Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziunia8

Wymagany wzrost dla kobiety i matura do policji

Polecane posty

Hej mam pytanie i dylemat poniewaz bardzo chce zostac policjantka i w tym jest teraz problem mam rowne 160 cm i w tym roku koncze liceum i bede miala średnie wyksztalcenie jakie jest potrzebne zeby zostac policjantka i czy musze miec tez zdana mature czy nie i czy mnie przyjma z tym moim wzrostem ? czy ktos sie orientuje w tych sprawach

Gość gość
o zal z takim wzrostem startujesz do policji haha a co ty zrobisz jak jakis lobuz 190cm bedzie na ciebie lecial z noze hahahaha zlapiesz za ja*ja i do buzi odrazu. musisz miec mature

Gość gość
a niby czemu masz nie mieć zdanej matury? Wstyd nie zdać matury :o

Gość gość
Nie ma ze ty chcesz.Do drogowki ciezko sie dostac.Pizs tym masz chyba siano we lbie i nie zdasz testow :o

Gość blondas86
hehe policjantka określająca się jakoi "dziunia" - na pewno będzie zabawne:) Nigdy bym się nie związał z Policjantką, walą sie na prawo i lewo :)

Dobra pajace samo sobie znalazlam na to wszystko odpowiedz wiec kobiety zeby mogly isc do policji musza miec 160 cm wzrostu czyli tyle samo co ja i nie trzeba miec matury podstawa jest miec wyksztalcenie srednie a w tym roku skoncze LO i bede miala srednie takze moge isc na policjantke do drogowki i co najwazniejsze 15 lat i bede miala emerytirke a nie 67 i emerytur zenada dla calej polski z tymi innymi zawodami zreszta spotkamy sie na kontroli drogowej to wtedy inaczej pogadamy głąby

Gość gość
Możesz sobie chcieć, w policji nie ma że chcesz. Do drogówki ciężko się wbić, trzeba mieć układy, a po drugie to jak rozumiem masz 18-19 lat, więc dopiero co zrobiłaś prawo jazdy i myślisz, że wzięłoby tak kierowcę bez doświadczenia do drogówki. Poza tym jest tak, że jak już się dostaniesz do policji to pierwsze 3 lata jesteś zwykłym krawężnikiem, czyli patrolujesz miasto jeżdzisz do jakiś burd dresiarskich, do interwencji domowych w patologicznych rodzinach, taka najgorsza praca. Jak się sprawdzisz się będziesz mieć dobre wyniki( nie oszukujmy się wyniki to głównie ilośc mandatów) to dostaniesz propozycję z jakiegoś wydziału, a jak będziesz takim przeciętnym policjantem to i 5-10 lat możesz w prewencji robić. To do jakiego działu możesz się dostać zależy też od wolnych miejsc i twoich predyspozycji.

Gość gość
Nie dostaniesz sie trolu :o

Gość gość
To widzę że nie jesteś na bieżąco, bo zmienili wiek i teraz trzeba minimum 25 lat robić żeby póść na emeyrturę. Poczytaj o rekrutacji, bo to nie jest taka bułka z masłem, jest wiele etapów i na każdym mogą cię odrzucić. Jak już się dostaniesz to na 6-miesięcznej szkółce też można wylecieć. Przy dzisiejszym bezrobociu zainteresowanie policja jest tak duże że ciężej się dostać do policji niż na dobre studia.

Gość gość
kobiet 160 nie przyjmuja , nieoficjalnie od 170

Gość kalinaM
1. Mogą cię oblać za wzrost, chociaz ci tego wprost nie powiedzą. 2. Wzrost 160 i w dodatku kobieta w policji to jest problem,inni niechętnie będą chcieli mieć z tobą służbę, bo będą sie czuli jakby byli sami. 3.Zaczynasz od prewencji. 4. Bez matury to co najwyżej z prewencji możesz awansować na dyżurenego. 5. Policjant/ka ze średnim wykształcenie ,nawet z maturą to już rzadkość, bo teraz mnóstwo policjantów studiuje lub już ma wykształcenie wyższe.

Gość gość
a skad jestes policjantko

Gość gość
Akurat sam wzrost nie jest aż tak dużym problemem. Osoba nawet mająca 160cm, ale wysportowana, znająca jakieś sztuki walki sprytna i mająca refleks poradz sobie lepiej na ulicy niż ktoś mający 180cm a stojący jak kołek im nie potrafiący odpowiednio złapać delikwenta żeby go np. skuć.

Gość kalinaM
Ale ta dziewczyna nie trenuje sztuk walki.

Gość gość
Bez matury i z takim wzrostem to małe szanse, a nawet jak się dostaniesz to kariery nie zrobisz. Faceta nawet bez matury prędzej wezmą, bo jak jest silny to chociaż pałą umie p***********ć, a taka filigranowa babeczka co zrobi. U mnie w mieście widziałem parę razy partol w samochodzie, 2 policjantki obie dośc mizerna, maź 170cm wzrostu chudziutkie. Co one by mogły zrobić jakby musiał nawet jednego agresywnego gościa obezwładnić. Niech się kobiety nie obrażają ale wg mnie w policji czy wojsku nie powinna sie liczyć żadne równośc płci. W policji kobiety nadają się jedynie: - na rzeczników prasowych - na psychologów - do wydziałów do spraw nieletnich i przemocy w rodzinie - do przestępczości gospodarczej, komputerowej i tym podobne

Gość gość
1) wg ustawy kobieta powinna mieć 160cm a facet 165cm. Jeżeli mają mniej i nie ma p/wskazań do pełnienia służby wówczas decyduje lekarz z komisji lekarskiej czy daje kategorie - Z. (zdolny do służby). Nigdzie nie oblewają za wzrost, tylko w garnizonie łódzkim, nawet jak brakuje 2cm wzrostu. Czy ćwiczy się sztuki walki czy nie trzeba być wytrzymałym szybkościowo i siłowo, ogólnie cały czas powinno się ćwiczyć nawet jak dostanie się na służbę, żeby podtrzymać kondycję. Tam rozkaz to rozkaz, trzeba poradzić sobie niezależnie ile ma się wzrostu.