Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdruzgotananana

Jak zmienić siebie

Polecane posty

Gość zdruzgotananana

Czuję, że w siebie nie wierze. Zawsze wydaje mi się, że ludzie mnie olewaja i nie zauwazaja, robią sobie jaja, mam wrazenie ze nie potrafie sie ubrac, nie potrafie sie z nikim dogadac. Jak mam to zmienic?

Gość dorratta
Mnie pomógł psycholog - nakierował mnie na właściwy tor myslenia. Chodziłam do biblioteki i czytałam wszystko co dotyczyło postrzegania siebie - właściwie to z tej połki książek "parapsychologicznych" typu - Jak być szczęśliwym w 7 dni - przeczytałam wszystko co było. W każdej coś mnie zaciekawiło, coś wprowadziłam w życie. I tak, powoli zaczynałam w siebie wierzyć i siebie lubić. Klucz tkwi w sposobie myślenia o sobie. Poszukaj w sobie pozytywów, polub siebie. Jak uważasz, ze ubierasz się gorzej niż inni, to zmień ciuchy. I polub siebie w nich. A ludzie? Myslisz, ze cię olewają i nie zauważają? Niektórzy na pewno tak, ale sa też tacy, którzy cię lubią. I na tych się skup. Jak ktoś cię nie lubi - to trudno, nie wszyscy muszą cię lubic i akceptować. Otocz się ludżmi życzliwymi.

Gość moherrrrowy berecik
Tylko Jezus Tobie pomoże. On bowiem nie martwił się o to jak był ubrany. Chodził boso a jego szaty choć stare były , dbał o nie. Bądź jak on a ludzie nie będą patrzeć się na TWoje szaty lecz na Ciebie. On od samych początków był ubogi. Narodził się w stajence. Jak ty czuła byś się gdyby Twoi znajomi śmiali się z Ciebie że urodziłaś się miedzy zwierzętami ? Nie mam najgorzej to grzech nas upokrza oraz obnaża. To grzech każe nam myśleć w ten sposób że mamy najgorzej abyśmy dążyli do tego by było nam lepiej. Grzech nakzauje nam bowiem myśleć o sobie a nie skupiać się na bliźnim. Przemyśl to i nawróc się a Twoje życie ulegnie zmianom totalnym