Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zapamiętamy lata 2000 2009

Polecane posty

Gość gość

Jak zapamiętaliśmy pierwszą dekadę XXI wieku?. Dla mnie to były najlepsze czasy. Boom gospodarczy, nowe technologie, komórki, internet, komputery, mp3, aparaty i kamery cyfrowe. Powstawało coraz więcej supermarketów, galerii handlowych, coraz więcej towaru w sklepach, coraz większa różnorodność produktów na rynku, coraz więcej kanałów w tv. Nawet w małych miastach pojawiły się firmowe sklepy, aquaparki, hale sportowe, multipleksy, ścieżki rowerowe. Na ulicach zaczęły dominować zachodnie auta, których przybywało w g***townym tempie.Wiele szarych blokowisk zyskało kolory, ulice stały się czyściejsze, nowocześniejsze, bardziej kolorowe, ludzie zaczęli się bardziej kolorowo ubierać, opakowania też stały się ładniejsze. Dla wielu Polaków dokonał się skok w poziomie życia, dla mnie też dokonał się spory awans cywilizacyjny i były to złote lata dla mojej rodziny. Weszliśmy do Unii, na zachód zaczęliśmy jeździć bez paszportów, życie codzienne stało się łatwiejsze i bardzo różniło się od tego co było w poprzedniej dekadzie. Myślę że wielu ludzi dobrze wspomina tamte czasy i docenia postęp jaki dokonał się w Polsce od 2000 roku. Były też i gorsze strony tamtych lat (czasami zbyt mocno eksponowane), ale generalnie moje wspomnienia z tamtych lat są bardzo pozytywne.

Gość gość
I co, nikt nie chce wspominać tamtych czasów :(

Gość gość
Te czasy są bardo niedoceniane w przeciwieństwie do "złotych" czasów Gierka (lata 70), nędznych, smutnych i ubogich lat 80, równie szarych i trudnych dla większośc***seudo-kolorowych lat 90.

Gość gość
Jak temat dotyczy wspominania "kolorowych" czasów PRL, lub "radosnych" lat transformacji. to od razu jest pełno wpisów, a jak dotyczy okresu który jest najbliższy czasowo i najmniej zafałszowany przez upływ czasu, to nikt nie ma nic do powiedzenia.

Gość gość
lata 90 - ataki terrorystyczne, telewizja prasa przesiąknięta seksem, najlepsze piosenki filmy, w Polsce - rządy spowalniały przemiany zarówno prawica jak i lewica lata 00 - wspominam gorzej - nieskończona wojna , w Polsce to samo co w 90 - niezrealizowany plan IV rp