Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tunele czasoprzestrzenne a koniunkcje innych planet zaleznościowych

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcialabym podzielic się z wami moimi doświadczeniami związanymi z tunelami czasoprzestrzennymi. Od jakiegos czasu zaczełam sama w domu tworzyć takie tunele, w jakim celu, napiszę w później. Zasadniczą kwestią jest otrzymanie takiego tunelu w okreslonej formie, nie może byc on za długi ani za krotki, bo może wpaść lub wypaśc za horyzont zdarzeń a wtedy to klops i mamy gotowa zupe grawitonową połaczoną z burzą magnetyczną czyli zwyczajna czarną dziurę. Więc zaczynając od początku. Ja tworzę tunele podczas koniunkcji planet. Nejlepiej Jowisza i Saturna, bo wtedy wychodza najlepsze tunele. Potrzeba do tego niewielkiej wiazki fotonów slonecznych oraz generatora grawitonów. Fotony nalezy rozproszyć na około 1 metrze płaskiej powierzchni (należy to dokładnie obliczyć dla koniunkcji innych planet, bo może to byc krócej lub dlużej!). Kontynuując, rozłozone fotony nalezy przyłożyć to generatora grawitonów w taki sposób, aby zaczely świecic lekko czerwonym swiatłem, obracając generator przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Tak powstaly wir fotonowy nastepnie musi zostać posypany około 1 kilogramem wodoru cząsteczkowego w formie sproszkowanej (możecie uzyć zwykłej wody, ale wtedy potrzeba około 100 litrów - mozna uzyć szlaucha). Powstały wir musimy utrzymywac w pozycji odwrotnej do kierunku zachodzącej koniunkcji.

Gość gość
to zagwarantuje że tunel sie nie zatka. Tworzenie tunelu będzie trwało kilka minut w tym czasie musimy ustalic miejsce jego zakończenia. Trzeba przy tym uważać, zeby nie zagiąć horyzontu zdarzeń lub nie uszkodzic kontinuum. Ja bardzo lubię rózne egzotyczne kierunki. Ostatnio utworzyłam tunel kończący się na alfa centauri.jest tam ciepło i bardzo przyjemnie.

Gość gość
Tutaj jednak dochodzimy do sedna a konkretnie planet zaleznościowych. Ich ustalenie mozliwe jest w oparciu o matryce czasoprzestrzenne zawierające wszystkie zalezności kosmiczne.

Gość gość
Należy sporządzic tzw. macierz wyniku o sześciu zmiennych. Po stwierdzeniu czy mamy do czynienia z planetami zaleznosciowymi nalezy zcałkować wynik i policzyć silnię. W ten sposób obliczymu niezbedną ilośc dodatkowych fotonów, aby tunel był stabilny i starczył na powrót do domu.

Gość taka moja rada
im mniej pseudofachowych nazw używasz tym tekst mniej nudny się wydaje w czytaniu

Gość gość
tak jak powiedziałam na początku tunel musi miec odpowiednią długość, ale także odpowiednią szerokość i stabilność. W tym celu polecam użycie obok już wspomnianych fotonów i wodoru, zelatyny spozywczej. W zależności od kierunku docelowego mozna użyc do 400g na tunel. Oczywiscie można wiecej, ale wtedy bardzo łatwo się podbrudzić a zelatyna robi plamy dodatkowo, które ciężko schodzą.

Gość gość
teraz jak już wiecie jak samemu zrobic takie tunel, możecie zadawac mi pytania o tym jak to jest korzystać z takie srodka lokomocji.