Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

myśli o SWOIM POGRZEBIE o tym jak będe wyglądać

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś przyjdzie na niego, co będą o mnie mówić czy też.. , czy ktoś zapłacze.. macie tak czasem że o tym myslicie? już sama nie wiem a może ja powinnam się leczyć ? że o tym myśle?

Gość gość
jak myślicie

Czasami myślę. Nawet posunęłam się do tego, że powiedziałam córce, jak mam być ubrana i umalowana. Jedno wiem na pewno, że będą mi strzelać i oprawa uroczystości będzie państwowa.

Gość gość
a ile masz lat ? ja mam 28l

ja się tylko zastanawiam kto zapłaci za mój pogrzeb, bo nie mamy pieniędzy a pogrzeb, trumna, ciuchy, stypa to jednak spory wydatek, więc niestety na ten luksus śmierci i pogrzebu muszę jeszcze zapracować, pożyc, odlozyc kasę i wtedy dopiero umierać

Gość gość
po co komu pogrzeb i gnicie. Ziemię trzeba szanować. Ja nie potrzebuję pogrzebu.

Gość tomtom
swojego czasu sporo o tym myslalem.Mam juz ulozona playliste,ktora ma byc odegrana, szkic mojego grobowca - z kolumnami,placzacymi aniolami i wiecznym ogniem. ponadto marzy mi sie jakas sentencja wyryta na nagrobku-najlepiej po lacinie. W zasadzie smierc to jedyna rzecz, ktorej jestem pewien i chce byc na to dobrze i godnie przygotowany, rowniez finansowo. Chcialbym taki uroczysty pogrzeb z chorem, placzacymi zalobnikami, zolnierze,salwy. chcialbym zeby to bylo wydarzenie. chcialbym tez zeby ktos rozeslal zaproszenia, w razie gdyby ktos nie dowiedzial.

Gość gość
ja czasem myslę, i nic złego raczej w tym nie widzę. Normalne jest,że ludzie niepokoją się o to i kwestie związane z takimi sprawami, jak organizacja pogrzebu. Ja sporo ostatnio czytałam o kremacji - www.exitus.com.pl/index.php/kremacje i myślę,ze to jest najbardziej optymalna forma. Oczywiscie tylko moje zdanie.

Gość gość
Ja myślę i już wydałam stosowne rozporządzenia co do miejsca pochówku. Uszyłam też sobie zgrabny całun lniany w kolorze blue.

Gość gość
też uważam,że takie myśli to nic dziwnego. ja chciałabym,żeby mój pogrzeb był skromny i żeby moi bliscy byli jak najbardziej odciążeni przy jego organizacji. z takim podejściem spotkałam się kiedyś na pogrzebie mojego krewnego, organizowanym przez http://pogrzebyskierniewice.com.pl/ wykazali się dużym zrozumieniem dla bólu rodziny po stracie bliskiej osoby.

Gość gość
ja już załatwiłam nagrobek w http://www.nagrobkibialystok.pl/ spisałam testament, chciałam mieć te rzeczy jak najszybciej za sobą, a o tym co będzie na pogrzebie nie myślę, wolałabym, żeby bliscy jak najmniej cierpieli

Gość gość
ja mam 29l. myślę o pogrzebie, ale tylko w kategoriach muzyki. wiem jaką chcę :). listę utworów mój mąż już zna:)

Gość gość
no i posypały się reklamy :) babcia mojego przyjaciela (no tak, statystycznie była spora szansa) miała wszystko przygotowane, wybrane i ustalone w zakładzie pogrzebowym. Zabrała nas tam kiedyś i pokazała, która trumna, jaka sukienka, jakie kwiaty, że ma być trąbka itp. I powiedziała, że jak nie spełnimy jej woli, to będzie nas straszyć po śmierci :) Wszystko odbyło sie po kilku latach zgodnie z zyczeniem babci. Nie straszy :)

Gość gość
moja super zdrowa, 85letnia ciocia wybrała sobie już nagrobek jaki chce. ale jej się spieszy;)

Gość gość
Mam 42 lata, mysle od czasu do czasu juz od dawna. Napisalam ostatnia wole, mezowi przykazalam co i jak na wszelki wypadek. Zaznaczylam, ze trumna ma byc zamknieta, aczkolwiek mam byc ubrana jak zwykle sie ubieram (tzn. w swoim stylu), a nie przebrana, przykladowa odziez trzymam na wydzielonym miejsci, bo wiadomo jacy sa faceci haha. Poinformowalam tez, ze wole byc skremowana, bo to mniejszy problem z utrzymywaniem miejsca pochowku w porzadku, i ze absolutnie nie zycze sobie rozsypywania moich prochow, maja byc w jednym miejscu. I tym podobne.

Gość gość
Czasem mysle, bo wypadki chodza po ludziach, a nie chce zeby moja rodzine wykorzystali w zakladzie pogrzebowym w chwili slabosci i namowili na pakiet uslug, ktore mi by nie odpowiadaly.

Gość gość
Takie myśli są normalne. Chyba każdy chciałby coś dobrego po sobie zostawić i zatroszczyć się o tych,którzy zostaną… dlatego chciałabym,żeby mój pogrzeb był zorganizowany skromnie, a rodzina odciążona i otoczona wsparciem. Uczestniczyłam w pogrzebach organizowanych przez www.pogrzeby-vektor.com.pl i tam ceremonie były eleganckie i wzruszające. Każdy pogrzeb mógłby mieć taką oprawę.

Gość Pisinitka
Tez od czasu do czasu zdaza mi się o tym myslec, ale jakos mnie to nie przeraza. Czytalem wiele o roznych metodach podchowku, np. http://sacrum.olsztyn.pl/ Na pewno będę miał prosbe doo bliskich żeby zorganizowali cala uroczystość przy pomocy takiej firmy jak podalem wyzej. Oszczedzi to jakis wpadek i innych, przynajmniej nie będzie trzeba się martwic, ze cos Pojdzie nie tak i caly problem masz z Glowy, pozdrawiam

Gość gość
zamow sobie od krychy demeter funeral koniecznie :P

Gość gość
To chyba naturalne, tak mi się wydaje, że każdy w życiu chyba myślał o tym jak będzie wyglądał jego pogrzeb. Mi się to nasiliło po tym jak miałam pewne zdarzenie w życiu, ze musiałąm pomóc wybrać pomnik nomen omen w tej firmie: http://www.krakgranit.pl/. Tu wybór jest taki duży, że z głowy mi nie wychodziły te pomniki i się zastanawiałam jaki bym mogła mieć dla siebie…

Gość Kamil S
Ja sie pytalem o to w firmie pogrzebowej Hades http://zakladpogrzebowyhades.pl i jest mozliwosc zaplanowania wszystkiego za zycia i zlecenia uslugi tak zeby mozna samemu zadecydowac jak ma wygladac pogrzeb a nie zdawac sie na rodzine