Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja 16 letnia córka sie obżera

Polecane posty

Gość gość

Moja córka po pójściu do liceum zerwała kontakty ze starymi przyjaciółmi. W nowej szkole czuła sie samotna, całymi dniami siedzi w domu sama i zaczęła jeść wręcz się obżerać. Od września przytyła 10 kg, nie można jej kupić spodni nic na nią nie wejdzie. Je po nocach, kupuje sobie bardzo dużo słodyczy. Rozmawiałam z nią o tym żeby przestała ona się rozpłakała ,że śmieje się z niej jak jej koleżanki z klasy. Kiedyś była szczupła, trenowała siatkę, biegała , dużo pływała raz nawet wygrała jakieś zawody. Teraz nie interesuje ją sport, nawet szkoła. Nie uczy się. Ciągle tylko siedzi przy komputerze i je. Co robić? Staram się w ogóle nie kupować słodyczy, wogóle kupuje mało jedzenia. Niestety nie moge jej pilnować jest prawie dorosła, zresztą ja i maż jesteśmy codziennie w pracy do 20

Gość gość
powiedz jej ze je skora obwisnie po odchudzaniu a cycki bedzie miala jak skarpety

Gość gość
Ja zajadam stresy i Twoja córka pewnie tez to robi. Kiedyś byłam chudym dzieckiem, ale potem zaczęłam się obżerać. Mama mówiła, ze nie dawało się mnie od lodówki oderwać. Z perspektywy czasu myslę, ze najlepsze byłoby dla mnie gdyby mnie wtedy wysłali do psychologa. I radziłabym Ci zrobić to samo ze swoją córką.

Gość cbx
A to sprytna sucz

Gość gość
widać ma jakieś problemy emocjonalne. zamiast jej mówić zeby mniej jadła zacząć pytać co się dzieje czy ktoś jej nie krzywdzi? zaczac poświęcać więcej czasu. albo nawet wybrać się do psychologa. pewnie jej ostro dokuczają w tej szkole a że przytyła to jeszcze jest gorzej. i z tąd te problemy.

Gość gość
potrzebuje pomocy psychologa, przyjaciół waszego zainteresowania i czasu może zapisz się na jakieś ćwiczenia razem z córką i ją wspieraj ?

Gość gość
lepiej porozmawiaj z nia powaznie ale tak by mogla poczuc ze moze Ci zaufac inaczej moze wpasc w zaburzenia odzywiania a wtedy bedzie juz za pozno, lepiej zapobiec niz leczyc, z tego sie nie wychodzi, pozdrawiam

Gość gość
spędzacie z nią za mało czasu a ona czuje że nie ma w nikim oparcia wy całe dnie w pracy a ona nie ma przyjaciół i źle się czuje w nowej szkole zajada stresy i problemy zamiast ją krytykować pomyśl jak jej ciężko i jak bardzo się czuje samotna, bezradna i wyobcowana

Gość gość
psycholog na pewno nie zaszkodzi, ale dopiero po rozmowie, nie zmuszaj jej do tego, postaraj jej sie wyjasnic ze to bezsensowne - je bo jest nieszczesliwa, a jest nieszczesliwa bo duzo je i tyje... kupuj duzo owocow, warzyw, niech zawsze w lodowce czeka cos dobrego i zdrowego zapisz sie z nia moze na basen albo jakis fitness w weekendy? w najgorszym wypadku skonfiskuj kompa