Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Seks dopiero po 艣lubie kto jest za tym

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Kto z was uprawia艂 seks dopiero po 艣lubie? jestem ciekawa czy znajd膮 si臋 takie osoby. Z jakich powod贸w nie uprawiali艣cie go wcze艣niej i czy to by艂膮 dobra decyzja czy 偶a艂ujecie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 aseksualna, czy masz po prostu bardzo niskie libido? Czy pochodzisz z rodziny religijnych fundamentalist贸w? Bo nie ma chyba innych powod贸w czekania do 艣lubu, zw艂aszcza, 偶e teraz 艣luby bierze si臋 raczej po 25 roku 偶ycia. Czekanie mia艂o sens w czasach, gdy kobiety wychodzi艂y za m膮偶 maj膮c lat 18...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie do 艣lubu
Lubi臋 ufa膰 osobie z kt贸r膮 mam si臋 kocha膰 i potrzebuj臋 du偶o czasu, 偶eby komu艣 zaufa膰, ale s膮dz臋 偶e przed 艣lubem warto par臋 razy si臋 sprawdzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale ja nie jestem zwolenniczk膮 takiej decyzji, wr臋cz przeciwnie, jestem ciekawa, czy kto艣 to "praktykowa艂" lub chc臋 tego w tych czasach, bo wydaje mi si臋 to a偶 niemo偶liwe... i tyle. Wi臋c nie musisz mi tego t艂umaczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PraweaTywae
ja czekam do slubu z wiankiem :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
gdybym z pierwszym czeka艂a, to bym si臋 bardzo rozczarowa艂a i mia艂a nieudane 偶ycie, obecny jest za to boski w 艂贸zku, zadowala mnie a potem siebie, takiego moglabym miec do konca zycia i nie zdradzic :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
szok ze jeszcze takie zacofance sa ,a po slubie to pewnie raz na tydzien po ciemku albo wcale

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie do 艣lubu
Moja kole偶anka czeka z tym do 艣lubu, 艣lub za ponad rok. Ch艂opak wola艂by wcze艣niej, bo podobno ma instynkt tacierzy艅ski i my艣li o dzieciach, a ja sobie my艣l臋, 偶e kole艣 nie mo偶e si臋 doczeka膰 a偶 zamoczy :o ale mo偶e tak nie jest, bo oboje s膮 z k贸艂ka oazowego czy jak to si臋 zwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja czekalam do slubu,a slub wzielam w wieku 27 lat.I byl warto,bo maz mnie przez to bardzo kocha i szanuje.Jestesmy juz kilka lat po slubie i jest super.Polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艣lub daje t臋 pewno艣膰 i potwierdzenie, 偶e mi艂o艣膰 jest prawdziwa, a nie dla tymczasowej zabawy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
boszee jaki ciemnogr贸d i dziewi臋tnastowiecze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moja czeka艂a do 艣lubu to ja sobie chodzi艂em na panienki, i by艂o ok niech sobie czeka a ja *****艂em inne, po 艣lubie zacz臋艂a dawa膰 d**y i ju偶 by艂o dobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to musi by膰 wyb贸r i zgoda obojga.Na nic czekanie jednostronne jak tu jeden taki i owaki napisa艂 ,偶e p..iiiii:D panienki na boku. Kiedy艣 by艂am taka"romantyczna" i te偶 by艂am za tym by czeka膰 ( jednak nie czeka艂am ), zmieni艂am zdanie po 艣lubie kiedy okaza艂o si臋 ,偶e wog贸le nie mam do tego "g艂owy" :D Trzeba si臋 wypr贸bowa膰 i dobrze pozna膰 sam膮 siebie by dobrze wybra膰 na przysz艂o艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie kupuje si臋 kota w worku . Nawet kupuj膮c samoch贸d trzeba odby膰 jazd臋 pr贸bn膮 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pintu艣kot
No tak bo prawdziwie nowoczesne POkolenie powinno si臋 ****** od 14 lat i to jeszcze za smartfona, a no i jeszcze powinno si臋 zalegalizowa膰 aborcje, 偶eby gimbusy ju偶 w og贸le nie musia艂y ba膰 si臋 *****nka bo tatu艣 z mamusi膮 dadz膮 pin膮偶ki synalkowi dupcynglowi lub c贸rusi co by ich 艣wi臋te dzieci臋 nie zmarnowa艂o sobie 偶ycia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pintu艣kot
to odno艣nie wpisu z 9:45.

Udost臋pnij ten post

zawsze mnie zastanawia co to jest za argument " nie 偶yjemy w 艣redniowieczu " albo " co za ciemnogr贸d " w odniesieniu do kwestii moralnych .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem tatu艣 doros艂ych dzieci i mamusi臋 sprawdzi艂em przed 艣lubem . A co gdyby艣my nie pasowali do siebie ?

Udost臋pnij ten post

a co ? ba艂e艣 is臋 , 偶e nacie narz膮dy p艂ciowe w zupe艂nie innych miejscach ni偶 reszta ludzi ? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kama_18
Je艣li kto艣 chce , to mo偶e czeka膰 , i nie rozumiem po co od razu m贸wi膰 偶e to 艣redniowiecze itd... Ja szanuje decyzj臋 ludzi kt贸rzy czekaj膮, i decyzj臋 ludzi kt贸rzy nie czekaj膮. Wed艂ug mnie lepiej nie czeka膰 a偶 do 艣lubu , bo potem mo偶na si臋 rozczarowa膰... :) A to naprawd臋 wa偶na sfera 偶ycia wi臋c czekanie jest dosy膰 ryzykowne. Nie mniej jednak , chrze艣cijanie z prawdziwego zdarzenia powinni zaczeka膰 i je艣li wszytsko po 艣lubie b臋dzie z tym okej to pewnie jest du偶a satysfakcja i zadowolenie 偶e si臋 poczeka艂o :) Ja sama jestem chrze艣cijank膮 , ale nie zamierzam czeka膰 do 艣lubu. Wyzywanie takich ludzi , na艣miewanie si臋 z nich , pokazuje w艂a艣nie wasze zacofanie , bo gdzie tu tolerancja , prawo wyboru ? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak jak nikt z marszu nie bierze 艣lubu , znaczy bierze pierwsz膮/pierwszego z brzegu i siup do o艂tarza tylko si臋 najpierw poznaj膮:D to i w przypadku seksu te偶 trzeba si臋 dobra膰. No niestety drogie panie przede wszystkim:D Dla facet贸w sex jest na 1 miejscu, nie ma co ukrywa膰 偶e dobry zwi膮zek na nim bazuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Poczytajcie na stronach religijnych (i nie tylko, bo wg bada艅 ma艂偶e艅stwa kt贸re czeka艂y s膮 trwalsze), bo tam s膮 bardzo fajne argumenty, np. pewno艣膰, 偶e narzeczony/narzeczona kocha Ci臋 jako osob臋, a nie za cia艂o, seks i orgazmy, macie czas na to by si臋 dobrze pozna膰, rozmawia膰, budowa膰 fundament zwi膮zku na sferze emocjonalnej, nie fizycznej, no i ta czysto艣膰, nie tylko fizyczna, bardziej duchowa. Je艣li kto艣 jest niewierz膮cy, to nie wiem czy to zrozumie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywi艣cie, 偶e s膮 takie osoby i jest tzw.******Czystych Serc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ruch Czystych Serc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jejeje...znalam kiedy艣 taka pare, swietojebliwa i cnotliwa. Poczekali z tym do slubu, bo "czysto艣膰, moralno艣膰, duchowo艣膰".... Tylko, ze ju偶 noc poslubna okazala si臋 katastrofa, do tego stopnia, ze panna mloda omal nie wyladowala w szpitalu. Urodzilo si臋 nawet dziecko z tego zwi膮zku, ale i tak nie wytrzymal on proby czasu- zajadli katolicy rozwiedli si臋. Mieszanie religii do spraw seksu tak si臋 konczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
uwielbiam jak kosci贸艂 wypowiada si臋 na temat seksu. To tak, jakbym ja wypowiada艂a si臋 na temat 偶ycia w kosmosie :) Sk膮d ksi臋偶a mog膮 cokolwiek o tym wiedzie膰? Z autopsji? A ju偶 twierdzenie, 偶e je艣li m膮偶 czeka艂 na ciebie 7 lat z seksem, bo tyle czasu si臋 "poznawali艣cie" przed p贸j艣ciem do o艂tarza, oznacza tylko tyle, 偶e ma problem z potencj膮 a dla ciebie seks jest wy艂acznie obowi膮zkiem ma艂偶e艅skim i tyle. Nawet 艣wi臋tszy od papie偶a Terlikowski przyzna艂, 偶e seks by艂 przed 艣lubem :) Co nie oznacza, 偶e idziesz do 艂贸偶ka z pierwszym napotkanym facetem oczywi艣cie. Ale je艣li kogo艣 kochasz to najzupe艂niej normalne jest, 偶e jest i seks jako uzupe艂nienie mi艂o艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a po slubie seks tylko dla prokreacji, w pozycji misjonarskiej w ciemnosciach pod koldra i w koszuli z otworami-seks musi sluzyc tylko prokreacji i kazdy stosunek musi konczyc sie ci膮偶a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niekt贸re niedojrza艂e kobiety by膰 mo偶e i wytrzymaj膮 okres narzecze艅stwa.Facet nigdy- oczywi艣cie taki prawdziwy z testosteronem. 艢miesz膮 mnie argumenty, jak to m臋偶owie bardziej szanuj膮 takie dziewicze 偶oneczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
seks nie m a byc dla przyjemnosci tylko dla prokreacji

Udost臋pnij ten post