Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nielucki sposob traktowania dzieci

Polecane posty

Gość gość

jak tratkowali was ludzie gdzie byście dziecmi?

Gość gość
ludzie - ludzki - nieludzki

Gość gość
Lucek to zdrobnienie od Lucjan , nieLucki to wszyscy inni.

Gość gość
gdzie byście dziecmi? ale o co chodzi????

Gość gość
*gdy byliście dziećmi miało być w pytaniu chodzi mi o najgorsze zachowania dorosłych wzglełdem was u mnie najgorsze ście\rwa to były nauczycielki, opiekunki, zwłaszcza w zerówce i w nauczaniu początkonwym

Gość gość
o matko, ty Polakiem jesteś? Bo jakoś tak piszesz, że chyba w zerówce lepiej piszą :(

Gość niezznajomy
coś mi się zdaje, że język polski dla niektórych z kafe jest wręcz językiem obcym :)

Gość gość
przemoc psychiczna w domu, wymagania rodziców nie do spełnienia, ojciec patrzący się na mnie z obrzydzeniem kiedy miałam nadwagę, rodzice wyzywający od nienormalnych, durnych, nieudaczników, pretensje bez przerwy, awantury i wrzaski o buty nie schowane do szafy, mam 23 lata a jak przyjeżdżam do domu nadal spinam się ze strachu słysząc kroki za drzwiami/na schodach, bo całe życie po tym następowało wejście do mojego pokoju oczywiście bez pukania i opierdziel za coś.

Gość gość
gość po co przyjeżdżasz do takich rodziców? moi a właściwie mój ojciec darł się, gdy kilka kropel po mojej kąpieli było poza wanna, na połodze albo na ścianie, od tamtej pory nie myłam się, a na pewno nie kiedy on był w domu, dodam,że ta moja patologia to ojciec pracujący ma tytuł inż., a wydzierał się zawsze o byle bzdure, potrafił mnie pobić bo nie posprzątane, gdzie on sam pedantem nie jest

Gość gość
Jeśli czegoś zabrakło ci w dzieciństwie to już tego nie odzyskasz i nie ma po co się wysilać. Można jedynie zniwelować koszta, żeby w miarę normalnie żyć. W przypadku autorki proponuję zacząć od słownika i nauki zasad języka polskiego na poziomie szkoły podstawowej.

Gość gość
Tak, jestem Polakiem, nie umiem polskiego po 10 roku życia wpałdme w taką traumę, że nauczanie początkowe nic nie dało