Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co musi znalezc sie w pokoju niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

hej! spodziewam sie pierwszego dziecka co musi znalezc sie w wyposazeniu pokoju wg Was? łóżeczko-wiadomo. pojemna komoda - wiadomo ale czy coś jeszcze? Co być MUSI? fotel? jakieś sugestie?

Gość gość
k***a coraz większe kretynki tu wchodzą, coraz głupsze pytania zadają

Gość gość
ja miałam przewijak na lozeczku i uważam dla nas niezbędny.w nocy przebierałam na nim malucha

Gość gość
Ja nie mam pokoju niemowlaka tylko lozeczko stoi u nas. Ze tez bedzie Ci sie chcialo latac w nocy do innego pokoju... Mamy lozeczko, komode, przewijak, fotel by sie przydal ale nie ma na njego miejsca.

Gość gość
ja mam jeszcze kosz na zabawki i obowiazkowo rolety w oknie lub grube zasłony no i lampka nocna zeby nie rozbudzac dziecka.

Gość gość
jakąś półkę na pieluchy podwieszaną by była pod ręką.

Gość gość
ja tez mam lozeczko przy swoim lozku:) niechcialoby mi sie latac co chwile do drugiego pokoju, przyjdzie jeszcze na to czas,aby zrobic pokoj dzidziusiowi, a co mam : lozeczko z przewijakiem, komode na ciuszki syna, pojemnik na zuzyte pampersy, podgrzewacz do butelek

Gość gość
lepiej jak masz możliwości to by dziecko od początku miało swój pokój przyzwyczajało się do niego, bo z czasem pojawia się problem żę dziecko nie chce byś same w pokoju.

Gość gość
Dziecko na swój pokój w min na łóżko przewijak komnda szafa i regały na zabawki

w pokoju niemowlaka musi znaleźć się okno i drzwi. musowo

Gość gość
może jakieś obrazki na ścianę do łóżeczka możesz sobie zamontować niańkę byś mogła obserwować dziecko u sienie w pokoju

Gość gość
powiem tak, u mnie było tylko to co niezbędne: przewijak; torba na łóżeczko (http://allegro.pl/torba-przybornik-na-lozeczko-do-lozeczka-posciel-i3825192321.html ja miałam taką) była na pampersy, paklanki raz chusteczki, zawsze pod ręką ;) ;lampka przy łóżeczku, jeśli chcesz karmić mm lub tak się stanie to polecam podgrzewacz, kupiłam z baby ono z możliwością ustawienia temperatury, gotowałam wodę do termosów i zawsze miałam w podgrzewaczu odmierzoną odpowiednią ilość wody, podgrzewacz na 42 stopnie i się nie przejmowałam, że muszę wodę rozrabiać. Wg mnie to chyba wszystko :]

Gość gość
przewijak,lampka,szafa,komoda,łóżeczko,coś na zabawki-z miesiąca na miesiąc przybywa poza tym u mnie sprawdziła się leżanka na niej kąpię,ubieram itp.,a później córka będzie na niej spała...

Gość gość
U nas też koniecznie łóżeczko z przewijakiem, (chyba że planujesz spać z maluchem) a reszta to już właściwie opcje... dla mnie dla podstawowej wygody potrzebna była: - komoda (ale można wygospodarować miejsce w swojej szafie jak masz luz) - kieszenie na łóżeczko, trzymałam w nich wszystko co potrzebne do przewijania, przebierania i pielęgnacji po kąpieli, a że przewijak na łóżeczku był, to duża wygoda z kieszeniami (tu też można wygospodarować miejsce w swojej szafie) - mała lampka (ale lampkę jakąś przeważnie się ma i może też wystarczyć ta której się używa na co dzień) - fotel do karmienia z małą poduszką (ale można też karmić w łóżku, tyle że dla mnie to było strasznie niewygodne) - kosz na śmieci, mały (tu już nie widzę alternatywy, chyba że chcesz biegać z każdą pieluchą do śmietnika)