Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Komsam

Domowe sposoby na niedobór potasu

Polecane posty

Gość Komsam

Znacie jakieś kapsułki bez recepty i domowe sposoby na niedobór potasu? Robiłam sobie niedawno badania krwi i właśnie mi coś takiego wyszło. Nie lubię jednak chodzić po lekarzach i chciałabym tą sprawę unormować sobie jakoś sama.

Gość gość
pij wody mineralne (sprawdź skład) dobra jest Muszynianka, Muszyna (zrównoważony skład potasu i magnezu) soki pomidorowe, jedz banany a przede wszystkim nie pij za dużo herbaty i kawy, one wypłukują minerały jeśli lubisz pić herbatki wybierz te owocowe, nie na bazie czarnej czy zielonej herbacie, bo one działają moczopędnie a przez to traci się minerały możesz też brać suplement: Aspargianian, tani i o nalepszym składzie

Gość olka333
jeżeli niedobór jest dużych rozmiarów to i tak nie obejdzie się bez zażywania tabletek... sama przyjmuję pastylki ketalin+, oczywiście piję też sok z pomidorów i staram się by w mojej diecie przeważały warzywa i owoce bogate właśnie w potas

Gość gość
Ten suplement diety to chyba Katelin się nazywa, też go stosuję. Najbardziej pomagają ponoć na niedobór suszone banany, ale kto ma na to wszystko w dzisiaj czas? ;)

Gość Dzieckiem w kolysce leb urwal
Bardzo nieśmiałemu ginekologowi Teodorowi K. w badaniu pacjentek pomaga mama. Każdy chłopczyk, któremu zimą ojciec zawiąże szalik przed spacerem, potrafi wstrzymać oddech na dwie godziny.