Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dla osób które mają ZJD i inne problemy

Polecane posty

Gość gość

Ja sama mam zespół jelita drażliwego , a przynajmniej większość objawow. Jestem w liceum , niedługo piszę maturę - więc tym bardziej jest mi ciężko. Nie wiem czy da się to wyleczyć czy nie , próbowałam roznych spoosbow na problemy z zaladkiem jelitami itd. itd.. A teraz po prostu o tym nie myślcie , bo takie coś nie może zawładnąć wami , zróbcie sobie leczenie dzięki przyjemnością - tydzień , albo dwa , i zobaczycie czy to daje efekty. Ja mogę wam powiedzieć po sobie że daje. Przede wszystkim - zauważcie SIEBIE , zatroszczcie się o siebie , o swoja wygode , przyjemność. W szkole/pracy nie myślcie o tym ojeju mam ZJD , robcie co macie robic , przekształcajcie nawet zwykłą codzienność w przyjemności , odnajdźcie cos ciekawego , miłego w zwykłych rzeczach :) Idąc do szkoły/na studia nie myślcie - o nie znowu problemy z brzuchem , strach , pomyślcie - spotkam znajomych , pośmieje się , nauczę się czegoś.Moze niektórzy mnie wkurza , może nauczyciele , ale co z tego ,mamy jedno życie nie można być wiecznie męczennikiem i się przejmować. Idąc do rpacy myślcie zarobię pieniądze , spotkam znajomych z pracy , może spotkam jakiegoś przystojniaka , albo piękną kobietę. Kiedy macie wolny czas - poświęcajcie go na sport , na ruch , spacery , bieganie , idzicie na basen , potańczyć , na fitness , siłownie. Wieczorem róbcie sobie kąpiele z pianą, albo zimny prysznic z pachnącym żelem. Mówcie sobie każdego dnia komplement. Znajdzcie jeden dzień w tygodniu kiedy będziecie mogły/mogli poleżeć dłużej w łóżku i objrzec jakiś fajny film , porozmieszczać się. Nie dajmy się chorobom , depresją , nerwica :) Pomagajmy sobie nawzajem I pamiętajcie ze nikt tak naprawdę nie zwraca uwagi na kogos i na jego problemy , ze mu w brzuchu zaburczy albo z toalety musi częściej korzystać... każdy wraca do domu do siebie ma swoje problemy i ne myśli o nas tylko o sobie , a my przez ZJD nie przejmujemy się sobą, tlyko innym ico powiedzą , ze wstyd , i wogole. Ludzie - LUZ , luzujcie ga ty , uśmiechajcie się częściej , i nie bierzcie życia tak na poważnie bo się wykończymy wszyscy ;) Ja zycze wam w 2014 jak najwięcej pięknych chwil , spełniena marzen, zebyscie w tym biegu zawsze znaleźli chwile dla siebie , samych pozytywnych ludzi dookoła , optymizmu i dużej dawki humoru oraz dystansu do siebie :) Noi żeby 2014 był dla was najciekawszym , najpiękniejszym rokiem

Gość gość
:)

Gość gość
? co to za link ? przenosi mnie na stronę główną