Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaijaija

skarga na dentyste

Polecane posty

Gość jaijaija

gdzie złożyć przez internet skargę na dentystę na nfz?

Gość jaijaija
możesz zapytać ;) otóż nasz dentysta z wielką łaską przyjmie z bolącym zębem,tłumaczy się brakiem czasu a tymczasem gra sobie na komputerze lub przegląda allegro. Ponadto zęby robi tak,że większości osobom po wyjściu z gabinetu po godz,czy 2 godz wypadają plomby. Ja z jednym zębem chodzę od listopada,bo co trochę trucizna mi wypada,a wcale na tej stronie nie jem.

Gość gość
No to po co do niego chodzisz?

Gość gość
pewnie bierze 20zl za wizyte a za 50zl robi kanalowe, dlatego cala miejska biedota do niego chodzi... mamtak w miescie, lepiej isc taniej niz isc zabulic 400zl u lepszego. tak robiu nas emerytka i bierze malo,napol slepa ale mila. a inna nie daje znieczulen ale zawsze bierze kazdego z biegu wiec np studenci stacjonarni do niej chodza bo nie znają jej ani nie wiedza ze robi na zywca. menda jedna:(

Gość lonelyheartclub
Nie skarz postaw sie w jego sytuacji nie robi dobrze ale od razu byc konfidentem to przesada nie sadzisz????

Gość lonelyheartclub
Skad jestes?

Gość gość
raz poszlam do tej mendy-nie dala znieczulenia, w 10sekund zęba calego rozwiercila, miala wiertlo taka dlugą iglę-na 1,5cm. raz i pstryk byl otwarty.bol okropny. nie poszlam do niej wiecej, inny dentysta dal znieczulenie a raz gd nie zadzialalo to wiercil 20minut powoli warstwa po warstwie. wytrzymalam. bez bólu.tylko zaplacilam 400zl, a tamta byla na fundusz...

Gość jaijaija
on przyjmuje na na kase chorych. * do lonelyheartclub< co postaw się na jego miejscu,jak ma taki zawód to niech robi porządnie a nie na odp*****l. I nie uważam żeby to była przesada,kase trzepie na tym więc niech robi porządnie. W domu u siebie (prywatny gabinet też ma) to potrafi,ale trzeba zapłacić co? nie ma tak dobrze. * i znam dentystów co robią tanio a dobrze!

Gość gość
zgłosć do izby lekarskiej, do nfz i skargę do dyrektora przychodni w którym przyjmuje tez lekarz. Kto tu mówi o jakims konfidencie? jak lekarz odpierdzela fuszere bo mu sie robić nie chce to niech spier.....

Gość go sć
to po co chodzisz do takiego dentysty? **** moją bratową zarazili paciorkowcem u dentysty, skaleczono ją wiertłem. Poszła na skargę do kierownika przychodni, ostatecznie żeby wyciszyć sprawę przychodnia zagwarantowała jej 3 letnie leczenie za darmo. Ku mojemu zdziwieniu - zgodziła sie.Dacie wiare!!!!

Gość gość
mojej mamie dentystka wyrwala zlego zeba i tez teraz ma leczenie za darmo do konca życia.

Gość jaijaija
a po to chodzę bo prywatnie nie pójdę i nie będę bulić po 200zł za kanałówkę. Niech robi porządnie. Ponad to nie wiem po co mu aż 2 panie do pomocy,w tym jedna to jego siostra

Gość gość
kanałówkę na nfz robi się tylko na przednich zębach:P za przedni ząb leczony kanałowo autorko nie zapłacisz prywatnie 200zł

Gość gość
chyba upośledzona jesteś. jak jest kiepskim dentystą, to nie będzie"robił dobrze" choćbyś napisała skargę do papieża. nic to nie zmieni w jego umiejętnościach. skargi możesz sobie pisać, ale jak chcesz mieć dobrze wyleczone zęby, to musisz znaleźć dobrego dentystę, a nie liczyć, że partacz się zmieni, bo dostanie reprymendę

Gość gość
ale jak beda na niego skargi to moze na jego miejsce przyjma innego lekarza.

Nie przyjmą innego, skargi tu nie mają nic do rzeczy ;)

Gość gość
oczywiscie ze skargi maja znaczenie, u mnie w przychodni byly skargi na pediatre i juz go nie ma.

nie ma go, bo mu się conajwyżej kontrakt skończył, a nie dlatego że były skargi :) dyrektorzy skargi od pacjentów z nfz mają tak głęboko w d***e, że nawet kolonoskopem się tam nie dostanie

Gość gość
jasne najlepiej nic z tym nie zrobic i liczyc na to ze lekarz sam sobie pojdzie. z takim podejsciem to faktycznie nic sie nie da zrobic. co ci szkodzi napisac skargę do izby lekarskiej i dyrektora przychodni?

Gość gość
dobrzy dentyści nie pracują w przychodni, często nawet nie mają kontraktów z NFZ, bo i bez tego mają tylu pacjentów, że ledwo wyrabiają. rzadko są wyjątki od tej reguły, więc nie wiem na co liczysz..

akurat od tego co napisałaś, są same wyjątki. Dobrzy bardzo często pracują na NFZ, bo tylko ze specjalistami fundusz zawiera kontrakty (chyba że na zadupiu). Każdy znany mi DOBRY chirurg, zachowawczy, ortodonta, protetyk... pracuje z NFZ

Gość gość
Nie wszystkie zabiegi na zebach sa refundowane z nfz. Np znieczulenie do zwyklego leczenia jest platne, bez wzgledu czy chodzisz na nfz czy prywatnie. A to ze wypadaja c**plomby po leczeniu na nfz to nie dziwota, w koncu nfz finansuje tylko najtansze plomby z beznadziejnego materialu... najpierw poczytaj jakie zabiegi finansuje nfz a potem wymagaj od lekarza.

Gość gość
bzdury piszesz, wielu dobrych dentystow pracuje rowniez na nfz. na nfz jakosc pracy dentysty nie jest gorsza tylko gorsze sa materialy stomatologiczne, bo dentysta nie moze wybrac tego na czym chce pracowac. ja pracowalam jako asystentka w prywatnym gabinecie i mimo ze ludze slono placili za leczenie lekarka byla takim partaczem ze glowa boli. Pacjentow bylo mnostwo, bo pracowala calymi dniami i miala pacjenta co 15 min!!!! wiec szybko, sprawnie, a to ze plomba zaraz wypadla to nic, zawsze lekarka poprawila za free. Ci biedni ludzie wychozili od niej z usmiechem na twarzy bo przeciez taka mila byla z rodziny lekarskiej, znana. Sama widzialm ze jak byl mlyn to nawet nie odkazala narzedzi!! Nie pracuje tam juz od dawna bo nie moglam na to patrzec.

Gość Paulajeleniagóra
Witam ! Proszę Was o pomoc 3 tygodnie temu bardzo mocno rozbolał mnie ząb , z bólem poszłam do dentystki żeby mi pomogła , zajrzała mi do tego zęba i powiedziała ze leczenie kanałowe 450 zł lub usunięcie zęba, nie stać mnie na wydanie takich pieniędzy więc zgodziłam się na wyrwanie dolnej 7 . Przy trzech znieczuleniach ząb dalej bolał jak diabli więc dentystka wypisała mi jeden antybiotyk i kazała przyjść na następną wizytę, wybrałam cały antybiotyk i przyszłam i znów kolejne znieczulenia nic nie dały dostałam nasteony antybiotyk i kolejną wizytę , na następnej wizycie dostałam znieczulenie fakt znieczuliło mi pół twarzy po czym zaczeła wyrywać złamała mi 7 po czym zaczeła próbę wydłubania korzenia po 40 min walki stwierdziła , że nie da rady i powiedziała , że to już jest robota dla chirurga dentystycznego i na tym się skończyło. Ząb przez cały ten okres chodzenia od wizyty do wizyty boli jak cholera . jestem cały czas na lekach przeciwbólowych ketonal , ibuprom , panadol extra , ibuprom max , ibum Antidol 15 . Poszłam do chirurga dentystyczngo kazał zrobić zdjęcie i przepisał kolejny antybiotyk - antybiotyk nic nie działa dalej lece na przeciwbólowych , MOJE PYTANIE BRZMI JAK MAM PODEJŚĆ DO rozmowy DENTYSTKĄ KTÓRA MNIE TAK SKRZYWDZIŁA? mogła się nie zabierać za wyrywanie zęba , nie chcę jej tego puścić płazem bo ewidentnie zepsuła swoją robote. Chcę napisać na ową Panią doktor skargę , tylko jak i gdzie ? Z CAŁEGO SERCA PROSZĘ O POMOC , zapomniałam dodać , że jestem cukrzykiem biorę cały czas mieszankę insulinową novomix 30 , siofor 850 oraz na niedoczynność tarczycy euthyrox 25 , Pozdrawiam.