Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

satyna bawelniana jak sie spi

Polecane posty

Gość gość

poradzcie prosze bo posciel tania nie jest .nie chce sie nadziac

Gość 246
Tania nie jest, ale jesli masz kupowac, to tylko taka. Satyna bawelniana "oddycha", jest miekka i delikatna w dotyku. Bardzo przyjemnie sie pod nia spi, calkiem inaczej niz pod zwykla bawelna, poliestrem, czy flanela. Polecam ;)

Gość gość
Ja kupiłam satynę i to był beznadziejny wybór. Śliska pościel na lato, szeleści. W zimę można zamarznąć, mogę ją założyć nawet na pierzynę, nie grzeje wcale :O

dla mnie beznadziejna śliska i zimna, nawet w upalne lato nieprzyjemna kupiłam raz, lezy i zajmuje miejsce niepotrzebnie, ale kosztowała niemało i szkoda wyrzucić

Gość gość
satyna bawełniana nie jest w dotyku taka jak satyna jedwabna czy poliestrowa- po prostu trochę bardziej gładka i śliska od zwykłej bawełny. jak się śpi? zależy co kto lubi. ja nie lubię i zdecydowanie wolę zwykłą bawełnę. pościel z jedwabiu albo z tej bawełnianej satyny "serwuję" gościom, sama nie lubię

Gość gość
Jest różnica miedzy satyna, ta śliska i niemiła w dotyku, a bawełniana satyna, najlepszym gatunku jaki może być. Pracuje w sieciówce sprzedającej wiele pościeli, sama różnice widać w cenie. Satyna ta śliska poliestrowa kosztuje od 30-50 zł a bawełniana powyżej stówy, im większy rozmiar tym droższa.

Gość gość
Ostatnio kupiłam na próbę komplet z satyny bawełnianej polskiej produkcji i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Pościel jest miła w dotyku, bardzo przyjemna dla skóry, a w dodatku ciągle wygląda dobrze, bo nie widać na niej zagnieceń ;)

Gość gość
mniej się gniecie, ma inną fakturę- bardziej ścisłe tkanie przez co jest gładsza i ma niewielki połysk, mam 3 komplety polskiej produkcji i odnoszę wrażenie że jest chłodniejsza niż z "normalnie" tkanej bawełny, nie zauważyłam żeby była 'mięciutka' (ale do pościeli i ręczników nie używam płynu do płukania) ona chyba ładniej wygląda, na pewno się nie ślizga po łóżku jak "satyna poliestrowa", na pewno zdrowo się śpi pod tkaninami naturalnymi

Gość praLLA
nie kupuj najtanszej poscieli bo wtedy na pewno sie nadziejesz, ze 140zl wydaj, ja mam 2 posciele i bardzo sie sprawdaja. nie sa to tanie szmaty, ktore sie przyklejaja albo slizgaja po ciele

Gość gość
jakkie konkretnie dwie posciele, ska? praLLA