Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakich dziedzinach zycia sa dyskryminowani mezczyzni

Polecane posty

Gość gość

?

Trudniej im zostać nauczycielem np w przedszkolu albo nauczania początkowego...poza tym to normalne że np kobiecie robi się slabo, nikt się nie dziwi, a facet od razu mięczak.

Gość gość
w modelingu i prostytucji!!!

Gość gość
Rodzicielstwo, sluzba wojskowa, praca w przedszkolu, nieakceptowanie przyznania sie do bycia zgwalconyn lub bitym-takze osmieszanie ze strony otoczenia i brak reakcji wladz w takich przypadkach, wyzszy wiek emerytalny, faworyzowanie dziewczynek w szkole, "dzentelmenstwo"- musimy uslugiwac kobietom i wiele innych.

Gość gość
Dwie kobiety idące za rękę ulicą nie wzbudzają emocji. Są traktowane jak koleżanki albo siostry. Dwóch mężczyzn w takiej samej sytuacji zostanie natychmiastowo posądzonych, o homoseksualizm  Kobiety wywalczyły prawo noszenia spodni czy męskich butów, mężczyzna nie ma społecznego przyzwolenia na noszenie spódnic, sukienek czy szpilek (o ilości krojów butów wyłącznie dla kobiet pisać chyba nie trzeba)  Dostęp do kosmetyków jest dużo większy dla kobiet niż mężczyzn, przy czym mężczyźnie nie wypada się malować. Bardzo mało jest specyfików przeznaczonych do męskiego makijażu. Artykuł na temat przykładowych specyfików tego typu: Puder dla brutala - WPROSTMężczyzna dbający o swój wygląd, depilujący włosy z rąk, pach, nóg czy miejsc intymnych, malujący się lub chodzący na solarium, uznawany jest za nienormalnego i niemęskiego"Chłopaki nie płaczą". Bez względu na to jak wiele kobiet przekonuje, że to nie ma znaczenia, dalej panuje przekonanie, że mężczyźnie nie wypada okazywać wrażliwości - traktowane jest to jako oznaka słabościMężczyzna musi być silny i twardy. Nie wypada mu się bać ani uciekaćMężczyzna musi być szarmancki wobec kobiety - otwierać jej drzwi, ustępować miejsca, nieść zakupy, wnosić lodówkę do domu. Nieważne czy ma na to siły, czy jest drobnej postury.Dużo mniej mężczyzn niż kobiet po rozwodzie dostaje prawa do opieki nad dzieckiemMężczyzna ma dużo mniejsze szanse na dostanie pracy w kobiecych zawodach, zwłaszcza w dziedzinach opieki nad dziećmiDużo częściej posądzani są o molestowanie. Kobieta klepiąca po pośladkach mężczyznę nie ma z tego powodu żadnych konsekwencji.Mężczyznom nie wypada przyznać się, gdy zostaną pobici lub zgwałceni (dotyczy agresorów obu płci)

Gość fgghjj
Kobieta se moze zostawic dziecko w "oknie zycia", szpitalu itp. jak sie bie chce opiekowac dzieckiem.

Gość gość
Kobieta nie może zostawić w szpitalu czy oknie życia dziecka, którego ojciec chce się nim opiekować. W przypadku takiego konfliktu (matka nie chce, ojciec chce i godzi się na opiekę) nie można oddać do adopcji dziecka, którego ojciec ma prawa rodzicielskie i się ich nie zrzekł i matka musi płacić alimenty tak samo. Co do dyskryminacji to są takie zawody "kobiece" typu niania, sprzątaczka, sekretarka, pielęgniarka itp. w których faktycznie facet mógłby się świetnie sprawdzić, a często odrzuca się go ze względu na płeć.

Gość jp chwdp
"Kobieta nie może zostawić w szpitalu czy oknie życia dziecka, którego ojciec chce się nim opiekować." W takich sytuacjach ojciec czestawo nie jest informowany o swoim rodzicielstwie. Ogolnie mezczyzni sa dydkryminowani glownie w kwestii rodzicielstwa i "zssad dobrego zachowsnia" (uslugiwanue kobietom).

Gość szef kafe
Kobieta może samą peezdą ustawić się na resztę życia i opływać w luksusy, a facet zawsze musi sobie radzić sam.

Gość gość
Jednak dyskryminacja kobiet zawsze była o wiele większa niż mężczyzn. Zawsze byłam za równouprawieniem obu stron, ale jak nadziałam się na tego bloga to.. .http://demoniczne-samce.blogspot.c om/ poczytajcie, dużo faktów o dyskryminacji kobiet w wielu rzeczach jednak od siebie; znam mężczyznę sprzątacza i kiedy się o nim dowiedziałam, nie śmiałam się. Zawód jak każdy, każdy orze jak może.

Gość gość
Jasne, że może być niepoinformowany, ale z drugiej strony: facet też może olać sprawę, zwiać i nie płacić alimentów - może, dopóki go nie ścigną, bo to niezgodne z prawem. Zresztą prawdę mówiąc - jeśli facet nie wie, że urodziło mu się dziecko to z dużym prawdopodopieństwem oznacza to, że sprawa go nie za bardzo interesowała - nie widział matki dziecka odkąd ją zapłodnił? No ok, może tak być (kobitka odkrywa ciążę, planuje oddać dziecko do adopcji i od razu zwiewa za granicę np. czy coś takiego), ale w takiej sytuacji popełnia przestępstwo.

Gość szef kafe
Kobieto? Dyskryminacja kobiet większa niż mężczyzn? O czym Ty tu pierrmandolisz dziewczę moje niedor****ne. Pa na to: http://demotywatory.pl/3811087

Gość gość
04.01.14 poczytaj sobie bloga i uświadom, przez ile stuleci sprowadzano kobiety do roli krowy rozpłodowej (wiem, dziwne okreslenie) i przedmiotu, nie pozwalając jej nawet głosować, uczyć się etc to załapiesz a co do tego z demotów - nie wszystko się zgadza. Totalnie nie..

Gość szef kafe
Ciekaw jestem kiedy odezwą się głupie peezdy z iq graniczącym z debilizmem i bez argumentów, z tymi do zarzygania powielanymi przez d***** tektami: jak wy macie strasznie, przegrańcy, frustraci, brzydale, ojejku. Prawdziwy facet to, prawdziwy facet tamto. Już się nie mogę doczekać tępe k****iszcza. Mam cały wieczór :D

Gość szef kafe
Kobieto. Między nami jest taka przestrzeń intelektualna, jak między Mothmanem, a ząbkiem czosnku. Nie będziemy dyskutować. Możesz podjechać i mi loda zrobić.

Gość gimbus maskulinista
We wszystkich!! Np: Jestesmy surowiej traktowani. Gadalem z kolexanks ns lekcji, ale tylko ja dostalem karna prace. To nie jest konkretny przypadek, tylko przyklad, jakixh mam miliony. Ale najwazniejsze, co mam do powiedzenia ja- szka dsje ZLY przyklad.

Gość chwdpedalom
Geje maja gorzej niz lesbijki.

Gość gość
Ten demot jest strasznie głupi i seksistowski :) Dyskryminuje on nie tylko kobiety, ale też facetów: wynika z niego, że stereotypowy facet chce tylko ******** ładnej panny: nie jest zainteresowany czy jego partnerka jest elokwenta, zaradna, wykształcona, towarzyska, ambitna itp. A w sumie to nawet nie musi być dobra w łóżku - wystarczy że leży na plecach i ma c**kę. Z jednego z punktów wynika że nie musi być nawet ładna. Serio, faceci myślą tak płytko? Bardzo wątpię.

Gość gość
Drugi głupi demot. Skąd w ogóle ten wniosek? Jeśli kobieta wejdzie do męskiej szatni czy przebieralni to najpewniej zostanie wyproszona - w bardziej lub mniej grzeczny sposób w zależności od kultury obu stron. Podobnie facet. Mi zdarzyło się kiedyś właśnie wejść przez pomyłkę do męskiej przebieralni na obozie, gdzie byli panowie w różnym wieku (sporo młodzieży) i szybko poproszono mnie o wyjście. Wcale nie poczułam się jak królewna tylko jak intruz. Zresztą słusznie - gdyby mnie ktoś nagle nakrył w kąpieli/szatni itp. to też bym go wyprosiła choć może bez policzkowania.

Gość gość
:) Na szczęście w więzieniach nie ma kobiet, tak je wszyscy pobłażliwie traktują.

Gość gghnm
Dzien kobiet jest niezwykle wazny, a o Dniu Mezczyzn nikt nie pamieta :-( Walentynki sa dla zakochanych? -Nieprawds, onr sa dla kobiet.

Gość jhhvv
Pedofilki sa slabiej wykrywane niz pedofile, a g****icielki slabiej niz g****iciele.

Gość gość
Dla mężczyzn jest osobno Dzień Chłopaka i Dzień Mężczyzny. Kobiety mają tylko jeden :P I to wyzywa się go od komunistycznych świąt. Co najmniej "parę" kobiet jednak siedzi za pedofilię.

Gość jhhvv
Jest 22 pazdziernika dzien dziewczyny, lecz 10-cio latki maja die za dorosle i dlatego nie jest on popularny.

Gość gość
Tak? Nie wiedziałam o tym :)