Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja dziewczyna zadaje się z dziwnymi ludźmi

Polecane posty

Gość gość

Większość z nich jest dużo starsza od niej (ponad 50) a ona z nimi gada na ty i jeszcze jeździ z nimi na narty, na wspinaczkę, chodzi na koncerty. Co gorsza chce żebym był do nich dobrze nastawiony i lepiej ich poznał.

Gość gość
Kumacie coś z tego? Dla mnie to nienormalne gadać na ty do starej baby...

Gość gość
Halo!?

Gość gość
U mnie w pracy jest sporo osób po 50-tce i też mówię do nich na Ty. Co w tym dziwnego?

Gość gość
Dla mnie to dziwne i niepojęte, żebym takim zgredom mówił na ty. W takim wieku zresztą trza już raczej do kościoła latać i myśleć powoli o opuszczaniu ziemskiego padołu a nie imprezować podróżować i zajmować się pierdołami.

Gość gość
To Ty jesteś dziwny i w dodatku masz pusto w głowie. Ja mam przyjaciół i znajomych we wszystkich przedziałach wiekowych. Wartość człowieka zależy od tego, jaki jest, a nie ile ma lat. Widocznie jesteś zbyt mało inteligentny, żeby być w stanie znaleźć wspólny język z różnymi wiekowo osobami, a oni też nie chcą Twojego towarzystwa, bo niewiele masz w głowie.

Gość gość
I tak, z wieloma z nich też jestem na Ty, bo są moimi przyjaciółmi od lat.

Gość gość
A co o czym gadać z takimi starszymi co? Moja dziewczyna chce żeby oni z nami jeździli w góry a ja będę z nimi czuł jak z rodzicami lub dziadkami:/

Gość gość
O tym piszę - gdybyś miał o czym rozmawiać, gdybyś miał jakieś zainteresowania i był dość inteligentną osobą, to byś zobaczył, jak fantastyczni to potrafią być ludzie i ile potrafią wnieść do Twojego życia. Ja ma i starszych ode mnie i młodszych przyjaciół. Ci starsi cenni są przez to, że mają swoje ciekawe doświadczenia życiowe i wiele mądrych rzeczy się można od nich dowiedzieć, podobnie jak spędzić z nimi czas w interesujący sposób. Z moimi rówieśnikami (ok. 30-tki) , poza bardzo nielicznymi wyjątkami, można tylko pogadać o pracy, kłopotach z facetami lub o kosmetykach. Czyli o niczym. Ale nawet to już pomijam - żadne wyjścia kulturalne ich nie interesują, żadne teatry, ciekawe koncerty czy wystawy. Nuda im wystarczy. A z osobami nawet nieco starszymi można pogadać o wszystkim, wiele z nich to ludzie coś sobą reprezentujący. Chodzi mi o pewien poziom, klasę, zainteresowania. I nie ma znaczenia, czy są to ludzie po studiach czy bez nich, bo to na to nie wpływa.