Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NiewidocznyKwiat

Czy to może być dla mnie niebezpieczne

Polecane posty

Otóż niedlugo czeka mnie egzamin z j.angielskiego na poziomie rozsz. (no fajt jeszcze ponad 100 dni).To postanowiłam ze troszke pogadam i podszkole jezyk przez skype z osobami z zagranicy. Na stronce ktorej sie zglosilam przybylo wielu chetnych ale zazwczaj z krajow arabskich. Wiecie o co mi chodzi, im nie chodzi o szkolenie jezyka tylko o cos innego.. ignoruje takie rzeczy. Ale z jedną osobą z Arabii Saudyjskiej rozmawia mi się fajnie, z początku cwiczylismy sobie tylko jezyk ale pozniej tak przypadkowo zaczal mowic o swoich problemach rodzinnych , podobnych do moich. I nie, nie zmyslał ich zebyście sobie nie pomyśleli. On sam mowi ze to prawda troche o braku szacunku do kobiet tam jak to sam jego ojciec robi. Zaczelam wiele rzeczy sie dopytywać o jego kraju, religii.. i zaczal mi tłumaczyć ze kobiety tam podobno są traktowane jak królowe. Oczywiście ze nie wierzę. Ale fajnie mi sie z nim rozmawia dopoki nie pisze mi takich rzeczy typu że bylby gotowy mi sie oswiadczyc. Pisze ze poszukuje zony z zagranicy bo chce nauczyc sie nowego jezyka.. pisze mi mile slowa, wysyła zdjecia swoich luksusowych samochodow.I to nie jest zaden stary pryk z tego chlopaka, 22 lata. Oczywiscie wiem ze dostanie mi sie od ku... ale niestety ja nic od niego nie chce jedynie bardzo fajnie mi sie z nim gada. Wiec mam pytanie czy utrzymywać z nim kontakt czy moze to ograniczyc? Bardzo prosze o grzeczne wypowiedzi, nieraz czytalam topiki o 'egzotycznych' kochankach ale to nie to! Poprostu doradźcie mi czy uda mi sie z nim zbudować jedynie relacje przyjacielskie czy może ograniczyc tą znajomość.

Powiem krótko, zakończ tą znajomość wirtualną.Każdy z nich tak mówi,żali się, o sobie pisze w samych superlatywach, jednak rzeczywistość jest zupełnie inna.Jesteś mądrą osoba, mam nadzieję że posłuchasz moich rad? Pozdrawiam serdecznie 🌻

Bardzo dziekuje za tą wypowiedź ale jest jeden haczyk o ktorym nie wspomnialam. Do niektorych moich przyjaciol 'wirtualnych' sie przywiazalam i bardzo dobrze wiem ze powinnam juz z nim nie utrzymywac kontaktu. Masz racje powinnam zachowac sie dojrzale mimo 18 lat i odpuscic sobie takie rzeczy. Ale niestety ja nie umiem. Probowalam wiele razy usuwac profile czy roznego rodzaju konta byle nie popaść w ten drugi swiat. Niestety nikomu o tym wczesniej nie mowilam, znajoma powiedziala ze to glupie i zebym powinna przestac. Tylko ze ja z calych sil nie moge. Probuje szukac jakis darmowych psychologow ale na razie brak efektów. Ja tez pozdrawiam i ciesze sie ze mi odpowiedzialas ;)

Gość gość
o ja cie... brak słow.