Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catkobieta

zostawił mnie z małym dzieckiem i jestem w 8 mc ciąży

Polecane posty

Gość jak prz
PROWOKACJA ! :) dalismy sie nabrac i tyle .

Gość gość
jak prz --- byłam w sądzie , sprawa o alimenty na dzieci nie na mnie i właśnie sędzina powiedziała do mojego byłego jak zaczął jęczeć że tak mało zarabia- najpierw się go zapytała czy zdrowy, czy ma dwie ręce - ma to może pracować i to nawet na dwie zmiany , nie ma żadnych innych obowiązków bo opiekę nad dziećmi zrzucił na żonę czyli mnie:D aż mu szczęka opadła:D

Gość gość
przeciez autorka nier chce go zatrzymac ..chce tylko alimenty na siebie i dzieci..

Gość gość
Rubinowa nie p*****l glupot bo pewnie nie masz dzieci! nie grac cierpietnice jak to napisalas ale jak dla mnie kochajaca matka nie oddalaby dziecka! Fakt ojciec to nie jest obcy czlowiek tak samo ma prawo do decydowania,spotykania sie z dziecmi itd ale gdybym ja miala ,,oddac,, starsze dziecko i miec to młodsze to serce by mi peklo nie moglabym tak. Takie chore gadanie -oddaj tatusiowi bo to tak hop siup.

Gość gość
Rubinowa nie p*****l glupot bo pewnie nie masz dzieci! nie grac cierpietnice jak to napisalas ale jak dla mnie kochajaca matka nie oddalaby dziecka! Fakt ojciec to nie jest obcy czlowiek tak samo ma prawo do decydowania,spotykania sie z dziecmi itd ale gdybym ja miala ,,oddac,, starsze dziecko i miec to młodsze to serce by mi peklo nie moglabym tak. Takie chore gadanie -oddaj tatusiowi bo to tak hop siup.

ak prz jak napisałem NIE MA SKUTKU BEZ PRZYCZYNY nikt fantastycznej zony , albo meza nie zostawia ...NIKT zgadzam sie ale tu prawie wszystkie mysla ze jak juz meza zlapaly to mozna odpuscic i bedzie z nimi zawsze a potem udaja ze niewiedza dlaczego je zostawil

ość Rubinowa nie p*****l glupot bo pewnie nie masz dzieci! nie grac cierpietnice jak to napisalas ale jak dla mnie kochajaca matka nie oddalaby dziecka! Fakt ojciec to nie jest obcy czlowiek tak samo ma prawo do decydowania,spotykania sie z dziecmi itd ale gdybym ja miala ,,oddac,, starsze dziecko i miec to młodsze to serce by mi peklo nie moglabym tak. Takie chore gadanie -oddaj tatusiowi bo to tak hop siup. nie oddac tylko zaopiekowac sie na jakis czas az autorka urodzi i wyjdzie troche na prosta wkońcu to ojciec nikt obcy ma takie samo prawo co matka a dziecko mam owszem

Gość gość
RubinowaDamaTwoja ak prz jak napisałem NIE MA SKUTKU BEZ PRZYCZYNY nikt fantastycznej zony , albo meza nie zostawia ...NIKT zgadzam sie ale tu prawie wszystkie mysla ze jak juz meza zlapaly to mozna odpuscic i bedzie z nimi zawsze a potem udaja ze niewiedza dlaczego je zostawil ----nie wrzucajcie wszystkie żony do jednego wora:D , bo wychodzicie z założenia że każdy facet to ajcia a baby be.

Gość gość
tak a potem czasem gnój nie bedzie chciał jej oddac dziecka i znowu do sądu

Gość jak prz
gość jak prz --- byłam w sądzie , sprawa o alimenty na dzieci nie na mnie i właśnie sędzina powiedziała do mojego byłego jak zaczął jęczeć że tak mało zarabia- najpierw się go zapytała czy zdrowy, czy ma dwie ręce - ma to może pracować i to nawet na dwie zmiany , nie ma żadnych innych obowiązków bo opiekę nad dziećmi zrzucił na żonę czyli mniesmiech.gif aż mu szczęka opadła x bzdura sędzina nie zna pzrepisów jakie są w tym kraju , obowiazuje kodeks pracy z ktorym sie liczyc musi kazdy sąd ! a w kodeksie pracy jest napisane jaki system nas obowiazuje , np kierowca ?:) nie moze pracowac wiecej niz , tutaj sobie poszukaj , i nie dawaj przykładów z d u p y wzietych , albo bo jakas sedzina idiotka coś powiedziała , sedzie to nie Bóg ,

gość tak a potem czasem gnój nie bedzie chciał jej oddac dziecka i znowu do sądu nie przesadzaj :Oojciec ma takie same prawa do dzieci jak matka

Gość gość
jak prz gość jak prz --- byłam w sądzie , sprawa o alimenty na dzieci nie na mnie i właśnie sędzina powiedziała do mojego byłego jak zaczął jęczeć że tak mało zarabia- najpierw się go zapytała czy zdrowy, czy ma dwie ręce - ma to może pracować i to nawet na dwie zmiany , nie ma żadnych innych obowiązków bo opiekę nad dziećmi zrzucił na żonę czyli mniesmiech.gif aż mu szczęka opadła x bzdura sędzina nie zna pzrepisów jakie są w tym kraju , obowiazuje kodeks pracy z ktorym sie liczyc musi kazdy sąd ! a w kodeksie pracy jest napisane jaki system nas obowiazuje , np kierowca ?usmiech.gif nie moze pracowac wiecej niz , tutaj sobie poszukaj , i nie dawaj przykładów z d u p y wzietych , albo bo jakas sedzina idiotka coś powiedziała , sedzie to nie Bóg , ----- no mój były raczej kierowcą nie był więc i to brała pod uwagę,napisałam jak było w skrócie , nie będę przytaczać tu przecież całej sprawy słowo w słowo:D:D:D

Gość jak prz
dlatego do sadu sie idzie z prawnikami , albo samemu zgłebic temat , by sedzina , albo sedzia bełkot zostawił dla siebie , nie ma nikt obowiazku pracowac na dwie zmiany !!! NIE MA !!

Gość jak prz
nie wzne ze nie był kierowcą , to nie ma znaczenia ona tez moze pracowac na dwie zmiany a dzieci oddac matce , złobkowi , przedszkolu

Gość jak prz
Art. 129. § 1. Czas pracy nie może przekraczać 8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym nieprzekraczającym 4 miesięcy, z zastrzeżeniem art. 135–138, 143 i 144. § 2. W każdym systemie czasu pracy, jeżeli jest to uzasadnione przyczynami obiektywnymi lub technicznymi lub dotyczącymi organizacji pracy, okres rozliczeniowy może być przedłużony, nie więcej jednak niż do 12 miesięcy, przy zachowaniu ogólnych zasad dotyczących ochrony bezpieczeństwa i zdrowia pracowników.

Gość gość
oj czepiasz się , gadał takie głupoty że głowa boli to mu odpowiedziała bo się wkurzyła:D nie wiem jak mogłam wyjść za takiego prymitywa:D ale teraz mogę się z tego śmiać.

Gość jak prz
dalej sama doczytaj , sedzia była kretynką i tyle , kazdy prawnik by ja wysmiał za takie stwierdzenie

Gość jak prz
ona moze mi nogami tupać :) kogo to obchodzi , :) nikogo trafiła na kogo trafiła bo jak by na mnie juz by jej tak wesoło nie było .

Gość gość
nie wgłębiam się w art. i inne , napisałam jak było.

Gość gość
to też wiedziała do kogo mówi, poznała się na nim szybciej niż ja:D

Gość jak prz
Art. 132. §1. Pracownikowi przysługuje w każdej dobie prawo do co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku x poddaje to co piszesz w watpliwosc , bo sedzia musi znac prawo , ale jesli nawet to sedzi debil :)

Gość gość
RubinowaDama to albo jest kochanką, która liczy, ze jej ukochany zdradzający luby w końcu odejdzie od żony i nic nie będzie płacił na dzieci i żonę albo jest z facetem, który już porzucił dla niej rodzinę i wkurza się, bo on musi płacić na dzieci zamiast wydawać wszystkie pieniądze na swoją nową kochanicę

Gość gość
tak jak już ktoś napisał sędzie nie mógl powiedziec, że "może pracować na 2 etaty" bo w niektórych zawodach ograniczona jest ilość godzin pracy jaką można wykonywać

Gość jak prz
wiec nie podawaj głupot bo jeszcze ktos w to uwierzy i sie osmieszy piszac , albo mówiac to komus !:)

Gość gość
w jakim ty środowisku przebywasz? :D nie widziałeś nigdy osoby co to normalnie pracuje i ma jeszcze prace dodatkową????

Gość jak prz
co prawda , taki sad jest smieszny i nalezy mu przedłozyc przed nos kodeks pracy ,a jak mało to cywilny :) i tyle ,

Gość jak prz
[zgłoś do usunięcia] gość w jakim ty środowisku przebywasz? smiech.gif nie widziałeś nigdy osoby co to normalnie pracuje i ma jeszcze prace dodatkową???? x bo chce ! ale musu nie ma daltego sąd nie moze nikogo zmuszać a ten nie musi pracowac wiecej , i zarabiac wiecej by wiecej dac zonie , tyle prawo .

Gość gość
jak prz [zgłoś do usunięcia] gość w jakim ty środowisku przebywasz? smiech.gif nie widziałeś nigdy osoby co to normalnie pracuje i ma jeszcze prace dodatkową???? x bo chce ! ale musu nie ma daltego sąd nie moze nikogo zmuszać a ten nie musi pracowac wiecej , i zarabiac wiecej by wiecej dac zonie , tyle prawo . --- :D ale ma obowiązek łożyć na dzieci a nie płakać w sądzie że nie ma z czego!!!!!