Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W JAKIM WIEKU ANTYKONCEPCJA HORMONALNA

Polecane posty

Gość gość

Cześć w jakim wieku zaczęliście brać tabletki? ja mam prawie 19 lat, widuję się z chłopakiem w weekendy i nie wiem czy jest sens je brać przy tak rzadkich zbliżeniach. Teraz stosujemy prezerwatywy i stosunek przerywany.

Gość gość
Zero odzewu..

Gość gość
Ja zaczęłam brać w wieku 17 lat. Ale po 2 latach musiałam zrobić pół roczną przerwę. Myślę ,że w waszym wypadku wystarczy prezerwatywa + jakieś globulki dopochwowe. Po co będziesz się ładować hormonami. Jak już radzę zrobić testy bo nie każde tabletki odpowiadają każdemu po niektórych sie tyje po niektórych się ma trądzik wypadają włosy lepiej zrobić testy i wiedzieć jakie są odpowiednie. Nie radzę stosować przerywanego stosunku - to żadna antykoncepcja , bo przed wytryskiem wychodzi płyn ejakulacyjny a w nim też są plemniki.

Gość aaaserrrra
naturalne hormony u kobiety się stabilizują mniej więcej 7 lat od pierwszej miesiączki i do tego czasu nie powinno się ingerować sztucznie. Jeśli się mało kochacie to może faktycznie lepsza będzie inna antykoncepcja.

Gość gość
Popytaj mamy jak jest z hormonami

Gość gość
globulki dopochwowe mogą uszkodzic prezerwatywe...lepiej stosowac gumki i przerywany (w tej gumce)...ja zaczełam brac tabletki jak miałam 19 lat..teraz mam 30 i nadal biore

Gość gość
Wydaje mi się, ze nie ma sensu ich brać. Stosunki są rzadkie, a tabletki zawsze mają wpływ na organizm. Niekoniecznie pozytywny. Pomyśl o innej metodzie. Ja uzywam femcapu - kapturka. metoda skuteczna, bez skutków ubocznych, a to najważniejsze