Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezaplanowanezyciee

Jak zachęcić faceta do deklaracji o ślubie i przyszłości

Polecane posty

Mam następująca sytuacje: ja mam 25 lat, a moj facet jest o kilka lat starszy. Jesteśmy ze sobą już ponad rok. Tyle, ze on ma pracę "bardzo wyjazdową", ze tak to ujmę i w związku z tym rzadko się widujemy. Chciałabym wiedzieć, na czym stoję i czy traktuje mnie poważnie, bo nie zamierzam czekać z ewentualnym ślubem do konca życia. Chciałabym do trzydziestki mieć życie już jako tako poukladane, a z jego strony brak jakicholwiek deklaracji. Jak zaczac z nim temat naszej przyszłości, zeby nie wyjść na desperatkę, która chce jak najszybciej złapać męża? Nie ukrywam, ze ślub jest dla mnie czyms ważnym, poza tym jestem praktycznie sama na świecie (rodzice nie żyją) i nie chciałabym za kilka lat zostać zupełnie sama z przysłowiową ręką w nocniku, bo on znajdzie sobie inną.

Gość gość
po ślubie też może cię zostawić, więc małżeństwo nie gwarantuje stabilizacji. Ale skoro chcesz to czemu z nim po prostu nie pogadasz?

Chcę, by to on wyszedł z tą inicjatywą. Ale jakoś nie moge sie doczekać... Nie będe go przecież błagała, żeby się zdeklarował. Najbardziej boję się tego, że zostanę sama i potem nie znajdę sobie już kandydata na męża. Małżeństwo może nie gwarantuje wszystkiego, ale na pewno jest pewniejsze niż wolny związek.

Jak zachęcić? Byc dojrzałą kobieta u jego boku, bez nacisków, zeby sam wiedział, ze chce byc z Toba do końca zycia. Nic nie przyspieszysz.

rozmowe zawsze zaczyna ta strona dla ktorej dany temat ma wieksze znaczenie, jak kolwiek nie zaczniesz - facet to wyczuje, potem zaczniesz naciskac (choc bedziesz sie upierac ze tylko pytasz i takie tam), skoro on sie nie deklaruje - jak sama piszesz - to wiesz na czym stoisz - pamietaj ze brak odpowiedzi jest tez forma odpowiedzi

Gość gość
Mężowie też zostawiają żony, nawet w ciąży, więc czy ja wiem czy małżeństwo jest pewniejsze niż wolny związek, nie wydaje mi się. Dopiero rok jesteście razem, faceci się oświadczają zazwyczaj po kilku latach więc musisz cierpliwie czekać aż pan i władca ci się oświadczy.

malzenstwo nie ejst ani pewniejsze niz wolny zwiazek ani tez mniej pewne, co daje malzesntwoi czego nie daje wolny zwiazek? zobowiazania masz w jednym i drugim - o ile zyjecie razem (w nieformalnym zwiazku wszystko zalatwia wizyta u notariusza), z kazdej z tych relacji mozna odejsc i zostawic druga osobe z niczym

Gość gość
Rok to za mało, ślub to przeżytek.

Co za różnica czy rok czy wiecej? Powinien wiedziec, czy chce ze mna być czy nie i jesli nie, to nie zabierac mi czasu. Ile mam czekać, do trzydziestki?

faceci oswiadczaja sie wtedy kiedy kochaja - dlugosc zwiazku nie ma znaczenia - znam duzo par gdzie ostwidczyny byly po kilku miesiacach a razem sa juz od ponad 10 lat, znam tez pary gdzie faceci sie oswidczali po 10 latach - bywa roznie, (w tym drugim przypadku zwykle czekali az ich partnerki dorosna do tych decyzji)

"niezaplanowanezyciee Co za różnica czy rok czy wiecej? Powinien wiedziec, czy chce ze mna być czy nie i jesli nie, to nie zabierac mi czasu. Ile mam czekać, do trzydziestki?| xxx zobacz ty patrzysz ze swojej perspektywy - a on ze swojej .... i niepotrzebnie sie zloscisz, ty mozesz widziec zwiazek jako wstep do czegos np. rodziny, a druga strona nie - to dosyc proste, on ci nie zabiera czasu - ty mu go sama dajesz

Gość gość
To mu powiedz o tym..nie rozumiem Cię.

dokladnie - powiedz mu o tym czy tez sie oswiadcz, bo w gruncie rzeczy do tego sie to sprowadza ;-)

dokladnie - staz zwiazku nie ma tutaj nic do rzeczy - jak facetowi zalezy to probuje uszczesliwic i w druga strone to samo;-)