Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks dopiero po ślubie kto jest za tym

Polecane posty

Gość gość

Kto z was uprawiał seks dopiero po ślubie? jestem ciekawa czy znajdą się takie osoby. Z jakich powodów nie uprawialiście go wcześniej i czy to byłą dobra decyzja czy żałujecie?

Gość gość
Jesteś aseksualna, czy masz po prostu bardzo niskie libido? Czy pochodzisz z rodziny religijnych fundamentalistów? Bo nie ma chyba innych powodów czekania do ślubu, zwłaszcza, że teraz śluby bierze się raczej po 25 roku życia. Czekanie miało sens w czasach, gdy kobiety wychodziły za mąż mając lat 18...

Gość nie do ślubu
Lubię ufać osobie z którą mam się kochać i potrzebuję dużo czasu, żeby komuś zaufać, ale sądzę że przed ślubem warto parę razy się sprawdzić.

Gość gość
Ale ja nie jestem zwolenniczką takiej decyzji, wręcz przeciwnie, jestem ciekawa, czy ktoś to "praktykował" lub chcę tego w tych czasach, bo wydaje mi się to aż niemożliwe... i tyle. Więc nie musisz mi tego tłumaczyć.

Gość PraweaTywae
ja czekam do slubu z wiankiem :classic_cool:

Gość gość
gdybym z pierwszym czekała, to bym się bardzo rozczarowała i miała nieudane życie, obecny jest za to boski w łózku, zadowala mnie a potem siebie, takiego moglabym miec do konca zycia i nie zdradzic :)

Gość gość
szok ze jeszcze takie zacofance sa ,a po slubie to pewnie raz na tydzien po ciemku albo wcale

Gość nie do ślubu
Moja koleżanka czeka z tym do ślubu, ślub za ponad rok. Chłopak wolałby wcześniej, bo podobno ma instynkt tacierzyński i myśli o dzieciach, a ja sobie myślę, że koleś nie może się doczekać aż zamoczy :o ale może tak nie jest, bo oboje są z kółka oazowego czy jak to się zwie.

Gość gość
Ja czekalam do slubu,a slub wzielam w wieku 27 lat.I byl warto,bo maz mnie przez to bardzo kocha i szanuje.Jestesmy juz kilka lat po slubie i jest super.Polecam

Gość gość
ślub daje tę pewność i potwierdzenie, że miłość jest prawdziwa, a nie dla tymczasowej zabawy

Gość gość
boszee jaki ciemnogród i dziewiętnastowiecze

Gość gość
moja czekała do ślubu to ja sobie chodziłem na panienki, i było ok niech sobie czeka a ja *****łem inne, po ślubie zaczęła dawać d**y i już było dobrze

Gość gość
to musi być wybór i zgoda obojga.Na nic czekanie jednostronne jak tu jeden taki i owaki napisał ,że p..iiiii:D panienki na boku. Kiedyś byłam taka"romantyczna" i też byłam za tym by czekać ( jednak nie czekałam ), zmieniłam zdanie po ślubie kiedy okazało się ,że wogóle nie mam do tego "głowy" :D Trzeba się wypróbować i dobrze poznać samą siebie by dobrze wybrać na przyszłość.

Gość gość
Nie kupuje się kota w worku . Nawet kupując samochód trzeba odbyć jazdę próbną .

Gość pintuśkot
No tak bo prawdziwie nowoczesne POkolenie powinno się ****** od 14 lat i to jeszcze za smartfona, a no i jeszcze powinno się zalegalizować aborcje, żeby gimbusy już w ogóle nie musiały bać się *****nka bo tatuś z mamusią dadzą pinążki synalkowi dupcynglowi lub córusi co by ich święte dziecię nie zmarnowało sobie życia...

Gość pintuśkot
to odnośnie wpisu z 9:45.

zawsze mnie zastanawia co to jest za argument " nie żyjemy w średniowieczu " albo " co za ciemnogród " w odniesieniu do kwestii moralnych .

Gość gość
Jestem tatuś dorosłych dzieci i mamusię sprawdziłem przed ślubem . A co gdybyśmy nie pasowali do siebie ?

a co ? bałeś isę , że nacie narządy płciowe w zupełnie innych miejscach niż reszta ludzi ? :D

Gość Kama_18
Jeśli ktoś chce , to może czekać , i nie rozumiem po co od razu mówić że to średniowiecze itd... Ja szanuje decyzję ludzi którzy czekają, i decyzję ludzi którzy nie czekają. Według mnie lepiej nie czekać aż do ślubu , bo potem można się rozczarować... :) A to naprawdę ważna sfera życia więc czekanie jest dosyć ryzykowne. Nie mniej jednak , chrześcijanie z prawdziwego zdarzenia powinni zaczekać i jeśli wszytsko po ślubie będzie z tym okej to pewnie jest duża satysfakcja i zadowolenie że się poczekało :) Ja sama jestem chrześcijanką , ale nie zamierzam czekać do ślubu. Wyzywanie takich ludzi , naśmiewanie się z nich , pokazuje właśnie wasze zacofanie , bo gdzie tu tolerancja , prawo wyboru ? ;)

Gość gość
tak jak nikt z marszu nie bierze ślubu , znaczy bierze pierwszą/pierwszego z brzegu i siup do ołtarza tylko się najpierw poznają:D to i w przypadku seksu też trzeba się dobrać. No niestety drogie panie przede wszystkim:D Dla facetów sex jest na 1 miejscu, nie ma co ukrywać że dobry związek na nim bazuje.

Gość gość
Poczytajcie na stronach religijnych (i nie tylko, bo wg badań małżeństwa które czekały są trwalsze), bo tam są bardzo fajne argumenty, np. pewność, że narzeczony/narzeczona kocha Cię jako osobę, a nie za ciało, seks i orgazmy, macie czas na to by się dobrze poznać, rozmawiać, budować fundament związku na sferze emocjonalnej, nie fizycznej, no i ta czystość, nie tylko fizyczna, bardziej duchowa. Jeśli ktoś jest niewierzący, to nie wiem czy to zrozumie.

Gość gość
Oczywiście, że są takie osoby i jest tzw.******Czystych Serc

Gość gość
Ruch Czystych Serc

Gość gość
jejeje...znalam kiedyś taka pare, swietojebliwa i cnotliwa. Poczekali z tym do slubu, bo "czystość, moralność, duchowość".... Tylko, ze już noc poslubna okazala się katastrofa, do tego stopnia, ze panna mloda omal nie wyladowala w szpitalu. Urodzilo się nawet dziecko z tego związku, ale i tak nie wytrzymal on proby czasu- zajadli katolicy rozwiedli się. Mieszanie religii do spraw seksu tak się konczy.

Gość gość
uwielbiam jak kosciół wypowiada się na temat seksu. To tak, jakbym ja wypowiadała się na temat życia w kosmosie :) Skąd księża mogą cokolwiek o tym wiedzieć? Z autopsji? A już twierdzenie, że jeśli mąż czekał na ciebie 7 lat z seksem, bo tyle czasu się "poznawaliście" przed pójściem do ołtarza, oznacza tylko tyle, że ma problem z potencją a dla ciebie seks jest wyłacznie obowiązkiem małżeńskim i tyle. Nawet świętszy od papieża Terlikowski przyznał, że seks był przed ślubem :) Co nie oznacza, że idziesz do łóżka z pierwszym napotkanym facetem oczywiście. Ale jeśli kogoś kochasz to najzupełniej normalne jest, że jest i seks jako uzupełnienie miłości

Gość gość
a po slubie seks tylko dla prokreacji, w pozycji misjonarskiej w ciemnosciach pod koldra i w koszuli z otworami-seks musi sluzyc tylko prokreacji i kazdy stosunek musi konczyc sie ciąża

Gość gość
Niektóre niedojrzałe kobiety być może i wytrzymają okres narzeczeństwa.Facet nigdy- oczywiście taki prawdziwy z testosteronem. Śmieszą mnie argumenty, jak to mężowie bardziej szanują takie dziewicze żoneczki

Gość gość
seks nie m a byc dla przyjemnosci tylko dla prokreacji