Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 246

Protestancki Kościół Dobra Nowina w Pabianicach wasze opinie

Polecane posty

Gość gość
Widać, że temat nurtuje wielu. Atak na kościół Dobra Nowina w Pabianicach dobrze świadczy o samym kościele i o pastorze! Tylko żywa społeczność wywołuje takie reakcje. Zwykłe pomówienia, kalumnie i epitety rzucane pod adresem prawnie działającego kościoła i jego pastora świadczą o braku elementarnej kultury i tolerancji do odmienności. Myślę jednak, że główną przyczyną jest niewiedza, uprzedzenia i przesądy. CEL: "zniszczmy wszystko, co nie jest takie ja my". Swoista 21-wieczna krucjata.Oto obraz małomiasteczkowej ciemnoty i zacofania. A to wszystko dzieje się w ponoć oświeconym wieku, w ponoć "chrześcijańskim" kraju.

Gość gość
takie polemiki są użyteczne w pewnym sensie. Nasze wyizolowane społeczeństwo może się wreszcie przekonać, że już nie obowiązują nas"słuszne" i poprawne politycznie poglądy.

Gość mtre
246: Niestety pisząc taka opinię po pierwsze nie wiesz czym jest przyjaźń, która zamiast do wypowiadania się negatywnie na temat przyjaciółki w internecie powinna Cię raczej skłonić do pojechania i zobaczenia kościoła Dobra Nowina osobiście. Po drugie piszesz na temat, o którym nie masz pojęcia. Jeżeli jesteś taką specjalistką od sekt to łatwo zauważyłabyś jaki kościół w Polsce najbardziej zachowuje się jak sekta tzn. jego wyznawcy ślepo wierzą w to, co mówi ksiądz nie znając źródła swojej wiary - Biblii. Szkoda, że w naszym kraju jedynie kk ma "patent" na wiarę, a wszyscy inni to sekciarze.

Gość Gość 123
Nie mogę uwierzyć, w głupotę ludzka. Co za brednie tutaj czytam.Edukacja jest ogólnie dostępna i system informacyjny również, każdy kto zna chociaż trochę historię chrześcijaństwa wie, że Polska przyjęła chrzest w niedawnych dziejach.Do tego czasu byliśmy poganami, a wszystkie znane doktryny których jesteśmy wyuczeni przez "religię katolicką" nijak ma się do prawdziwego nauczania czyli Bibli . My - poprzez otwarcie granic dopiero to poznajemy można powiedzieć otwieramy oczy (oczywiście kto chce). Sama byłam katoliczką (jestem nadal na papierze) ale sercem jestem przy kościołach charyzmatycznych czyli takich właśnie wspólnot ( kościołów protestanckich czy ewangelicznych). Chce powiedzieć , że takich kościołów w całej Polsce jest tysiące, wystarczy wpisać w przeszukiwarkę. Ale ze smutkiem muszę stwierdzić ( po waszych linkach), że tylko mieszkańcy Pabianic mają z tym problem. Powinniście być dumni,że w waszym mieście działa taka wspólnota Jak "Dobra Nowina". Ponadto ten kościół jest zarejestrowany, wiec mówi to samo za siebie. Wystarczy poznać trochę świata i czytać Pismo Święte.

Gość BohaterkaPostu
Dopiero teraz dopatrzyłam się, że ten artykuł jest o mnie. Miło mi, że moja "przyjaciółka" zamiast porozmawiać ze mną, wydaje opinię o mnie i o kościele do którego należę obcym ludziom w internecie, tym bardziej, że nigdy tam nie była. Chciałam sprostować, że połowa rzeczy wypisanych przez koleżankę jest nieprawdziwa. Nigdy nie powiedziałam, że jak ktoś nie będzie chodził do tego kościoła to pójdzie do piekła albo że jest opętany. To absurd. Rodzina ani nikt inny nie zmusza mnie do przynależności do tej wspólnoty. Koleżanka nazywa fanatyzmem modlitwę i czytanie Biblii a jak mam nazwać jej popadanie w depresję i użalanie się nad sobą. To nie pastor uzależnia od siebie ludzi tylko prawdziwa wiara w Jezusa. On tylko pokazuje nam drogę. No ale niestety ludzie jak widzą mały kościół inny od katolickiego to od razu pada słowo "sekta". Ktoś dobrze napisał, że w Polsce liczy się tylko kościół katolicki a na świecie jest przecież wiele różnych odłamów chrześcijaństwa a dla mnie liczy się tylko ta prawda która jest zawarta w Biblii. Chciałam po prostu pokazać mojej koleżance czym jest prawdziwa wiara. Ja dzięki tej wspólnocie odnalazłam drogę do Jezusa który powiedział "Ja jestem drogą, prawdą i życiem.". Jest to droga pokoju, którą mam w sercu i chciałam taką samą drogę pokazać przyjaciółce. Nie wiedziałam, że ona tak źle ocenia ten kościół mimo, że nigdy tam nie była.

Gość gość
Kto ci kazal napisacte bzdury?

Gość gość
Ja jestem drogą, prawdą i życiem i tylko w kosciele katolicki przyjmujesz jego ciała Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie (J 15,6). Jam jest chleb życia (J 6,35). Krwią Jego zostaliście uzdrowieni (1 Ptr 2:24). w Jego ranach jest nasze zdrowie (Iz 53:5). to jest moja Krew Przymierza... wylana na odpuszczenie grzechów (Mt 26:28).

Gość gość
Sprze,czali się więc między sobą Ż/yd,zi mówiąc: "Jak On może nam dać ciało do spożycia?" Tru,dna jest ta mowa. Któż jej może słuc/hać czyli zy/dzi wi/edzieli o czym mówi i nie wy/obra,zali jak mo,zna dac swoje ciało do jedzxenia a protestanci wieza ze je st prze,nosnia ale jez/us nic o tym nie mu/wił ze jest to prz,enosnia potwi,erdzaja to t,erz cud,a przem,ienieni eucha,rysti w serce w agoni lub zwie,rze,ta kleka,ja przed euchary,stia

Gość gość
super kościółek co wy chcecie ...tam się kocha Boga i Jezusa a kler ....ludzie opamiętajcie się ...Jezus jest naszym kochanym zbawieniem.... kochajcie go on was będzie kochał na wieczność...

Gość gość
To zwykła sekta werbują tylko ludzi z problemami wszyscy zachowuja sie tam jak fanatycy religijni po prostu szok i jeszcze trzeba płacic dziesieciny na tego nieroba pastora !!!!!

Gość gość
Rzeczywiście, kościół rzymsko-katolicki, który jest jedną z większych sekt zrobił ludziom taką wodę z mózgu, że sami w kwestii wiary myśleć nie umieją. Jak przychodzi co do czego, to ani szacunku do Pastora ani do Kościoła innego, niż ten w którym są. A ten ostatni wpis? Wydaje mi się, że większymi nierobami są księża w swojej firmie, którzy kasują na każdym kroku. Pastor to przynajmniej Gość, który nie tylko jest wierzący, ale i praktykujący, czego o księżach (księciach) powiedzieć nie można.

Gość barramek
ta Maria w odrzuco.ej przez protesta.tow ksiedze madrosci Syracha zostala .azwa.a 'krolowa .iebis zasiadajaca przy tro.ie Boga - ta Maria ,ajpierw ukazaka sie dzieci w Fatimie , a poz.iej zapowiedziala im cud pokazujac wirujace slo.ce tym 100 tys. ludziom oczekiwujacym .a to zapowiedzia.e wydarze.ie - sa rysiace relacji z tego - ta Maria pokazaka sie osobiscie .iedaw.o (1968) .a kopule kosciola w Egipcie -zeitou. ( wydarze,ia dolmowa,e i fotagrafowa.e oraz dostep.e w sieci ), gdzie sie schro.ila z malym Jezusem ...oraz poz,iej w 2005 w Kairze , gdzie takze jej swietlista postac otoczo.a fruwajacymi golebiami przebywala .a dachu tamtego kosciola - folmy i zdjecia fotografujacych to komorkami i aparatami , takze sa obec.e w sieci - protesta.ci przujeli sobie jakies swoje dowol.e tlumacze.i Biblii przyjmujace jed.e slowa , a pomijajace i..e , za 'wiare ' ...dlatego tez ig.orowali oraz dalej ig.oruja pew.e cuda ,. ktore .aprawde sie dzieja , ale ich . ie dotycza , po,oewarz .ie wierza w .ie ....ie moga ich dotyczyc z racji , ze .oi zupel.ie wierza doklad.ie w slowa samego Jezusa a w jakas swoja Biblie ...przewaz.e slowa starego przymierza czyli ST , albo wyklad,ie tego co mowil Jezus , czyli jakies zalece.ia Pawla , ktory .a dodatek twierdzil ... ze kobieta .ie ma prawa glosze,ia slowa Bozego

Gość barramek
wg . Marty.y kk jest '.iebiblij.y ' - oczywiscie i..e sakrame.tal.e 2 tys. koscioly typu prawoslaw.i oraz koptowie takze sa '.iebiblij.i ' gdy oczywiscie tym jedy.ie 'biblij.ym ' jest jej kosciol zalozo.y 100 lat temu , do ktorego dolaczyla po odejsciu z kk - czyli kosciol zielo.oswiatkowcow utrzymywa.y z dziesieci.y .