Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka po 20

mobilizacja do lepszej siebie

Polecane posty

Gość kobietka po 20

Witam. Bardzo chciałabym zrobić coś dla siebie. Mianowicie znów poczuć się piękną, zgrabną kobietą. Po ciąży przytylam niestety choć dużo miałam ruchu. Zresztą cały czas mam. Mój synek na 1, 5 roku. Już nie muszę poświęcać mu każdej chwili bo umie się sam sobą już zająć... dlatego mamusia postanowiła wolną chwilę poświęcić by zrobić coś że swoim ciałem którego mam dosc. Zaczęłam ćwiczyć. Po pół godziny dziennie. Staram się jeść zdrowo. Choć nie zawsze to wychodzi. Największy mój problem to podjadanie słodyczy. Ale wczoraj postanowiłam że podejmuje wyzwanie 30 DNI BEZ Słodyczy. Dziś zero słodyczy. To mój mały sukces bo kilka razy mnie kusilo. Temat ten powstał po to by mobilizować się wzajemnie do lepszej siebie. Są jakieś chętne ktore mają podobny problem?

Gość gość
ja jestem 11 miesiecy po porodzie,w ciązy dużo jadłam,ale musiałam bo inaczej mnie przysłabiało,synek mocny silny z wagą 3380 się urodził,dzis walcze z 9 kilogramami,chce wrócić do wagi sprzed ciązy,a kilka miesiecy przed ciążą zawziełam sie i zmieniłam sposób żywienia sie,tzn mocne sniadanie i potem do 12-tej nic a nic i schudłam z 5 kg,az lekarka mi mówiła ze bardzo schudłam,a teraz nie umiem tego skoordynowac zeby sie udało zrzucić,może jakoś jak te swieta sie skończą to powoli zmniejsze ilosc jedzenia,

Gość gość
ja się do tego zabieram już 2,5 roku, ale teraz postanowiłam zrobić troche inaczej. odpuściłam sobie odchudzanie i zdrowe odrzywianie bo wiem, że nie dam poprostu rady. za to zaczełam poprawiać swoją konducję (na poczętek 10 minut na stoperze i pare brzuszków) mam też zamiar wprowadzić do swojej diety "bombę witaminową" w postaci koktajlu warzywnego (moje sporzycie warzyw do tej pory polegało na położeniu plastra pomidora na kanapce). znalazłam też przepis na peeling kawowy i szukam czegos na wzmocnienie włosów (z powodów choroby skóry musi to być coś naturalnego). jutro zrobie sobie dzień pięknosci.

Gość kobietka po 20
No z tym zrzuceniem kilogramów po ciąży masakra. Ja ćwiczę pół godzinki, myślę o kupnie rowera stacjonarnego tylko nie bardzo mam miejsce. Mieszkam w bloku. Co za tym idzie codziennie kilka razy po schodach góra dół bo mieszkam na 3 piętrze. Peeling kawowy super sprawa. Stosuje od tygodnia może dwóch. Łazienka po nim całą brudną ale to też okazja by przy sprzatnieciu się poschylac:-) Wyczytalam też przed chwilą pod innym tematem że dziewczyna też po ciąży ma problem z powrotem do wagi sprzed niej i jakaś kobieta napisała że to może być przez niewydolność tarczycy która mogła się zrobić po ciąży. Szczerze to nie robiłam badania by co sprawdzić bo nie wiedziałam że to może być przyczyną...

Gość gość
tarczyca? można sprawdzić. ja nie mam zacięcia do ćwiczeń ochchudzających. też myślałam, że schudne od biegania po schodach + ukochane kg do noszenia, ale nic z tego :-(