jestes po ślubie? i ciebie nie obowiazywaly nauki przedmałżeńskie? oralny tez jest grzechem. to jest chec otrzymania (obdarowania) przyjemnosci, bez checi rozmnozenia. skoro jestes taki wierzacy i tak bardzo zalezy ci na stanowisku kosciola, to powinienes takie rzeczy wiedziec!!!!

Gość warchlaczekk
moze zapomnial albo nie uwazal. albo nie uznaje niektorych nauk koscielnych

Gość gość
no tak, bo przecież najlepiej jest wybranie dla siebie najlepszych przykazan i nauk, a reszte olac, bo nie pasuje mi

Gość warchlaczekk
moze powoli staje sie swiadomy bezsensu tych przykazań

Gość gość
Po kazdym stosunku ma byc ciąża

Gość gość
nie ma byc, bo jak jestes bezplodny i o tym nie wiesz, to sie nie skonczy ciaza.

Gość niebedenicwymyslac
jestem kobieta jakby co nauki byly,ale nie pamietam szczegolow, moze poradze sie spowiednika przy okazji

Gość gość
poradzisz sie spowiednika? :D kobito, weź ty sie postukaj w głowe jezeli wpadka to nie problem, to po co przerywać? ksieza C***owiedza, że nie można czerpac jedynie przyjemnosci z seksu, można go uprawiać z myślą o powiekszeniu rodziny. tak wiec jak sie komus poszcześci i przy pierwszym razie zajdzie w ciąże, a chce mieć 2 dzieci, to w życiu powinien uprawiać go tylko 2 razy ;) a jak mnie smiesza te zelazne dziewice, co to do slubu chca poczekac, zeby w grzechu nie żyć, a później i tak w nim żyją :D

Gość gość
Kościół Katolicki traktuje stosunek przerywany jako grzech, ponieważ nie kończy się wytryskiem w pochwie i nie jest nastawiony na prokreację (ciążę).

Gość niebedenicwymyslac
oj wpadka to nie problem,ale to nie znaczy,ze z tego powodu nie chce zadnych metod stosowac po prostu zawsze trzeba sie liczyc z ciaza,przy pigulkach i gumach tez... zaden ksiadz nie powie ze nie mozna miec przyjemnosci z seksu, to akurat pamietam z nauk i przyjemnosc mozna miec do woli

Gość gość
ale słabo pamietasz z tych nauk. przyjemność ok, ale jak za tym idzie mozliwosc posiadania dziecka. ja cie nie rozumiem, jaką bedziesz miala przyjemnosc z przerywanego?

Gość gość
jak jesteś takim katolikiem, to powinnas wiedziec takie rzeczzy, to po pierwsze. A po drugie widac, ze Ty tylko wybrane rzeczy wiesz, pamietasz, akceptujesz i przestrzegasz, wiec chyba słabą tą katoliczką. i tak jak Ci ksiadz powie, ze nie mozna przerywańca (jak to nazwałaś), to i tak ten "przepis" zinterpretujesz na swoja strone...

Gość niebedenicwymyslac
z przerywanego jest normalna przyjemnosc, co mi za roznica czy facet wyjmie minute wczesniej czy pozniej :) czy jestem slaba katoliczka czy nie to juz moja sprawa sa niektorzy ksieza wyluzowani i normalnie po ludzku poradza

Gość gość
hej autorko, jestes? to ja, gęśnik, lukas. wiesz kto. jesli jestes to napisz do mnie

Gość niebedenicwymyslac
ze co