Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakich srodkow antykoncepcji jest najlepiej uzywac

Polecane posty

Gość gość

Proszę o Wasze porady. z góry dziękuję;)

Gość gość
Wkładka i luz blus :)

Gość gość
nie chce uzywac tabl anty czy tez zastrzykow. a chlopak nie ma ochoty uprawiac seksu w gumce:(

Gość gość
A dlaczego nie chcesz ? To nie jest trucizna ;-)

Gość gość
jak nic nie chcecie to raz dwa rodzicami zostaniecie :O

Gość gość
pozostale srodki ktorych nie wymienilam sa malo skuteczne...:( nie chce sie faszerowac chemia i rozlegulowac sobie cyklu

Gość gość
bez przesady az tak mi sie nie spieszy...chociaz wiem ze on juz by chcial:P

Gość gość
własnie tabletki regulują cykl..miesiączki masz jak w zegarku

Gość Pytonek
Poszukaj jakichś globulek, pianek albo kremów..

Gość gość
wlasnie w moim przypadku bedzie odwrotnie...byla juz rozmowa z ginekolog na ten temat...a przez zastzyki moge nie miec wcale dzieci:(

Gość gość
zastrzyki*... globulki i pianki czy zele nie daja 100% pewnosci

Gość gość
Jakie rozlegulowanie cyklu ? :O Własnie regulują :) Najbardziej kocham gdy wypowiada się ktoś na jakiś temat o którym pojęcia nie ma

Gość gość
to nie bronie wam uzywac! powodzenia

Jak nie chcesz faszerować się hormonami to zostaje ci tylko gumka. Reszta niestety nie jest zbyt skuteczna.

Gość gość
A mnie to wkurza najbardziej, że jeśli facet nie chce gumek, to koniec - cała reszta jest już po stronie kobiety i to ona musi się męczyć z dbaniem o antykoncepcję. Fakt, są rozwiązania dla mężczyzn, ale już takie bardziej hardcorowe i podejrzewam, że niewielu z nich na to się decyduje.

Gość gość
Tylko nie wiem jak juz mam rozmawiac z chlopakiem na ten temat...on chce bez i tylko to sie jemu liczy....bo jemu jest niewygodnie...

Gość gość
No własnie on jest tego zdania ze to ja sie powinnam zabezpieczac. A jak juz zaproponowalam zeby on zrobil bo sa rozne metody to oczywiscie wielkie HALO!

Gość gość
to mu nie dawaj piczki i koniec...taką desperatką jestes ze godzisz sie na wszystko byleby chłopak z tobą był...współczuję :O

Gość gość
Zaczyna mnie juz to meczyc i jego pytania kiedy pojde znow do gin i znajde rozwiazanie co do antykoncepcji;( masakra kocham go ale to juz mnie przerasta...zastanawiam sie zeby od niego odejsc. niech znajdzie taka dla ktorej antykoncepcja nie bedzie problemem i bedzie sie faszerowac "jak swinia" za przeproszeniem

Gość gość
przeciez temu chłopakowi na tobie nie zalezy,traktuje cie tylko jak maszynkę do ''wygodnego'' seksu...dawno bym takie w d**e kopła

Gość gość
Wydaje mi sie ze jego podejscie do mnie bierze sie stad ze jego poprzednie partnerki brały tabl i zastrzyki ale ja nie mam zamiaru tego robi ze wzgledu tylko na jego przyjemnosc! A gdzie w tym wszystkim liczy sie dla niego moje zdrowie?! Ma to gdzies!

Co za d**ek z tego twojego faceta. Pewnie zawsze kochał się bez gumki, bo JEMU przyjemnie i rozsiewa zapewne jakie hpv i inne takie :/.

Gość gość
TheNawojka chyba nie ma juz normalnych facetow na tym swiecie...

Gość gość
Ty chyba dziewcze nie dorosłaś do seksu, antykoncepcji i rodzicielstwa. Najlepiej nie popuszczaj szpary i szluz :D Od kiedy stosowanie antykoncepcji hormonalnej to "faszerowanie sie jak świnia" ? :O Ciemnogród jeszcze panuje:O

Gość gość
A Ty sie zabezpieczasz?

Gość gość
Mój jest jeszcze lepszy - gumka be, niewygodnie, więc róbmy bez. Na mój sprzeciw stwierdził, że w takim razie możemy w ogóle seksu nie uprawiać. Więc u mnie to nie jest kwestia tego, że szukam antykoncepcji, żeby dawać mu d. bo inaczej mnie zostawi. Bo powiedział, że nie zostawi (a przynajmniej nie tak od razu - dopowiedziałam sobie ja :p)

Gość gość
Dlaczego to ZAWSZE kobieta musi sie o to martwic***przestrzegac zeby sie odpowiednio zabezpieczyc? A faceta to nie dotyczy?

Gość gość
U mnie tez tak samo...powiedzial ze nie bedziemy wcale uprawiac seksu:D wiem ze nawet jednego dnia nie wytrzyma wiec niech sobie takie gadki daruje...

autorko, też po części miałam takie podejście jak ty, z taką różnicą że my z mężem postanowiliśmy że tabletki będą najlepsze, mąż nigdy nie namawiał, myślałam o zastrzyku o plastrach i spirali ale jednak pozostały tabletki, biore pół roku, jak narazie jest dobrze, skutek uboczny to większe piersi, ja mam taką wewnętrzny spokój, bo ciąża to teraz ani nigdy już NIE!! WYSTARCZY JEDNO DZIECKO, a po 1,5roku brania mąż idzie na zabieg, daliśmy sobie 1,5roku czasu czy odezwie sie w nas chęć posiadania dziecka, jak nie to zabieg, uważam to za najlepsze rozwiazanie, tobie się dziwię, bo wy musicie rozmawiac a nie tylko żądania, z jednej strony

Gość gościóówka
oczywiście, ze pompowanie sztucznymi estrogenami organizmu jest niebezpieczne. - tyje sie bez powodu, a w dobie kultu szczupłej sylwetki jak przytyjesz to i tak Cie zostawi -jak odstawisz tabletki możesz zajść w ciaże pozamaciczną, mnogą , możesz urodzić dziecko z wodogłowiem, bądż jakimiś 6 palcami u rąk. - możesz wogóle nie zajść jak będziesz chciała. -różnie może organizm kobiety ragować na sztuczne, niepotrzebne hormony, bo to właśnie moze rozregulować prawidłowy układ hormonalny. - jesli kobieta ma zwiekszoną ilość męskich hormonow - powinna brac tabletki, bo jej pomogą .