Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kadarka106

glodówka czas start

Polecane posty

Cześć Dziewczyny. Od dzisiaj rozpoczynam tygodniowa głodówkę. Przez najbliższy tydzień wmoim menu będzie tylko woda, zielona i czerwona herbatka. Jaki cel tych tortur? Przede wszystkim chce oczyścić organizm bo roku zaniedbań i swiatecznym obrzarstwie, ale tez chce ruszyć wagę i przygotowqac organizm do diety, która wprowadzenie zaraz po skończeniu glodoweczki- planuje pozbyć się 10 kg!!!. Codziennie postaram się zdawać tutaj relacje z moich zmagan, może dzięki temu będzie mi latwiej przetrwać, bo uwielbiam jeść :-P może któraś z Was się do mnie przyłączy?? Razem zawsze raz niej :-)

Gość rozix3
Ja się dołącze. Chociaż co rano zjem ok 100kcal i potem już nic. A ile masz lat?

Gość rozix3
Ja 19 ;) I mam trochę więcej do zrzucenia bo z 15kg. A jakieś ćwiczenia planujesz czy sama głodówka?

W czasie głodówki spróbuje, ale wiem, ze chwilami może być ciężko. Pozniej, na diecie na pewno siłownia i bieganie. Bylas juz kiedyś na głodówce??

Gość rozix3
Byłam z rok temu schudłam 15kg na takiej głodówce. Jadłam ok 300kcal dziennie i bardzo dużo ćwiczyłam i tak przez miesiąc ale potem zaczęły się wakacje i przestałam. Teraz muszę zacząć od nowa.

Gość gość
O kurcze... To hardcore. Przez miesiąc 300 kcal?? Wow... A JoJo nienmialas później??? Ile wazysz przy jakim wzroście??

Mam jeszcze jedno male postanowienie noworoczne. Chce przebrnąć przez cala szóstkę weidera :-) wiem, ze SA rożne opinie na jej temat, ale to juz u mnie chyba sprawa ambicji i honoru, zęby ja dokończyć, bo zaczynalam juz pewnie ze100 rrazy i za każdym razem brakowało mi samo zaparcia, zeby dokończyć. Teraz dam rade! Dzisiaj pierwszy dzien !!! Jedna seria po 6 powtórzeń :-)

W ogóle przepraszam za błędy w stylu `samo zaparcia` ale pisze na tablecie, który sam mi zmienia wyrazy i nie zawsze zauwaze w odpowiednim czasie te bzdury :-) :-).

Gość rozix3
Właśnie jojo bałam się najbardziej ale co dziwne nie pojawiło się. Chociaż fakt później sporo później przytyłam ale to z mojej winy miałam załamanie psychiczne i się objadac zaczęłam. Teraz ważę 80kg przy wzroście 175cm. Ja tez robiłam 6-tke ale nie skończyłam nigdy jakoś brakowało mi chęci i motywacji. Nie widziałam efektów niestety.

A co pijesz w czasie głodówki?? Ja normalnie pije codziennie kilka kaw, a jak mam ochotę na cos słodkiego, to Cole light, ale na głodówce chce trochę oczyścić organizm, wiec takie rzeczy odpadają, niestety... ( tydzień bez kawy, o mammmooo...) ale pociesza mnie fakt, ze z 2 lata temu po głodówce całkowicie znikł mi cellulit i w ogóle skora była czysta, gładka,,, aaaa... Zapomnialam,.. Ja dorzucam to tego jeszcze naprzemienne prysznice- cieplo- zimne i 1-2 razy w tyg chciałabym chodzić na saunę, ale nie wiem, czy czasowo dam rade :-)

Gość rozix3
Ja kawy nie pije. Właśnie cola light a tak to woda czasami jakaś smakowa jak mam już dość zwykłej. Wiem ze będzie ciężko ale trzeba wziąć się za siebie. Ja nie mam ja chodzić na saunę niestety ale też stosuje takie prysznice. Dużo śpię na głodówce ale jak już nie śpię to staram się jak najaktywniej spędzać czas, zamiast autobusu spacer itp.no i ćwicze ile wlezie aż padne, żeby przyzwyczajać organizm do wysiłku.

Ja wiem, ze 2 i 3 dzień będą najgorsze. Głód, kręci się w głowie i w ogóle będę miała ochotę na jakiegoś smierdzacego fast fooda, ale da, rade!!! Tylko, zeze z ćwiczeniami może być gorzej. No i na uczelni będę miała teraz straszny zapiernicz, ale mam nadzieje ze dzięki temu nie będę myślała o jedzeniu :-) a póki co u mnie super... Bjesc się nie chce. Pije czerwona herbatke i jestem dobrej myśli.

Gość rozix3
Ja całe szczęście nie lubie fast foodów więc z tym nie będe miała problemu, ale ogólnie jak będe wracała do domu to pewnie będzie mi sie chciało zajrzeć do lodówki, dlatego będe omijała kuchnię szerokim łukiem. Myslę, ze do końca tygodnia już nie bede tak mocno odczuwała głodu. Najgorzej jest kiedy zaczyna kręcić mi sie w głowie i mam wrażenie, ze zwymiotuje. Ale po kilkuch dniach mysle, ze mi przejdzie. Dam rade! Raz już dałam, więc teraz też sobie poradze ;D

Gość EHEHEHE
Nie wiem jak trzeba być głupim żeby robić głodówkę. Polecam pouczyć się o żywieniu, bo jak przez rok obżerasz się czekoladą i innym syfek, a nagle w tydzień chcesz się oczyścić to polecam ośrodek w Choroszczy albo Tworkach, tam C***omogą.

Gość rozix3
Masz jakiś problem? Nie każdy kto ma więcej kg od razu musi obżerać sie czekoladą czy fast foodami. Jak coś Ci sie nie podoba to wypad.

Gość EHEHE
Jeśli masz nadwagę to znaczy, że zresz więcej niż potrzebujesz, więc daruj sobie bo jestem po studiach w tym kierunku. Zawsze mnie śmieszą te babki co robią głodówki albo diety 1000kcal i się cieszą, że w tydzień 5kg im schodzi, ale nie wiecie, że to tylko woda i mieśnie się palą, bo organizm nie ma skąd pozyskać białka.

Gość gość
Szanowana/y EHEHE. Przytylam 10 kg bo byłam chora i byłam na sterydach. Głodówka doskonale oczyszcza organizm, zwłaszcza po wszelkiego rodzaju terapiach farmakologicznych. Takie zreszta dostalam zalecenie od lekarza. Proponuje poczytac o glodowkach leczniczych, i proponuje nauczyć się czytać ze zrozumieniem- głodówka ma być wstępem do odchudzania,a nie sposobem na schudniecie!!! Pozdrawia studentka piątego roku medycyny :-) trollom dziękujemy i prosimy, żeby się nie wpierniczac, tam gdzie nie powinni :-).

Gość EHEHE
Najlepsze wytłumaczenie 10kg bo była chora. Żeby przytyć 10kg musisz dostarczyć nadwyżkę kalorii w wartości 70 000. Tak, więc przestać bredzić, bo obżerałaś się wszystkim co popadnie i jak tluszcz ci się zaczął spod bluzki wylewać to szukasz śmiesznych diet.

chlopcze, nie zamierzam Ci się tlumaczyc,. Skonczyles pewnie dietetyke na jakiejs wyższej szkole lansu i bansu i myślisz, ze pozjadales wszystkie rozumy, a sam pewnie wygladasz jak ostatni pasztet. Zaproponował abym wymianę zdjęć w bieliźnie, ale zakompleksiony czlowieczku pewnie wyslalbys mi nie swoje zdjęcie. Ja intensywnie trenowalam cale życie, ale po ponad pol roku leżenia w domu i w szpitalu, czyli zerowym ruchu i lekach wierz mi, ze bprzytyc to nie problem. A mimo tłuszczu i nadmiaru wody i toksyn w organizmie kratkę na brzuchu cały czas widać, jak sie przypne. Kolegi, jak chcesz komentować, to komentuje, ale miej świadomość, ze będziemy Cie ignorować. Pozdrawiam czule :-)

Gość EHEHE
Jestem po AWfie i ćwiczę niemal od małego, więc kompleksów odnośnie ciała nie mam. Żeby przytyć 10kg musiśz zeżreć nadwyżkę jak pisałem 70 TYSIĘCY kalorii. Jedna duża pizza ma 1500, więc sobie policz tłuściochu o ile zeżarłaś za dużo.

Pan dietetyk i takie słowa... Tluscioch?? To nieetyczne... Chyba często chodzilesna na wagary w takim razie, bo widzę, ze masz duże braki w wiedzy :) mieszkam w poznaniu, jak chcesz umiwie się chętnie z toba na jakiejś siłowni :-) przekonany się kto lepiej wygląda, więcej potrafi i ma lepsza kondycję :-) zapraszamy serdecznie :-)

Gość EHEHE
Nie jestem po DIETETYCE. Jestem po Wychowaniu Fizycznym! Do Poznania mam 700km, więc dziękuj***ardzo.

Gość gość
kadarka, czy wg Ciebie aktywnośc fizyczna to dobry pomysł na głodówce??

Gość gość
Jak chcesz sobie spalić mięśnie to świetny pomysł. Jak można być tak mało inteligentym...

W takim razie idź pokopac w pilke, a stad wypierniczaj, bo nie masz nic do powiedzenia. Poza tym, ze wyczytales ze 1kg tłuszczu to 7 tys kcal. I umiesz to przemnozyc przez 10. Kto powiedział ze mam 10 kg tłuszczu więcej??? Po lekach organizm zatrzymuj***ardzo dużo wody, wiesz? A sterydy to nie tylko winstrol i testosteron... :-). Skoro taki jesteś mądry trzeba było zapytać ile mam wzrostu, ilewaze teraz, jaki mam poziom tkanki tłuszczowej teraz, a jaki miałam przez choroba, co i ile treznowalam wczesniej- czy były to sporty siłowe, czy aerobowe, zeby wiedzieć jakie zapotrzebowanie energetyczne miałam wtedy i jak wyglądała wtedy i w czasie choroby moja dieta. Zeby wydawać opinie powinieneś tez wiedzieć co mi było i na jakich byłam lekach. W związku z powyższym... Nie wiem co robisz teraz zawodowo, ale wspolczuje ludziom, którzy natrafia na Ciebie w sensie sportowym,treningowym, czy dietetycznym, bo WF w podstawówce i zajęcia `na macie `- macie pilkei grajcie to chyba szczyt twoich mozliwosci... Przykre to... A ja tym czasie smigam pobiegac :-) pierwszy dzień głodówki juz prawie za mną i to `bezbolesnie` :-)

Zależy, czy wczesniej ktoś się ruszał, czy nie,.. Jeśli się dobrze czujesz, to czemu nie?? Ja znam swój organizm i wiem, ze ok 3 dnia będzie mi słabo, wiec wtedy sobie odpuszcze, ale jak napisał EHEHE nie ma co teraz na urabura brać wieża treningi, bo będzie się paliło mięśnie,,, tu nie chodzi o schudniecie... Ja na pewno nie będę wiecejtrenowac, niż do tej pory... Do pożarnych treningów i potu lejacego się po tulku wracam po głodówce :-)