Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ogladal wczoraj film CHRZEST

Polecane posty

Gość gość

Jak Wam się podobał ?

Gość gość
Ja ale z przerwami wiec przegapiłam co ukrywali przed Rybicką i nie wiem czemu ten on zabił tego jego? Czy ktoś wie czy może znając polskie filmy wszystko opierało się niedopowiedzeniach i na tym aby widz się wszystkiego miał domyślać?

Gość gość
Kawałek oglądałam, bardzo spodobała mi się "jakość filmu" , kręcenie, kadry, kolorystyka, aktorzy, naprawdę bardzo dobrze zrobione, dziwię się,że mało reklamowany film, a te wszystkie topowe filmidła są takie plaskie, jeśli chodzi o tresc, nie wiem , obejrze jeszcze raz, ale pare scen było obrzydliwych

Gość gość 27
Autorko postu powyżej zgadzam się z Tobą w 100 %

Gość gość 27
Jest tyle przereklamowanych i płaskich filmów w kinach a o tym filmie nie słyszałam w ogóle. Na początku był nudnawy ale potem rozkręcił się. Mojemu mężowi też bardzo się podobał.

Gość gość
chciałam zauważyć że jest mnóstwo polskich filmów tzw alternatywnego kina, które nie mają żadnej reklamy, po prostu wchodzą na ekran tv jako premiera i choć są świetne nie są nawet powtarzane jak te g***a.. Polecam ostatnio obejrzaną " ki" opowieść o samotnej matce próbującej wybić się z szarej niekoniecznie miłej rzeczywistości.

Gość gość
Czemu on zabił tego kumpla na końcu ?

Gość gość
obejrzałabym KI gdyby nie aktorka głowna, za którą specjalnie nie przepadam, muszę przyznać,że nie lubię osób charakterystycznych, w tym filmie dwóch głównych bohaterow widziałam pierwszy raz na oczy, gdy widze kogos po raz pierwszy utożsamiam go z postacią a nie z aktorem, widzac P.Małaszyńskiego w roli rozstrzelanego żołnierza widzę w nim nie żołnierza a aktora (z Magdy M na dodatek), widząc Tomasza Karolaka nie widzę w nim powagi, albo Niania Frania - aktorka Agnieszka Dygant wcieliła się dosonale niestety w pozostałych rolach też widzę ją jako nianię franie (Prawo Agaty mi nie podeszło, bo nie mogę sobie jej wyobrazić jako prawniczki)

Gość gość
Ten film Chrzest, scena gdy stali na dachu, zastanawiałam się co to za miasto, przepiękne widoki, mieszkam w Warszawie tyle lat ale nie kojarzę gdzie to kręcili, na tym właśnie polega dobre kino, nie na utartych schematach i pokazywaniu 100razy tego samego miejsca, ale na zaskoczeniu widza. Lubię kino niezależne, tam często fimy są w takich barwach właśnie, takie dynamiczne. Cieszę się z tego co tu czytam, że jest trochę ludzi lubiących coś innego niż szmirę oferowaną przez media nurtu głównego.

Gość naprawdę dobry
był ten film

Gość gość
Dlaczego on zabił tego kumpla ?

ja oglądałam ten film kilka lat temu w kinie, od początku wiedziałam,że chce go obejrzeć dlaczego go zabił? powiem szczerze, że sama do dziś mam dylemat jedno jest pewne- i tak by zginął! Ja chciaiłam wierzyć, że zabił go bo nie chciał by tamci się nad nim znęcali, ale czy ta śmierć była taka natychmiastowa? Też nie, więc skłaniam się ku temu, że chciał się przypodobać mafii i takie dostał zadanie... Do dziś mnie zastanawia postępowanie tego przyjaciela, czy zrobił to z zaskoczenia by już było po wszystkim, kiedy tamten się nie spodziewał czy było to zwykłe zadanie jakie musiał wykonać dla tamtych ...

i dziwi mnie, że tak niewiele osób słyszało o tym filmie, ja widziałam zwiastuny w kinomaniaku i od razu wiedziałam, że chcę pójść

Gość gość
i tak się musisz chwalic :O

a czym tu się chwalić? że w kinie byłam? daj spokój, posty mi się nie wyświetlały i myślałam, ze nic nie dodałam, a jednak wszystko jest ;) wrzuć na luz

Gość gość
teraz znowu leci na tvp1 jak ktoś chce obejrzeć od początku

Gość gość
Dobry film. A widzieliści Moja krew z Erykiem Lubosem też ok.Tam też gra Zieliński, ale epizodzik.

Gość gość
coś mi się obiło o uszy, moja krew, a możesz trochę przypomnieć?

Gość gość
a nie jednak nie oglądałam

Gość gość
O chorym bokserze i jego zwiazku z Wietnamką ze stadionu XX

Gość gość
To obejrzyj brutalny, ale dobry

Gość aaaaagggggggniecha
własnie leci na 1 :P

Gość gość
Ten aktor ma piękne rysy tak patrzę i widzę, szlachetne i budowa ciała fajna, nie taki przypakowany jak ten drugi chociaż ten drugi też niczego sobie, ładni aktorzy, prawie nieznani, mogliby zagrać w czymś jeszcze

Gość gość
Zieliński gra w Lekarzach

Gość gość
dobry ale brutalny i trochę nie rzeczywisty juz lepiej poczytac cos na faktach, polecam "ucieczka z raju"

Gość gość 123
Ten film jest oparty na faktach. Chyba jeden z lepszych polskich filmów kilku ostatnich lat.

Gość gość
moja hipoteza jest taka: zabil go aby chronic jego rodzine, bo tak kto wie jakby sie skonczylo moze by ta mafi sie wziela za jego zone i dziecko? a poza tym nie powiedzial im nic. tak zona by odeszla z dzieckiem a tak on umarl wiec bedzie ggo kochac***plakac za nim. romantyczny koniec