Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dark_chocolate

boję się że moja siostra jest satanistką

Polecane posty

Gość dark_chocolate

ma 16 lat, ja 19. od dawna słucha metalu, lubi oglądać horrory i te całe japońskie bajki. znajomi mówią na nią Lucyfer, ona sama zresztą lubi to pseudo. często rysuje pentagramy, krwiste obrazki. zawsze uważałam, że to po prostu zabawa i niegroźna fascynacja. sama zawsze ze śmiechem mówi, że nie jest satanistką i z tym satanizmem to nie jest na serio. ogólnie jest uśmiechniętą, życzliwą osobą. (pomijając to, że często się kłócimy, ale to chyba norma z rodzeństwem ;p) ale z czasem zaczęłam się bać o nią. zawsze zaczyna się od niewinnej zabawy. gadałam o tym z mamą, wcale się tym nie martwi, powiedziała tylko, że "taki wiek, minie jej". ale jej jakoś nie mija. czy powinnam się bać ?

Gość gość
wołaj egzorcyste

Gość gość
satanizm jest cool! oczywiscie ten prawdziwy ;) a czy ubiera sie tez satanistycznie np. skórzane spodnie i gorsety?

Gość dark_chocolate
tak, nosi skórzane płaszcze, łańcuchy, glany, czarne koszulki itd.

Gość dark_chocolate
a gorsety uwielbia.

Gość gość
Po prostu modl sie o nia do Pana Jezusa,bo On zwyciezyl szatana na krzyzu Golgoty.Ale modl sie wlasnymi slowami a nie wyuczona formulka,bo to ma byc w formie rozmowy.

Gość gość
na zdrowy rozum. pogadaj z nią szczerze, pokaż jej filmy o egzorcystach. niech się przekona, że to nie jest zabawa. że na początku jest cacy i fatnie, zuo i mhrook, a potem nieświadomie stajesz się sługą szatana. bo zawsze od tego się zaczyna. a, jeszcze jedno - nie mówię, że słuchanie metalu jest złe. sama też czasem słucham. ale nie satanistycznego.

Gość gość
gość 12:18 to zależy co uważasz za satanistyczny metal, he he. Tak naprawdę 5% z tego gatunku, to wszystko. I rozbawiałaś mnie swoim postem. Dopóki dziewczyna nie chodzi po cmentarzach i nie niszczy nagrobków to się nie ma czym martwić. Byłam taka sama i jakoś mnie szatan nie opętał. A dzisiaj jako mamusia, czekam na księdza, który chodzi po kolędzie. xx Autorko fascynacja śmiercią itp jej przejdzie. Im więcej będziesz na niej siedzieć tym bardziej będzie się jarać krwistymi obrazkami, tobie na złość. Twoja mama ma zdrowe podejście do tematu. Gdyby twoja siostra była satanistką, uwierz dowiedziałabyś się ostatnia. Może słuchać rapu, chodzić w dresach, a być satanistą.

Gość gość
Niech sobie będzie, jak powszechnie wiadomo szatan to mit w który wierzyli ludzie w średniowieczu i wcześniej.

Gość gość
na youtube jest dużo filmików o uzdrowieniach, opętaniach, np. ten: http://www.youtube.com/watch?v=MueWVfa-en4 Może wpadła w takie towarzystwo, dobrze by było, gdyby je zmieniła, może rodzice poświęcają jej za mało uwagi i szuka akceptacji i zrozumienia gdzieś indziej. Możesz zadzwonić na tel zaufania gdzie odbiera psycholog i coś C***oradzi odnośnie siostry, to jeszcze dziecko.