Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość furrlady

wysokie IGM od 3lat

Polecane posty

Gość furrlady

Witam, Może ktoś z Was miał takie objawy i będzie w stanie mi coś podpowiedzieć. Ponad 3 lata temu, koleżanka z labolatorium zrobiła mi badania, w tym immunoglobuliny (miałam je robione wtedy pierwszy raz w życiu). Wyszły na poziomie 350 (norma do 180). Poszłam do lekarza, ale nie zwrócił na to uwagi. Zaczełam sama czytać, i trochę się tym martwić. Kilkakrotnie powtarzałam te badanie w ciągu 3 lat i wynik jest zawsze wysoki. Jednak żaden lekarz nie zwracał na to uwagi. Teraz dopiero zmieniłam lekarza i dał mi skierowanie do hematologa, reumatologa i neurologa. A ja się bardzo denerwuję, że to coś poważnego. Moje objawy to: pogorszył mi się wzrok (jakby mgła), czasami mam bóle kości, drętwieją mi nogi (zwłaszcza prawa, od kolana w dół) czasem też ręce, jestem ciągle osłabiona, zmęczona (czasem rozmowa mnie męczy), śpiąca, ostatnio często sie przeziębiam. Dodam, że raczej nie jest to borelioza - nie pamiętam żeby ugryzł mnie kleszcz, nie miałam żadnego rumienia. Oczywiście wujek google podpowiedział mi już kilka chorób, w tym szpiczaka mnogiego, SM, jakąś makroglobulemię itp - czyli umieram:-) Jestem już porejestrowana do lekarzy, ale może podpwiecie mi coś, co mogłabym zasugerować lekarzom. Wiecie jak z nimi jest - jak nie poprowadzisz za rękę to nic nie poradzą. Aha dodam, że mam 32 lata.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować