Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

materac jaki kupić

Polecane posty

Gość gość

chcę kupić materac 160x200 i patrzę na oferty allegro i są za 400zł...czy to się do czegoś nadaję? nie mam żadnego porównania, bo zawsze miałam z ikea, ale jak teraz idę na swoje i potrzebuję większe łóżko to ciężko z kasą...jakie macie materace? czy lateksowy? lateksowo kokosowy? strefy? sprężyny? co wybrać? śpię na boku i mam problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa, ale to tak dodatkowo jakby ktoś miał radę;) zastanawiam się nad tym jaki powinien być materac, żeby latem przepuszczał powietrze? lateksowy wtedy mi się wydaję, że nie bardzo...ale to nie wiem...POMOCY :D

Gość gość
nikt nie wie jaki materac? :(

Gość polakon
Materac musisz dobrać sobie indywidualnie do własnych potrzeb. Jeśli jesteś z terenu Wrocławia udaj się np do http://www amadu-wroclaw pl/ , tam możesz spokojnie coś dobrać a i przy okazji nic Cię to nie kosztuje. Jeśli jednak wolisz zamówić rozważ może materac kieszonkowy, Fajna sprawa gdy z kimś spisz, poruszając się nie budzisz drugiej osoby amadu com.pl/21-materace-kieszeniowe . Wybór jednak należy do Ciebie;)

Gość gość
www.mikpol.pl -poproś do telefonu p.Olę super Ci dobierze....

Gość gość
sobie kupowałam do pojedynczego łóżka w j y sku ale po 5 latach stwierdzam, że niestety za mało wytrzymały, miękki. No ale miało być niedrogo. A do dużego łóżka, też 160 na 200 kupiłam przez internet w Klinice snu, chociaż bałam się kupoać przez sieć. Ostatecznie jestem megazadowolona, jest genialny. z janpolu, a nazwa to klio

Gość inkaa28
dobrej jakości materace można kupić w salonie we Wrocławiu ale też w ich sklepie internetowym www.amadu.pl - ja szczególnie polecam materace termoelastyczne, które robione są z pianki która dopasowuje się do ciała, nawet jak są między partnerami różnice w wadze.

Gość wronikczka40
spory wybór materacy różnych firm mają na http://amadu.com.pl/ - poza tym aktualnie teraz są spore przeceny wiec warto przeanalizować ofertę - a jak nie wiesz co będzie odpowiednie to proponuje zadzwonić do sklepu i podpytać - obsługa chętnie udziela informacji

Gość agnieszka770
w Amadu mają super wybór i genialnie pomagają w wyborze - teraz na walentynki robią promocję więc można wyszperać niezły materac w niskiej cenie, polecam ci jakiś materac termoelastyczny bo one dobrze dopasowują się do ciała

Gość gość150
musisz się zastanowić z czego ma być materac (wkład kokosowy, pianka PU, pianka termoelastyczna etc), jakie sprężyny (bonellowe etc), jaka twardość materaca (osoby szczuplejsze powinny spać na miększym a grubsze na twardszych materacach etc) itd. Ja polecam markę Hevea. Jest to polska firma. Ja od nich mam co prawda topper z pianki visco elastycznej bo spię na rozkładanej kanapie (ach studia :P) ale jest mega wygodny i świetnej jakości :).

Gość gość150
a jak nie masz zielonego pojęcia o materach to możesz sobie obejrzeć ten odcinek "wiem co kupuję" ;) moim zdaniem powierzchownie nakreśla czym się kierować przy wyborze materaca ale jako wstęp do poszukiwań jest pomocny :) http://tvnplayer.pl/programy-online/wiem-co-jem-i-wiem-co-kupuje-odcinki,991/odcinek-9,schabowy-i-dobry-sen,S01E09,15714.html o materacach jest pod koniec (nie pamiętam dokładnie, wiem, że w drugiej połowie :P )

Gość gość150
o kurde temat ze stycznia :D autorka pewnie już dawno kupiła materac haha :D

Gość mirra34
wygodny :)) ja lubię piankowe a we wspomnianym wyżej Amadu mają niezły wybór, szczególnie tych piankowych termoelastycznych - doskonale odciążają kręgosłup, ale konkretny model musisz wybrać już sama - najlepiej zadzwoń i zapytaj co ci doradzą

Gość monia888
Sprawdź sobie w Comfortbe. Mieli spory wybór, a do tego cenowo, byli bardzo korzystni. Ja wole twardzsze materace i akurat taki tam byl idealny do ramy mojego lozka no i jeszcze sam dojechal do domu, to kolejny plus :D

Gość Vihalo
Piankowe, a konkretniej termoelastyczne, to wybór idealny! Zobaczysz jaką ulgę odczujesz, jak się na takim położysz. Wiem co mówię :) Możesz przejrzeć tę ofertę: http://materace-visco.pl/

Gość gość
Hm, jest ogromny wybór poduszek w dzisiejszych czasach. Ale są różne rodzaje. Można kupić tanią poduszkę i można znaleźć takie lepszej jakości. Dużo ostatnio słyszałem o materiale Tempur. Poduszki z niego wykonane można dostać z tego co wiem tylko na stronie www.senizdrowie.plwww.senizdrowie.pl Podobno są bardzo wygodne i dobre dla zdrowia.

Gość gość
materace w przystępnych cenach i z gratisami można znaleźć na www.przyjemnysen.pl Ja zdecydowalam się na Materasso i jestem zadowolona a fortuny nie wydałam

Gość gość
Dobrze jest zaopatrzyć się w porządny materac do sypialni, to bardzo ważne ponieważ 1/3 życia przesypiamy, a zły sen może skutkować zmęczeniem, brakiem chęci do życia no i bólami kręgosłupa. Także, powtórzę - materac ma znaczenie! Ja teraz mam materac Viscotherapy i jestem zadowolona. Mówię to z własnego doświadczenia, bo niestety to i mnie się przytrafiło.

Gość gość
Jeśli chodzi o materace naprawdę porządnej jakości w dobrych cenach, to polecam http://bjas-design.pl/ . Mam i śpi mi się na nim bardzo dobrze.

Gość gość
Ja mam sprawdzony materac od kilku lat- Viscotherapy De Lux i mogę go polecić, bo przetestowałam go już chyba na każdy możliwy sposób :)

Gość WerKyz
Przede wszystkim warto wiedzieć, że powinniśmy kupić inny rodzaj materaca pojedynczego, podwójnego, dla dziecka, dla osoby starszej itp. Jeśli chcesz kupić materac do łoża małżeńskiego to warto zapoznać się z tym artykułem: http://www.materaceblog.pl/materace/materace-dla-par.html

Gość Sumasumarum
Ja mam stron natural z natura zone, w warszawskim sklepie kupowałam. Materac w 100% naturalny, dobrze dobrany do mojej wagi i upodobań. Wysypiam się po raz pierwszy w życiu chyba. Przy materacach trzeba spoglądać nie tylko na cenę, ale i na to, z czego materac się składa.

Gość gość
Ja serdecznie polecam najlepszy moim zdaniem na rynku materac Art Medic - testowałam różne, wysłuchałam również opinii znajomych, z których jednoznacznie wynikało, że materace Art Medic są najlepszej jakości. Eksperci dobiorą rozmiar i odpowiednią dla warunków ciała twardość. Dla mnie jest po prostu niesamowity - w końcu się wysypiam i nic mnie nie boli.

Gość gość_Monikcza
czy znane są komuś włoskie materace Bedding? I czy można je gdzieś kupić?

Gość gość
nie wiem, a to coś szczególnego?

Gość gość
Bedding to chyba coś nowego, ale nie wiem czy to coś naprawdę nowego, czy tylko zmiana w nazwie, bo mało informacji jest póki co.

Gość gość
pełna nazwa do Bedding Italia

Gość RozaliaTalia
No 400 zł to trochę mało jak na materac, nawet nie wiedziałam że można za tyle kupić, ale to pewnie jakaś chińszczyzna, na dobry materac, który nie skrzywi nam kręgosłupa trzeba wydać koło 1000zł, najlepiej żeby był z pianki. Proszę o tym poczytać http://www.glugo.pl/materace-piankowe-jakie-sa-ich-rodzaje/

Gość Perrsenka
Od kilku dni mam taki bardzo trwardy materiac z natura zone. Trochę wydałam, początkowo byłam zła, ale w końcu stwiedziłam : kurcze to wydatek, inwestycja w moje zdrowie. Jak się śpi? Meeeega wygodnie. Dopiero teraz się wysypiam!