Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ekamilkae

grzybica pochwy

Polecane posty

mam grzybice pochwy, pewnie to przez tabletki anty , macie jakies sprawdzone srodki , bez recepty ?

Gość gość
pewnie przez tabletki anty-one niestety często są przyczyną infekcji.Na szybko i bez recepty kupuję maść clotriamzolum-ok.5-6 zł i probiotyk invag dopochowo ok.23-25 zł /czasem jest na promocji-wtedy robię mały zapas/-trzymam w lodówce.

Gość Aleksandra2121
Prawie wszystkie leki na grzybice są na receptę, pozostaje właśnie clotrimazol, tamtum rosa do przemywania miejsc intymnych albo probiotyki. Na Twoim miejscu udałabym się do ginekologa aby skutecznie wyleczyć infekcje a później możesz zakupić sobie np. probiotyk dopochwowy lactovaginal, który skolonizuje Twoją pochwę "dobrymi bakteriami", tym samym zapobiegniesz ewentualnym nawrotom infekcji.

Gość gość
Jeżeli jesteś pewna, że masz grzybicę to wybierz się do lekarza rodzinnego on bez problemu przepisze Ci receptę na nystatynę, mi już nie raz lekarz pierwszego kontaktu taką receptę wypisywał, a nie ma to niego takich terminów jak do ginekologa. Do podmywanie tantum rosa, a do smarowanie provag żel, przy swędzeniu mi on bardzo pomaga, szybkom łagodzi pieczenie i podrażnienia.

Gość gość
Bez recepty Clotrimazol do smarowania i Lactovaginal na noc przez 7 dni. U mnie zazwyczaj ten zestaw wystarcza. Jeśli ci nie przejdzie po tygodniu to obowiązkowo wizyta u ginekologa i Nystatyna dla ciebie i partnera

Gość Dorotinka11
Wybierz się do ginekologa, zbada Cię i przepisze leczenie, które szybko pomoże. Na własną rękę nie ma co kombinować. A skoro bierzesz tabletki anty to zacznij łykać probiotyk lacibios femina z dwoma szczepami bakterii kwasu mlekowego, który odbuduje mikroflorę pochwy po grzybicy i łykaj go później profilaktycznie, dla ochrony przed infekcjami intymnymi (przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej łatwiej o grzybicę).

Gość arlecia29
może nie masz grzybicy tylko jakąś infekcję, przy infekcjach pewne środki bez recepty mogą c***omóc np. dopochwowy lactovaginal czy do smarowania provag żel, póki nie pójdziesz do lekarza nie będziesz wiedziała czy to grzybica, mam nadzeiję że to nic poważnego i szybko przejdzie