Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokoiłam sie

Coś z samochodem mi sie dzieje

Polecane posty

Gość Zaniepokoiłam sie
?

Gość gość
!

nie musi szukać zbiorniczka a zapala Ci się kontrolka od hamulców na tablicy obok prędkościomierza? jak masz niski poziom płynu to na bank zapali się kontrolka.

Gość gość
tylko jedna podpowiedź jest prawidłowa. Reszta to mechanicy od siedmiu boleści. Sprawdź stan płynu w zbiorniczku. To podstawa.

Gość gość
ja tak niedawno miałam tyle że było ok, a tu nagle w trasie nie mam hamulców, no i znalazłam się w rowie, okazało się że przewód hamulcowy był już stary i mi się po prostu przerwał

tak na serio to zgadywanie. Musi jechać do mechanika trudno będzie kosztować ale będziesz miała pewność że wszystko ok. Mechanik rozbierze i sprawdzi. Na hamulcach nie oszczędzaj od nich zależy Twoje życie i zdrowie.

Gość gość
Kontrolka tak odrazu ci małego wycieku nie pokaże,pokaże ci dopiero stan że tak powiem krytyczny,a sprawdzić warto. Warto by też odpalić auto i depnąc ten hamulec parę razy jak pójdzie w górę ostro to zapowietrzenie jak nic. Nie wiadomo też jak wygląda pompa w autku tak,tarcze i cylindry. Jedyne próbować zobaczyć czy gdzieś płyn nie kapie sobie pomalutku.

Gość gość
nie ufaj żadnym kontrolkom. Zajrzyj do zbiorniczka. Jeśli stan płynu jest w normie,to na bank pompa hamulcowa do wymiany lub naprawy. Proste.

Gość gość
Dot na stacji beznynowej kupi bez problemu a przynajmniej,jak sobie autko postawi na suchej nawierzchni to w razie wycieku zobaczy w którym miejscu. Ludzie toż dziewczynka bladego pojęcia nie ma a zacząć trzeba od podstaw,wiadomo bez wizyty u mechanika się nie obędzie ale czasem warto coś wiedzieć zanim się do niego trafi by nas że tak powiem w h**a nie robił.

tylko że ona nawet nie będzie wiedziała jaki ma płyn kupić. Na stacji strzelą nazwami dot3 dot 4 a ona wielkie oczy. Mechanik może się skumać że zielona i ją wyroluje.

Gość gość
Oczywiście że zbiorniczek to podstawa wystarczy nawet skantowany cylinderek za kilka dych a płyn w pierwszych objawach ucieka powoli i kontrolka tego nie pokaże. Gorzej jak on już p*****lnie to na patrzenie w zbiorniczek za poźno będzie. Faceci jesteście a d**y nie mechanicy od siedmiu boleści.

słuchaj pomarańcza my jej tu doradziliśmy żeby jechała do mechanika sama tego nie zrobi. Akurat to może być jedna z wielu rzeczy. Na serio można dać odpowiedź oglądając auto demontując koło. Nikt wróżką nie jest.

Gość gość
jeśli w zbiorniczku jest płyn,to na bank pompa. Poza tym obejrzyj dokładnie wewnętrzne strony opon. Siedzę w mechanice od lat.

Gość gość
Oczywiście że sama tego nie zrobi ale jedź do mechanika i powiedz panie coś mi się dzieje z hamulcem to może c**pół układu rozebrać,a jedź mu powiedz mam wyciek płynu pod prawym tylnym kołem np to zajrzy tam a nie gdzie indziej. A mając corsę b z 99roku chyba nie za bardzo stać ją na rozbieranie całości.

kwestia mechanika jeden będzie ok a drugi Cię będzie chciał naciągnąć na wydatki. Według mnie warto by było obejrzeć całościowo hamulce. Bo może być tak że jedno zrobi a za chwilę co innego padnie. szkoda że autorka nie podała ile ma przejechane auto km.

Gość gość
Dokładnie panie od mechaniki bo na wewnętrznej stronie kółka autko może się pocić przy małych ubytkach.

fajnie by było gdyby ktoś jej ze znajomych polecił jakiegoś zaufanego mechanika wtedy ją nie naciągnie na wydatki...

Gość Zaniepokoiłam sie
Dobra dość tej gry wstępnej, kto mi przepcha rurę wylotową?

Gość Zaniepokoiłam sie
no kśwa nikt nie przeleci szczupłej brunetki???? reklamuję się tu od godziny i nic.

Gość gość
kapsełko. Lepiej by było aby ktoś ze znajomych znał się na tym,obejrzał,wytłumaczył i dopiero polecił mechanika. Ja takie rzeczy to na drodze mogę zrobić. Auto to nie statek kosmiczny

Gość gość
Oj widzę ze dyskusja trwała. Kontrolka sie nie swieci. Do mechanika i tak sie wybiorę bo nie ma mi kto zajrzeć i sprawdzić co to moze być. Zapłacę bo nie mam wyboru a bez sprawnych hamulców nie będę jeździć.

Gość Zaniepokoiłam się
Powyzejto moje

Gość Zaniepokoiłam się
Przejechane 180 tys

Gość gość
a skad jestes ? moze bede mogl pomoc z ta naprawa :)

Gość Zaniepokoiłam się
Śląskie.

Gość gość
Pewnie chodzi o klocki hamulcowe :) kiedy ostatnio były wymieniane? :) Jeśli szukasz taniego mechanika to ja osobiście polecam http://serwiswitkowski.pl całkiem tanio robią no i nie ściemniają.

Gość gość
Ja bym nie czekała tylko jechała do warsztatu. po co traci nerwy a moze i zycie :P Tu na pewno ci pomogą http://www.olacarcompany.pl/kontakt.php a jak bedzie trzeba szybko naprawią hamulce.