Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasietko

Dziecko chce jesc mieso pomocy

Polecane posty

Gość gość
Dokladnie. To nie jest temat o bledach tylko o tym czy maja dac dziecku mieso. Ja bym rewolucji nie robila. Niech dziecko je co chce i co jest zdrowe dla niego. O swoich pogladach mozecie mu opowiadac jak w poscie powyzej ktos juz wspomnial ale skoro dziecko lubi to niech je na zdrowie. Na decyzje egzystencjonalno moralne ma jeszcze czas,

Gość gość
Pisalam powyzej juz to ja od literowek;) dodam tylko ze wam wspolczuje bo to zapewne mslo komfortowa syt dla was ale zrozum tez dziecko. Ono tez ma swoje prawa. Moze czegos chciec lub nie. Lubic lub nie. Rozmawiac mozecie i powinniscie ale nie zmuszsj dziecka na sile do swoich pogladow. Daj mu czas. Moze z czasem zmieni zdanie.

Gość gość
A może zamiast całkowitego zakazu jedzenia mięsa- powolutku ograniczyć? Łatwiej bedzie no i oczywiscie rozmowy na ten temat. Nie jestem pewna czy pokazanie drastycznych filmów to dobry pomysł. Dziecko bedzie miało ochotę na mięso i bedzie mieć wyrzuty sumienia jedząc. Myśle ze to łatwa droga do problemów z jedzeniem u dziecka. Przemysl dobrze te filmy!